Τι είναι οι πληρεξούσιοι και πρέπει να τους χρησιμοποιείτε;

Σήμερα, θα ήθελα να μιλήσω πληρεξούσιοι. Μπορεί να τους έχετε ακούσει, καθώς υπάρχουν εκατοντάδες από εκατοντάδες από αυτά – δωρεάν και premium εκδόσεις. Στην πραγματικότητα, ακόμη και στις ρυθμίσεις του διαδικτύου σας, σίγουρα θα βρείτε μια επιλογή που ονομάζεται “Proxy”.


Τι είναι οι πληρεξούσιοι; Πρέπει να τα χρησιμοποιήσουμε;

Τι είναι οι πληρεξούσιοι; Πρέπει να τα χρησιμοποιήσουμε?

Είτε γνωρίζετε κάτι για αυτούς είτε όχι, πρόκειται να μάθετε τι είναι, τι είναι χρήσεις, δικα τους πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα, αλλά και τους κίνδυνοι, κι αλλα. Προς το παρόν, ωστόσο, ας ξεκινήσουμε με τα βασικά. Ακολουθούν όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε σχετικά με τους διακομιστές μεσολάβησης και αν πρέπει να τα χρησιμοποιείτε ή όχι.

Contents

Τι είναι ένας πληρεξούσιος?

Λογότυπο διακομιστή μεσολάβησηςΜε απλούς όρους, οι διακομιστές μεσολάβησης είναι εργαλεία που χρησιμοποιούνται για επίτευξη διαδικτυακής ανωνυμίας και παράκαμψη λογοκρισίας και γεω-περιορισμών. Αυτό δεν αποδεικνύεται ανωνυμία πάντοτε όμως. Υπάρχουν πολλά ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΙ ΤΥΠΟΙ διακομιστών μεσολάβησης και διακομιστών μεσολάβησης, και θα μιλήσουμε για αυτούς σε μια στιγμή επίσης.

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να γνωρίζετε είναι ότι ενεργούν ως το παράθυρο σας στον έξω κόσμο. Φανταστείτε να είστε μέσα σε ένα δωμάτιο χωρίς παράθυρο, το οποίο αντιπροσωπεύει ό, τι μπορείτε πρόσβαση στο Διαδίκτυο εντός της χώρας σας.

Όλα όσα δεν επιτρέπονται από εσάς ή από άλλες χώρες, όπως υλικό λογοκρισίας, γεω-περιορισμένο περιεχόμενο, και όμοια – είναι στο εξωτερικό. Χρησιμοποιώντας ένα πληρεξούσιο, εγκαθιστάτε ένα παράθυρο στον τοίχο του δωματίου, το οποίο σας επιτρέπει να δείτε και αυτό το περιεχόμενο ημι-ανώνυμος.

Ωστόσο, όλα έρχονται σε ένα κόστος, και δεν μιλάω μόνο για τα χρήματα. Θα το εξηγήσω επίσης, αλλά πρώτα – ας δούμε τι τύποι διακομιστών μεσολάβησης υπάρχουν.

Εξήγησαν διαφορετικοί τύποι αντιπροσώπων

Οι πληρεξούσιοι υπάρχουν εδώ και πολύ καιρό. Τα προβλήματα όπως λογοκρισία και διαδικτυακοί περιορισμοί ταλαιπωρημένα άτομα για χρόνια και εφευρέθηκαν αντιπρόσωποι για την επίλυση αυτών των ζητημάτων. Ωστόσο, με τη χρήση τους, μπορείτε να φτάσετε στο μισό πραγματική λύση.

Κατά τη διάρκεια της ιστορίας τους, διαφορετικοί τύποι διακομιστών μεσολάβησης εφευρέθηκαν, συμπεριλαμβανομένων:

Διακομιστές μεσολάβησης στο Διαδίκτυο

Χρησιμοποιούνται κυρίως για φιλτράρισμα περιεχομένου. Αυτός ο τύπος διακομιστή μεσολάβησης συχνά διατηρεί αρχεία καταγραφής, διατηρώντας πληροφορίες σχετικά με τους ιστότοπους στους οποίους έχετε πρόσβαση και πόσο εύρος ζώνης που χρησιμοποιείτε. Η επισκεψιμότητά σας περνά από αυτόν τον τύπο διακομιστή μεσολάβησης, εάν το ρυθμίσετε στο πρόγραμμα περιήγησής σας.

