Τι είναι η παρακολούθηση του Διαδικτύου και πώς να το αποφύγετε

Σήμερα γίνεται όλο και πιο δύσκολο για τους χρήστες του Διαδικτύου να ασκούν την ελευθερία τους στο διαδίκτυο. Μερικά περισσότερα από άλλα. Η αύξηση των δραστηριοτήτων λογοκρισίας, παρακολούθησης και παρακολούθησης είναι αυτό που εμποδίζει τους διαδικτυακούς χρήστες να εξερευνούν τον παγκόσμιο ιστό τόσο με ασφάλεια όσο και ελεύθερα. Οι κυβερνήσεις και οι πάροχοι υπηρεσιών Διαδικτύου είναι εκείνοι που είναι υπεύθυνοι για την έγκριση νόμων και κανονισμών που υποστηρίζουν συστήματα παρακολούθησης. Κατά συνέπεια, οι χρήστες του Διαδικτύου αποθαρρύνονται να συνδεθούν στο διαδίκτυο. Αυτή η ταλαιπωρία, ωστόσο, μπορεί να μετριαστεί με έναν πάροχο υπηρεσιών VPN. Σε αυτό το άρθρο, θα μάθετε περισσότερα σχετικά με την παρακολούθηση του Διαδικτύου και πώς μπορείτε να το αποφύγετε με ένα VPN.


Τι είναι η παρακολούθηση του Διαδικτύου και πώς να το αποφύγετε

Τι είναι η παρακολούθηση του Διαδικτύου και πώς να το αποφύγετε

Τι είναι η παρακολούθηση του Διαδικτύου?

Εν συντομία, η επιτήρηση μέσω Διαδικτύου είναι η παρακολούθηση της δραστηριότητας του υπολογιστή και των δεδομένων των χρηστών που είναι αποθηκευμένα σε έναν σκληρό δίσκο ή των δεδομένων που μεταφέρονται μέσω του Διαδικτύου. Η επιτήρηση πραγματοποιείται συχνά κρυφά από κυβερνήσεις, εταιρείες, εγκληματικές οργανώσεις ή ακόμη και άτομα. Βασικά, η παρακολούθηση σημαίνει ότι τα διαδικτυακά σας δεδομένα και η διαδικτυακή κίνηση παρακολουθούνται και καταγράφονται από τρίτους. Οι λόγοι πίσω από την παρακολούθηση ποικίλλουν. Οι κυβερνήσεις χρησιμοποιούν μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας για να διευκολύνουν τη συλλογή ιδιωτικών πληροφοριών. Ακόμα κι αν οι εταιρείες δεν θέλουν να παραδώσουν πληροφορίες σχετικά με τους πελάτες τους, σε πολλές περιπτώσεις, όπως με την NSA, δεν έχουν άλλη επιλογή παρά να συμμορφωθούν με τις απαιτήσεις τους. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει πιθανότητα εταιρείες όπως το Google, το Facebook ή το Yahoo να μπορούν να συνεργάζονται με τις αρχές. Οι κυβερνήσεις παρακολουθούν για φερόμενους λόγους εθνικής ασφάλειας, αποτρέπουν τρομοκρατικές ενέργειες, κατασκοπεύουν τους πολίτες τους, συλλέγουν δεδομένα κ.λπ..

Πώς να αποφύγετε την παρακολούθηση του Διαδικτύου με ένα VPN

Είτε πρόκειται για μηχανές αναζήτησης, κυβερνήσεις ή χάκερ, υπάρχει ένας τρόπος με τον οποίο μπορείτε να παρακολουθείτε τις πληροφορίες σας σχεδόν αδύνατο. Μια ασφαλής μέθοδος που θα μπορούσατε να προσπαθήσετε να ξεφύγετε από την παρακολούθηση και τις δραστηριότητες παρακολούθησης είναι ένας πάροχος υπηρεσιών VPN. Με άλλα λόγια, είναι η μόνη σας ευκαιρία να αποκτήσετε διαδικτυακό απόρρητο. Το VPN είναι μια υπηρεσία που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να διατηρήσετε την ασφάλεια στο διαδίκτυο και να προστατεύσετε το απόρρητό σας όταν είστε στο Διαδίκτυο. Επίσης, αυτό το λογισμικό βασίζεται σε μεγάλο βαθμό σε ισχυρά πρωτόκολλα κρυπτογράφησης που καθιστούν δυνατή την ιδιωτική ζωή στο διαδίκτυο. Ένα VPN διασφαλίζει όλη την επισκεψιμότητα και τα δεδομένα σας στο διαδίκτυο και διασφαλίζει ότι κανένα τρίτο μέρος δεν μπορεί να γνωρίζει τι κάνετε στο διαδίκτυο. Επιπλέον, ένα VPN αποκρύπτει την τρέχουσα διεύθυνση IP σας και το αντικαθιστά με αυτό που παρέχεται από τον διακομιστή που βρίσκεται στη χώρα στην οποία συνδεθήκατε. Λοιπόν, πώς μπορείτε να αποφύγετε την παρακολούθηση του Διαδικτύου χρησιμοποιώντας ένα VPN:

