Είσαι κουρασμένος; Δείτε πώς μπορείτε να παραμείνετε ασφαλείς

Ο κόσμος του Διαδικτύου έχει το δίκαιο μερίδιο των συγκινήσεων και των τρόμων. Μερικά είναι πιστά, και άλλα είναι πραγματικά αληθινά. Το Doxing είναι το τελευταίο πράγμα που σκουπίζει την πλευρά του χάκερ του Διαδικτύου. Σύντομο για Παρακολούθηση εγγράφου, σημαίνει απλώς την ανίχνευση νομικά διαθέσιμων πληροφοριών για παράνομα μέσα. Για παράδειγμα, ας υποθέσουμε ότι έχετε το όνομα ενός ατόμου με το οποίο αλληλεπιδράσατε στην τράπεζα. Εάν χρησιμοποιείτε αυτές τις λίγες πληροφορίες για να τις εντοπίσετε στο Facebook και να συνδεθείτε μαζί τους, δεν είναι πρόβλημα. Ωστόσο, εάν χρησιμοποιείτε τις ίδιες πληροφορίες και χρησιμοποιήσετε μερικές από τις δεξιότητές σας πειρατείας για να μάθετε το ιδιωτικό πιστωτικό τους ιστορικό, είναι σίγουρα παράνομο.


Είσαι κουρασμένος; Δείτε πώς μπορείτε να παραμείνετε ασφαλείς

Είσαι κουρασμένος; Δείτε πώς μπορείτε να παραμείνετε ασφαλείς

Υπάρχει μια πολύ λεπτή γραμμή που χωρίζει το doxing από το κανονικό παλιό καταδίωξη μέσω του Διαδικτύου. Ωστόσο, αυτή η λεπτή γραμμή μπορεί κάλλιστα να είναι η διαφορά μεταξύ της παραμονής σας ασφαλούς και της ταυτότητάς σας που χρησιμοποιείται λανθασμένα από κάποιον για να διαπράξει εγκλήματα. Για να αποφύγετε οποιαδήποτε τέτοια κατάσταση, πρέπει να γνωρίζετε ό, τι υπάρχει για να καταλάβετε σχετικά με το doxing, πώς γίνεται και πώς μπορείτε να προστατευτείτε από αυτό. Ας ξεκινήσουμε με τα βασικά:

Τι σημαίνει να μαζεύεις?

Εάν το θέσουμε με τους απλούστερους όρους, το doxing περιλαμβάνει άγνωστα μέρη που έχουν πρόσβαση στα προσωπικά σας στοιχεία. Μπορούν να χρησιμοποιήσουν μερικές πολύ μικρές ή αμελητέες πληροφορίες, όπως το αναγνωριστικό email σας για να σκάψουν κάτι πολύ προσωπικό, όπως τα αρχεία αποπληρωμής στεγαστικού δανείου. Έχοντας αυτό κατά νου, είναι εύκολο να δούμε πώς και γιατί το doxing μπορεί ενδεχομένως να είναι μια μεγάλη απειλή για τους ανθρώπους.

Αλλά προτού να ανησυχείτε για αυτήν τη νέα διαδικτυακή απειλή, ας σας πούμε ότι οι περισσότεροι στόχοι doxing είναι συνήθως διασημότητες και άλλα κοινωνικά φωτιστικά. Ο λόγος για αυτό είναι απλός. Οι προσωπικές πληροφορίες μιας διασημότητας έχουν πολύ μεγαλύτερη αξία για τους ανθρώπους από οποιαδήποτε πληροφορία για εσάς και εμένα. Παρόλο που ένας χάκερ μπορεί να σας στοχεύσει για να φτάσετε στους τραπεζικούς λογαριασμούς σας, ένα doxer πιθανότατα θα στοχεύσει κάποιον που είναι αρκετά γνωστός για να διατηρήσει τη φήμη του και δεν θα ήθελε να το δει αυτό σε κίνδυνο.

Εάν ένα άτομο σαν αυτό ήταν οπλισμένο θα έχει προσωπικές πληροφορίες για εσάς, ο εκβιασμός είναι ένα από τα ευκολότερα βήματα προς τα εμπρός. Παρόλο που το doxing μπορεί να μην είναι τόσο διαδεδομένο όσο το hacking και οι πιθανότητες να κάνετε doxed είναι πολύ μικρές, εξακολουθεί να μην υπάρχει βλάβη στη θέσπιση διασφαλίσεων έναντι τέτοιας απόπειρας.

Τι να κάνω εάν γίνω κουρασμένος?

Δυστυχώς, το doxing είναι κάτι που υπάρχει στην γκρίζα περιοχή της ασφάλειας στο Διαδίκτυο. Αυτό σημαίνει ότι εάν κάποιος λάβει πληροφορίες για εσάς και κατά κάποιον τρόπο καταφέρει να συλλέξει περισσότερες ιδιωτικές πληροφορίες, όπως ο αριθμός των πληρωμών ενυπόθηκων δανείων που έχετε απομείνει, δεν μπορούν να κάνουν οι αρχές.

Ενώ το doxing των διασημοτήτων κερδίζει δυναμική, το ίδιο έχει και η συνειδητοποίηση αυτής της πρακτικής. Ομάδες ασφαλείας στο Διαδίκτυο και κυβερνητικές υπηρεσίες διερευνούν δρόμους για να κλείσουν τους doxers και να κάνουν ξανά την ελεύθερη κοινή χρήση σχετικών με το κοινό δεδομένων. Σε τελική ανάλυση, ένα Διαδίκτυο όπου δεν θα μπορούσατε καν να μοιραστείτε τη διεύθυνση email σας με κάποιον επειδή φοβόταν να κάνει doxing θα ήταν γελοίο.

Στο εγγύς μέλλον, είναι πιθανό να αναπτυχθεί εξειδικευμένο λογισμικό αντι-doxing και συστήματα ασφαλείας. Ωστόσο, εκείνη η μέρα δεν είναι σήμερα και προς το παρόν, πρέπει να βασιστούμε στα μυαλά μας για να μείνουμε μακριά από το κακό.

Ένας άλλος λόγος για να είστε προσεκτικοί με το doxing είναι ότι μόλις αποκαλυφθούν τα προσωπικά σας στοιχεία, οποιοσδήποτε με βασικές γνώσεις hacking θα μπορούσε να προσπαθήσει να παραβιάσει την διαδικτυακή σας ασφάλεια. Με τη συλλογή πληροφοριών σχετικά με εσάς, κάποιος θα μπορούσε ενδεχομένως να ξεκινήσει μια επίθεση