Λάβετε υπόψη ότι η καταγραφή δεν συμβαίνει πάντα, και όλα εξαρτώνται από το την πολιτική απορρήτου του διακομιστή μεσολάβησης. Επίσης, σημειώστε ότι το «web proxy» μπορεί να θεωρηθεί ως ένα είδος γενικού όρου. Για παράδειγμα, και τα δύο εχθρικοί και ανώνυμοι διακομιστές μπορεί να είναι διακομιστές μεσολάβησης Ιστού.Διακομιστές μεσολάβησης στο Διαδίκτυο

Εχθρικοί πληρεξούσιοι

Ένας τύπος διακομιστή μεσολάβησης που συλλαμβάνει δεδομένα σχετικά με ιστοσελίδες που επισκέπτεστε και φόρμες που συμπληρώνετε. Η κυκλοφορία σας εξαναγκάζεται κυρίως μέσω αυτού του τύπου διακομιστή μεσολάβησης και είναι μη ασφαλές για να τα χρησιμοποιήσετε, καθώς καταγράφουν τα στοιχεία σας. Η επισκεψιμότητά σας περνά συχνά μέσω αυτού του διακομιστή μεσολάβησης εάν η συσκευή σας πάρει μολυνθεί από κακόβουλο λογισμικό.Εχθρικός πληρεξούσιος

Διακομιστές μεσολάβησης προσωρινής αποθήκευσης

Αυτοί είναι διακομιστές που μπορούν επιτάχυνση αιτημάτων. Αποθηκεύουν όλα τα αιτήματά σας στο Διαδίκτυο, “Και τα δύο χρησιμοποιούν ερωτήματα DNS και ερωτήματα HTTP” και απλά αντιγράψτε τους πόρους που χρησιμοποιούνται συχνά. Αυτό βελτιώνει το εύρος ζώνης και το συνολική εμπειρία.

Γιατί; Λοιπόν, επειδή το επαναλαμβανόμενο περιεχόμενο προέρχεται από τον διακομιστή μεσολάβησης προσωρινής αποθήκευσης και όχι από τον ιστότοπο, ζητείται από το περιεχόμενο. Αυτός ο τύπος διακομιστή μεσολάβησης πρέπει να χρησιμοποιείται μόνο όταν είναι διακομιστής μεσολάβησης homebrew. Με άλλα λόγια, μόνο εσείς μπορείτε να δείτε το κρυφή μνήμηκαι όχι τρίτο μέρος.Πληρεξούσιος τρίτων

Ανώνυμοι διακομιστές μεσολάβησης

Αυτός ο τύπος διακομιστή μεσολάβησης κάνει το Διαδίκτυο σας περιήγηση ανώνυμη, στους ιστότοπους από τους οποίους ζητάτε πληροφορίες. Ωστόσο, όπως και με άλλους διακομιστές μεσολάβησης, ο κάτοχος του διακομιστή μεσολάβησης ανωνυμοποίησης εξακολουθεί να έχει πρόσβαση στις πληροφορίες σας.

Ωστόσο, όσον αφορά τους διακομιστές μεσολάβησης, είναι το πιο κοντινό πράγμα στο ανωνυμία που μπορείτε να φτάσετε με έναν πληρεξούσιο. Και πάλι, για να προσδιορίσετε αυτόν τον τύπο ανωνυμίας, είναι καλύτερο να δημιουργήσετε έναν τέτοιο διακομιστή μόνοι σας. Ναι, μπορείς διαμόρφωση DNS σε οποιαδήποτε συσκευή χωρίς κόπο μόνοι σας.

Διαφανής πληρεξούσιος / υποκλοπής

Αυτός είναι ένας διακομιστής μεσολάβησης που χρησιμοποιούν οι ISP παρακολουθούν την κυκλοφορία σας, που στη συνέχεια εξαναγκάζεται μέσω του πληρεξούσιου. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε πολλά ζητήματα, όπως περιορισμός στο Διαδίκτυο, παρακολουθώντας τις ενέργειές σας, καταγραφή της διαδικτυακής σας συμπεριφοράς, και αυξημένη λογοκρισία.