 1. Εγγραφείτε με έναν πάροχο VPN (κατά προτίμηση ExpressVPN).
 2. Πραγματοποιήστε λήψη και εγκατάσταση της εφαρμογής VPN στις συσκευές που χρησιμοποιείτε.
 3. Εκκινήστε την εφαρμογή.
 4. Συνδεθείτε με έναν διακομιστή χώρας όπου δεν υπάρχει παρακολούθηση.
 5. Χρησιμοποιήστε ελεύθερα το Διαδίκτυο και αποφύγετε την κρατική επιτήρηση.

ExpressVPNείναι ένα πολύ ασφαλές VPN και μια εξαιρετική επιλογή για να αποφύγετε την παρακολούθηση. Επιπλέον, χρησιμοποιεί AES (Advanced Encryption Standard) με πλήκτρα 256-bit – επίσης γνωστό ως AES-256. Στην πραγματικότητα, οι κυβερνήτες των ΗΠΑ και οι ειδικοί ασφαλείας παγκοσμίως χρησιμοποιούν την ίδια κρυπτογράφηση για να προστατεύσουν τις διαβαθμισμένες πληροφορίες. Επιπλέον, ακόμη και αν ένα εξειδικευμένο τρίτο μέρος μπόρεσε να θέσει σε κίνδυνο τον υπολογιστή σας ή τον διακομιστή VPN κατά τη διάρκεια μιας περιόδου λειτουργίας, ο εισβολέας δεν θα μπορούσε να αποκρυπτογραφήσει καμία κίνηση από προηγούμενες συνεδρίες. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με άλλους παρόχους υπηρεσιών, βεβαιωθείτε ότι έχετε ρίξει μια ματιά στον παρακάτω πίνακα.

Λίστα των κορυφαίων 10 χωρών με παρακολούθηση στο Διαδίκτυο

Οι περισσότερες χώρες διαθέτουν κυβερνητικές υπηρεσίες που παρακολουθούν τι κάνουν οι διαδικτυακοί χρήστες. Για παράδειγμα, ο Οργανισμός Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ (NSA) είναι υπεύθυνη για την παγκόσμια παρακολούθηση, συλλογή και επεξεργασία πληροφοριών για σκοπούς ξένων πληροφοριών. Ένα άλλο παράδειγμα είναι η έδρα των κυβερνητικών επικοινωνιών (GCHQ), που είναι ένας οργανισμός πληροφοριών και ασφάλειας που είναι υπεύθυνος για την παροχή πληροφοριών νοημοσύνης (SIGINT) και πληροφοριών στην κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου. Ακολουθεί μια λίστα με τις κορυφαίες χώρες με παρακολούθηση.

 • ΗΠΑ
 • Ηνωμένο Βασίλειο
 • Ρωσία
 • Ινδία
 • Κίνα
 • Σαουδική Αραβία
 • ΗΑΕ
 • Βόρεια Κορέα
 • Τουρκία
 • Αυστραλία

Προστατέψτε το απόρρητό σας

Πιστεύουμε ακράδαντα ότι το απόρρητο είναι ιερό. Κανένας τρίτος δεν πρέπει να έχει την εξουσία να το παραβιάζει, ανεξάρτητα από το τι. Το να μπορείτε να περιηγηθείτε στον Ιστό με ασφάλεια και χωρίς να ανησυχείτε για τρίτους που σας κατασκοπεύουν είναι δημοκρατικό δικαίωμα σας. Ακόμα κι αν βρίσκεστε σε μια χώρα όπου ισχύει η επιτήρηση και η λογοκρισία, μπορείτε ακόμα να τις αποφύγετε με έναν πάροχο υπηρεσιών VPN. Τέλος, προστατεύστε το απόρρητό σας, διατηρήστε τα δεδομένα σας ασφαλή και παραμείνετε ασφαλείς με ένα VPN.