Μπορείτε να ελέγξετε για διαφανείς υποκλοπές μεσολάβησης με αυτό το προηγμένο εργαλείο εντοπισμού μεσολάβησης. Απλώς χρησιμοποιήστε το για να ελέγχετε περιοδικά και να ανακαλύπτετε εάν κάποιος ακούει.Διαφανής πληρεξούσιος

Διακομιστής μεσολάβησης SmartDNS

Με αυτόν τον τύπο διακομιστή μεσολάβησης, το μόνο που κάνετε είναι να αλλάξετε το δικό σας Διεύθυνση DNS. Μόλις εξακολουθείτε να χρησιμοποιείτε τη δική σας διεύθυνση IP για το μεγαλύτερο μέρος της περιήγησής σας στο διαδίκτυο. Ωστόσο, με βάση τον αριθμό των καναλιών ροής Έξυπνος διακομιστής μεσολάβησης DNS ξεμπλοκάρισμα, θα λάβετε πολύ γεω-αποκλεισμένο περιεχόμενο. Για παράδειγμα, μόλις αλλάξετε τη διεύθυνση DNS, μπορείτε πρόσβαση στο BBC Iplayer ή το Netflix των ΗΠΑ, ακόμα κι αν δεν είστε στο ΗΒ ή ΗΠΑΕΝΑ.

Ο τρόπος που λειτουργεί οφείλεται στο Έξυπνη υπηρεσία διακομιστή μεσολάβησης DNS λαμβάνοντας τα ερωτήματά σας DNS και σας στέλνοντας μέσω των υπηρεσιών τους αντί να μεταβείτε απευθείας στον ιστότοπο που ζητάτε. Αυτό, με τη σειρά του, επιτρέπει την κυκλοφορία σας εμφανίζονται γεωγραφικά όπως έρχεται από τον διακομιστή διακομιστή μεσολάβησης Smart DNS.Έξυπνος διακομιστής μεσολάβησης DNS

Διαμεσολαβητές Ιστού, είναι αυτό?

Υπάρχουν και άλλοι τύποι, αλλά αυτοί είναι οι κύριοι που πρέπει να γνωρίζετε. Προφανώς, Έρχονται με λίγο ελάττωμα, το οποίο αποθηκεύει τις περισσότερες πληροφορίες σας. Οι διακομιστές μεσολάβησης δεν είναι εργαλεία που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να επιτύχετε πραγματική ανωνυμία ή οποιοδήποτε είδος ασφάλειας στο διαδίκτυο. Ωστόσο, tγεια σου επιτρέπει να παρακάμψεις τους περιορισμούς εάν δεν ανησυχείτε για το διαδικτυακό απόρρητο και απλά θέλετε να αποφύγετε τους περιορισμούς.

Πληρεξούσιοι, ο ποιος και τι?

Όπως εξήγησα ήδη, οι διακομιστές μεσολάβησης μπορεί να είναι πολύ χρήσιμοι όσον αφορά την πρόσβαση σε ξένο ή λογοκρισμένο περιεχόμενο. Στην ουσία, αυτοί απόκρυψη της διεύθυνσης IP σας από μια υπηρεσία στην οποία προσπαθείτε να αποκτήσετε πρόσβαση μέσω αυτών.

Όταν ενεργοποιείτε έναν διακομιστή μεσολάβησης, η επισκεψιμότητά σας περνά μέσα από αυτό και λειτουργεί ως ασπίδα ότι σας προστατεύει από την έκθεση. Οποιοδήποτε αίτημα πληροφοριών που στέλνετε – όπως προσπάθεια πρόσβασης σε έναν ιστότοπο – το στέλνετε στο διακομιστής μεσολάβησης. Στη συνέχεια, ο διακομιστής ζητά τις ίδιες πληροφορίες από τον ιστότοπο και αφού τις λάβει, τις στέλνει σε εσάς.

Με άλλα λόγια, ένας πληρεξούσιος είναι ένας μεσολαβητής μεταξύ εσάς και της υπηρεσίας στην οποία προσπαθείτε να αποκτήσετε πρόσβαση. Με αυτόν τον τρόπο, ο πληρεξούσιος κρύβει τη διεύθυνση IP σας – την ηλεκτρονική σας διεύθυνση – από αυτές τις υπηρεσίες. Αυτό αποτρέπει την έκθεση των αρχείων καταγραφής περιήγησης, της τοποθεσίας σας και της ταυτότητάς σας. Ένα παράδειγμα μιας καλής και αξιόπιστης που προσφέρει μια δωρεάν δοκιμή 7 ημερών είναι Μη εντοπιστής. Ωστόσο, υπάρχουν άλλοι πάροχοι που μπορούν να σας βοηθήσουν, τα περισσότερα είναι VPN που προσφέρουν υπηρεσίες Smart DNS.

Όσον αφορά τους διακομιστές μεσολάβησης, τους οποίους πρέπει να αποφύγετε, όλα εξαρτώνται από τις προτιμήσεις σας όσον αφορά μυστικότητα είναι. Να θυμάστε πάντα να δείτε τα δικά τους πολιτικές απορρήτου, σχόλια και κριτικές χρηστών, και τι ακριβώς προσφέρουν. Αυτό θα πρέπει να σας προειδοποιήσει εγκαίρως εάν ο διακομιστής μεσολάβησης είναι τόσο καλός όσο ισχυρίζεται, ή εάν προσπαθεί να καταγράψει τις δραστηριότητές σας.

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα της χρήσης ενός διακομιστή μεσολάβησης

Προφανώς, όπως όλα τα άλλα, οι πληρεξούσιοι έχουν επίσης το μερίδιό τους πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα. Εδώ είναι μερικά από τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα που πρέπει να γνωρίζετε κατά τη χρήση ενός διακομιστή μεσολάβησης.

Πλεονεκτήματα:

 • Παραμείνετε ανώνυμοι
 • Προστατέψτε το απόρρητό σας από ιστότοπους και υπηρεσίες που επισκέπτεστε
 • Απόκρυψη της γεωγραφικής τοποθεσίας σας
 • Αποκτήστε πρόσβαση σε λογοκρισμένο ή γεωγραφικά περιορισμένο περιεχόμενο
 • Δεν επιβραδύνουν την ταχύτητα του διαδικτύου σας “Εάν χρησιμοποιείται σωστή προσωρινή αποθήκευση
 • Προστατεύεστε από κακόβουλο λογισμικό εάν ο διακομιστής μεσολάβησης έχει ρυθμιστεί για να αποκλείει τύπους κακόβουλου λογισμικού. Καθώς τα δεδομένα δεν αλληλεπιδρούν απευθείας με το σύστημά σας.

Μειονεκτήματα:

 • Ο διακομιστής μεσολάβησης εξακολουθεί να βλέπει τη διεύθυνση IP σας και ξέρει ποιοι είστε
 • Οι πληρεξούσιοι σπάνια χρησιμοποιούν κρυπτογράφηση. Ορισμένοι διακομιστές μεσολάβησης κρυπτογραφούν την κίνηση μεταξύ των συστημάτων σας και των διακομιστών μεσολάβησης. Αυτό, ωστόσο, μειώνει την ταχύτητα του εύρους ζώνης σας.
 • Οι καλύτεροι διακομιστές μεσολάβησης είναι κορυφαίες λύσεις, που σημαίνει ότι θα πρέπει να πληρώσετε για να τις χρησιμοποιήσετε
 • Δεν υπάρχει πραγματική ανωνυμία ή προστασία δεδομένων, καθώς ο διακομιστής μεσολάβησης μπορεί να δει τα δεδομένα σας. 
 • Ένας διακομιστής μεσολάβησης θα μπορούσε να εκτελείται από κακόβουλο μέρος που μπορεί να κλέψει τα δεδομένα σας ή / και να μολύνει τη συσκευή σας με κακόβουλο λογισμικό.

Ζητήματα με διακομιστές μεσολάβησης: Απόρρητο και μεγαλύτεροι κίνδυνοι

Λογότυπο κινδύνουΓια όλα τα οφέλη τους, οι διακομιστές μεσολάβησης συνοδεύονται από αρκετά κίνδυνοι και κίνδυνοι. Έχω ήδη επισημάνει ότι οι πληροφορίες σας δεν είναι ασφαλείς από τον ίδιο τον πληρεξούσιο, καθώς η υπηρεσία το καταγράφει.

Ανάλογα με την υπηρεσία, το κάνουν για διάφορους λόγους. Πολλά από αυτά είναι μόνο καταγράφοντας τα στοιχεία σας έτσι ώστε να μπορούν να παρέχουν ένα καλύτερη εξυπηρέτηση, αν και αυτό είναι πιθανό μόνο στην περίπτωση των premium proxy.

Η κατάσταση είναι πιο περίπλοκη όταν μιλάμε για δωρεάν υπηρεσίες. Δωρεάν υπηρεσίες μην λάβετε τα χρήματα από εσάς, οπότε πρέπει να το κάνουν με άλλο τρόπο για να πληρώσουν για όλο το εύρος ζώνης, τη συντήρηση του διακομιστή και παρόμοια.

Μπορεί να επιλέξουν σας βομβαρδίζει με διαφημίσεις, ή θα μπορούσαν πωλήστε τις πληροφορίες αποθηκεύουν. Αυτό κάνει τους διακομιστές μεσολάβησης σχεδόν άχρηστοι αν ο στόχος σας είναι να βελτιώσετε το απόρρητό σας και την ασφάλεια στο διαδίκτυο.

Το μόνο όφελος από αυτές τις υπηρεσίες είναι το γεγονός ότι μπορείτε ακόμα να τις χρησιμοποιήσετε πρόσβαση στο περιεχόμενο που δεν θα μπορούσατε να δείτε χωρίς πληρεξούσιο. Ωστόσο, υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις που θα μπορούσε να σας προσφέρει μια καλύτερη και ασφαλέστερη υπηρεσία.

Περισσότεροι κίνδυνοι?

Υπάρχουν επίσης κακόβουλοι διακομιστές μεσολάβησης που έχουν δημιουργηθεί από διαδικτυακούς εγκληματίες, χάκερ και παρόμοια. Αυτά είναι πάντα Ελεύθερος για να πέσεις στην παγίδα τους. Σας επιτρέπουν να χρησιμοποιείτε τον πληρεξούσιο, ενώ είναι εκμεταλλευτείτε το απόρρητό σας, κλέψτε ευαίσθητα δεδομένα και μολύνετε τον υπολογιστή σας με κακόβουλο λογισμικό. Μπορεί ακόμη και να μπορούν αποκρυπτογραφήστε τους κωδικούς πρόσβασής σας.

Με άλλα λόγια, πρέπει να είστε εξαιρετικά προσεκτικοί με δωρεάν διακομιστές μεσολάβησης και μην τα χρησιμοποιείτε ποτέ για πρόσβαση σε πράγματα όπως ο διαδικτυακός τραπεζικός λογαριασμός σας, PayPal και παρόμοια. Ποτέ δεν μπορείτε να ξέρετε ποιος είναι ο πληρεξούσιος ή ποιος μπορεί να είναι αναχαίτιση της κυκλοφορίας σας.

Υπάρχουν εκατοντάδες υπηρεσίες εκεί έξω, οπότε η εκρίζωση των κακών είναι εξαιρετικά δύσκολη, ειδικά επειδή είναι εύκολο για αυτούς να επιστρέψουν μετονομαστεί.

Πώς να εντοπίσετε έναν διακομιστή μεσολάβησης?

Ανίχνευση μεσολάβησηςΌπως πιθανώς καταλαβαίνετε μέχρι τώρα, οι διακομιστές μεσολάβησης μπορεί να είναι πολύ χρήσιμοι, αλλά και πολύ επικίνδυνο σε λάθος χέρια. Οι περισσότεροι άνθρωποι που τα χρησιμοποιούν απλά θέλουν να επιτύχουν κάποιο επίπεδο ανωνυμία και απόρρητο, αλλά υπάρχει ένα συγκεκριμένο ποσοστό που έχει λίγο πιο ανέντιμες προθέσεις.

Απάτες και απατεώνες είναι γνωστό ότι χρησιμοποιούν διακομιστές μεσολάβησης, καθώς δεν επιβραδύνουν τόσο πολύ το διαδίκτυο, αλλά εξακολουθούν να μπορούν να τους αφήσουν να χρησιμοποιούν πλαστογραφημένη διεύθυνση IP για να αποκρύψουν την πραγματική τους τοποθεσία. 

Με αυτόν τον τρόπο, δεν χρειάζεται να ανησυχούν κατά την απάτη σε άτομα και μπορούν να εκτελέσουν αβίαστα την απάτη με πιστωτικές κάρτες ή να παρακάμψουν περιορισμούς. Αφού έγινε εμφανής η κατάχρηση διακομιστών μεσολάβησης, οι προγραμματιστές έχουν βρει υπηρεσίες εντοπισμού μεσολάβησης που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για τον εντοπισμό χρηστών μεσολάβησης.

Υπηρεσίες ανίχνευσης – Παραδείγματα!

Πολλές εταιρείες, ιστότοποι ηλεκτρονικού εμπορίου, έμποροι πιστωτικών καρτών, και οι ίδιοι τις χρησιμοποιούν αυτές τις μέρες, για να προστατεύσουν τον εαυτό τους και τις επιχειρήσεις τους. Υπηρεσίες ανίχνευσης μεσολάβησης όπως FraudLabs και MaxMind είναι από τα πιο δημοφιλή, όπως μπορούν εντοπίστε ένα πλαστογραφημένο IP. Ορισμένες από αυτές τις υπηρεσίες έχουν ακόμη και εκδόσεις ιστού, οι οποίες επιτρέπουν άμεση ανίχνευση.

Αυτές οι υπηρεσίες ανίχνευσης λειτουργούν αρκετά απλά – όποτε έχετε πρόσβαση σε έναν ιστότοπο, καταγράφει την IP σας. Εάν χρησιμοποιείτε έναν διακομιστή μεσολάβησης, θα καταγράψει την IP αυτού του διακομιστή μεσολάβησης. Δεδομένου ότι πολλοί άνθρωποι χρησιμοποιούν διακομιστές μεσολάβησης σε όλο τον κόσμο – τους Διευθύνσεις IP να εκτεθούν πολύ περισσότερο και να αναγνωρίζονται εύκολα και να αποθηκεύονται σε μια βάση δεδομένων.

Έτσι, όταν χρησιμοποιείτε έναν διακομιστή μεσολάβησης για να εισαγάγετε έναν ιστότοπο, ο ιστότοπος τον καταγράφει και η Υπηρεσία εντοπισμού μεσολάβησης τη συγκρίνει με τη δική της βάση δεδομένων. Εάν υπάρχει αντιστοιχία, η υπηρεσία εντοπισμού μεσολάβησης την αναφέρει στον δικό της χρήστη.

Εάν θέλετε να εντοπίσετε εάν βρίσκεστε πίσω από έναν πληρεξούσιο, παρόλο που δεν το χρησιμοποιήσατε ποτέ, μπορείτε χρησιμοποιήστε αυτό το εργαλείο. 

Λίγες περισσότερες μέθοδοι για να προστατευθείτε στο Διαδίκτυο?

Γνωρίζω ότι αυτό το άρθρο αφορά διακομιστές μεσολάβησης, αλλά αφού ανοίξαμε αυτό το κουτί τύπου worm, θα μπορούσαμε επίσης να αναφέρουμε μερικά ακόμη θέματα ασφάλειας

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να σημειωθεί είναι ότι πρέπει να θυμάστε πάντα προστατέψτε τον εαυτό σας ενώ περιηγείστε στον Ιστό. Κακόβουλοι ιστότοποι, διαφημίσεις και άλλες παγίδες υπάρχουν παντού αυτές τις μέρες και το τελευταίο πράγμα που θέλετε είναι να αποκτήσετε τη συσκευή σας μολυσμένος.

Τώρα, όπως ίσως γνωρίζετε – λογισμικό ενάντια στους ιούς είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να διατηρείτε τον υπολογιστή σας ασφαλή από τους πιο γνωστούς ιούς και κακόβουλο λογισμικό. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε λογισμικό προστασίας από κακόβουλο λογισμικό, το οποίο ειδικεύεται σε διαφορετικούς τύπους κακόβουλων απειλών.

Ωστόσο, αυτό που ίσως δεν γνωρίζετε δεν είναι λογισμικό ενάντια στους ιούς ήδη διαθέτει λειτουργίες που μπορούν να σας προστατεύσουν από κακόβουλους ιστότοπους. Αυτές οι δυνατότητες ενδέχεται να διαφέρουν, αλλά σε ορισμένες περιπτώσεις, ένα πρόγραμμα προστασίας από ιούς μπορεί να βασίζεται σε έναν διακομιστή μεσολάβησης για να σας προστατεύει.

Βελτιωμένη ασφάλεια του Chrome

Ομοίως, εάν είστε Google Chrome χρήστη, θα επωφεληθείτε από τα εργαλεία προστασίας τους. Η προστασία που εφαρμόζεται σημαίνει ότι εάν πρόκειται να μπείτε ποτέ σε ένα κακόβουλος ιστότοπος – οι πιθανότητες είναι ότι το Chrome έχει ήδη αποθηκευμένα δεδομένα σε αυτό βάση δεδομένων.

Εάν αυτό συμβαίνει, μπορεί να σας προειδοποιήσει. Έτσι, θα σας εμποδίζει να συνεχίσετε εκτός αν θέλετε πραγματικά να επισκεφθείτε έναν συγκεκριμένο ιστότοπο “Προτείνω ανεπιφύλακτα να μην το κάνετε αυτό.”
Προειδοποίηση κακόβουλου λογισμικούΑσφάλεια Chrome

Το Google λειτουργεί συνεχώς βελτιώνοντας την ασφάλεια του Chrome, απόδοση και άλλες παρόμοιες λειτουργίες για να σας κρατήσουν ως χρήστες, ασφαλής. Φυσικά, αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να απογοητεύσετε. Υπάρχουν πάντα νέες απειλές και η Google δεν μπορεί πάντα να τις επεξεργάζεται εγκαίρως. Σημαίνει ότι πληρώνει να είσαι προσεκτικός και να χρησιμοποιήσετε λύσεις ασφαλείας όπως antivirus, antimalware, και φυσικά – πληρεξούσιοι και άλλες παρόμοιες τεχνολογίες.

Και, όταν πρόκειται για την επιλογή του σωστού πληρεξούσιου, μην ξεχάσετε ερευνώ οποιονδήποτε πληρεξούσιο μπορεί να σας ενδιαφέρει πριν το χρησιμοποιήσετε. Ελέγξτε την πολιτική απορρήτου και ερευνήστε τον ιστότοπό του. 

Ορισμένες ψεύτικες υπηρεσίες διακομιστή μεσολάβησης που δημιουργήθηκαν από χάκερ θα μπορούσαν κλέψτε τα δεδομένα σας ή μολύνετε τον υπολογιστή σας με κακόβουλο λογισμικό. Δεν συμβαίνει πάντα, αλλά όταν πρόκειται για την ασφάλειά σας – είναι χρήσιμο να είστε προσεκτικοί και ακόμη και λίγο παρανοϊκοί. Θυμηθείτε, η εναλλακτική λύση μπορεί να είναι πολύ χειρότερη.

Εναλλακτικές μεσολάβησης

Ενώ οι διακομιστές μεσολάβησης δεν είναι οι καλύτεροι τρόποι για να διατηρήσετε το δικό σας ανωνυμία στο διαδίκτυο, υπάρχουν μερικά εναλλακτικές λύσεις για να στραφείτε σε αυτό θα σας κρατήσει ασφαλείς. Υπάρχουν δύο αποδεδειγμένες μέθοδοι που σας επιτρέπουν να διατηρήσετε την ανωνυμία σας ανέπαφη. Εάν δεν ξέρετε σε τι αναφέρομαι, είναι το Το πρόγραμμα περιήγησης ή ένα VPN.

Περιηγητής Tor

Λογότυπο Torο Περιηγητής Tor είναι ένα Ανώνυμος πρόγραμμα περιήγησης που σας επιτρέπει να διατηρείτε το δικό σας κρυφή ταυτότητα και αποφύγετε την παρακολούθηση ιστότοποι, χάκερ, κυβερνήσεις ή σχεδόν οποιοσδήποτε άλλος.

Αυτό το πρόγραμμα περιήγησης χρησιμοποιεί το δίκτυό του, το οποίο αποτελείται από κόμβους (υπολογιστές) που είναι βρίσκεται σε όλο τον κόσμο.

Ωστόσο, αυτοί οι υπολογιστές δεν ανήκουν σε κάποια εταιρεία ή υπηρεσία. Αντ ‘αυτού, είναι που ανήκουν σε άλλους μεμονωμένους χρήστες που συμβάλλουν στο δίκτυο.

Όταν χρησιμοποιείτε το Tor, χρησιμοποιείτε επίσης αυτό το δίκτυο για πρόσβαση σε ιστότοπους. Ωστόσο, το μέρος της ανωνυμίας προέρχεται από το γεγονός ότι το αίτημά σας για οι πληροφορίες αναδρομολογούνται, και πηδά από τον έναν υπολογιστή στον άλλο.

Αυτό το κάνει εκατοντάδες ή ακόμα και χιλιάδες φορές έως ότου το μονοπάτι που κάνει είναι τόσο περίπλοκο που κανείς δεν μπορεί ποτέ να καθορίσει ποιος έστειλε το αρχικό αίτημα.

Φυσικά, όλα αυτά γίνονται σε λίγα δευτερόλεπτα, πράγμα που σημαίνει ότι δεν θα παρατηρήσετε καθυστέρηση μεγαλύτερη από αυτήν. Όμως, η αρνητική πλευρά είναι ότι υπάρχει η καθυστέρηση, πράγμα που κάνει Χρησιμοποιήστε μια άσχημη λύση για λήψη ή ροή. Όλες οι πληροφορίες που έχετε ζητήσει πρέπει να ταξιδέψουν όσο ένα μονοπάτι πίσω σε σας, κάτι που είναι τρομερό όταν πρόκειται βλέποντας βίντεο, ταινίες και παρόμοια.

Αυτό είναι όπου η δεύτερη επιλογή παίρνει την ικανότητά της να λάμπει.

VPN

Λογότυπο VPNVPN ή Εικονικά ιδιωτικά δίκτυα, είναι εφαρμογές που εκδίδονται από υπηρεσίες VPN. Αυτές οι εφαρμογές σάς επιτρέπουν να προστατεύσετε πλήρως την ταυτότητα και το απόρρητό σας.

Ομοίως με τους πληρεξούσιους, θα απόκρυψη της πραγματικής σας IP από τους ιστότοπους που επισκέπτεστε. Ωστόσο, το κάνουν επιτρέποντάς σας να συνδεθείτε με τους δικούς τους διακομιστές που βρίσκονται σε όλο τον κόσμο.

Μόλις συνδεθείτε σε έναν από αυτούς τους διακομιστές, λαμβάνετε ένα Η διεύθυνση IP συνδέεται με αυτόν τον διακομιστή και τη φυσική του θέση.

Αυτό σας επιτρέπει να εμφανίζεται σαν να κατοικείτε στο ίδιο μέρος όπου βρίσκεται ο διακομιστής. Εν τω μεταξύ, η δική σας διεύθυνση IP αποκρύπτεται από την προβολή.

Αλλά, Σε αντίθεση με τους διακομιστές μεσολάβησης, τα VPN δεν σταματούν εκεί. Χρησιμοποιούν σχεδόν πάντα πρωτόκολλα ασφαλείας για να δημιουργήσουν ένα ασφαλής σήραγγα και επιτρέψτε στην κυκλοφορία σας να διατρέχει, κρύβοντάς την κατά τη διαδικασία. Αυτό επιτρέπει κρυπτογράφηση, που καθιστά την κυκλοφορία σας εντελώς δυσανάγνωστη. Έτσι, ακόμα κι αν κάποιος καταφέρει να πάρει τα χέρια του – δεν θα μπορεί να πει τι έχει.

Τα κύρια χαρακτηριστικά

Αυτό είναι όπου τα πράγματα γίνονται λίγο πιο περίπλοκα, καθώς υπάρχουν επίσης πολλές υπηρεσίες VPN εκεί έξω, και κάθε μία έρχεται με το δικό της σύνολο πρόσθετων δυνατοτήτων. Μερικοί δεν έχουν κανένα. μερικοί έχουν πολλά. Ακόμα και αυτά τρεις κύριες δυνατότητες που ορίζουν ένα VPN – ένα δίκτυο διακομιστών, πρωτόκολλα ασφαλείας και κρυπτογράφηση – μπορεί να ποικίλει σε ισχύ και ποιότητα.

Τα VPN είναι λίγο βραδύτερη από διακομιστές μεσολάβησης από τότε που είναι κρυπτογράφηση όλης της επισκεψιμότητάς σας εν κινήσει. Ωστόσο, με συνεχή ανάπτυξη και εξέλιξη αυτής της τεχνολογίας, πολλοί από αυτούς μπορούν τώρα να προσφέρουν γρήγορους διακομιστές που επιτρέπουν ακόμη υψηλές ταχύτητες για streaming, torrenting, ακόμη και διαδικτυακά παιχνίδια.

Αλλά, το καλύτερο από όλα, πολλοί από τους κορυφαίους παρόχους VPN υψηλής ποιότητας δεν θα καταγράψει καμία από τις πληροφορίες σας καθόλου. Βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε έναν πάροχο VPN με αυστηρή πολιτική καταγραφής. Ωστόσο, πρέπει να είστε προσεκτικοί όταν επιλέγετε ένα VPN και μην χρησιμοποιείτε ποτέ δωρεάν, καθώς είναι σχεδόν πάντα τόσο κακοί όσο οι πληρεξούσιοι.

Εάν δεν γνωρίζετε το δρόμο σας, σας προτείνω να χρησιμοποιήσετε το μου αρέσει ExpressVPN, BulletVPN, ή NordVPN. Αυτοί οι τρεις πάροχοι προσφέρουν κορυφαίες υπηρεσίες και κορυφαία ασφάλεια στον κλάδο. Μείνετε ασφαλείς, επιλέξτε μια αξιόπιστη υπηρεσία VPN.

συμπέρασμα

Κάλυψα επίσης τι είναι οι διακομιστές μεσολάβησης και οι διαφορετικοί τύποι. Ανάλογα με τις ανάγκες σας, οι διακομιστές μεσολάβησης μπορεί να είναι καλό ή κακό. Σε κάθε περίπτωση, βεβαιωθείτε ότι αναζητάτε σήματα του δεδομένα καταγράφονται. Και πάλι, εάν υποψιάζεστε ότι βρίσκεστε πίσω από έναν πληρεξούσιο ή θέλετε απλώς να το ελέγξετε, χρησιμοποιήστε αυτό το εργαλείο.

Αν ψάχνετε πραγματική ανωνυμία, είναι καλύτερο να στραφείτε σε Tor ή VPN. Οι διακομιστές μεσολάβησης απλά δεν είναι αρκετά καλοί με όλες τις διαθέσιμες τεχνολογίες παρακολούθησης σήμερα. Πόσο χρήσιμος ήταν αυτός ο οδηγός για εσάς; Μάθατε νέα πράγματα; Πείτε μου όλα αυτά στα σχόλια.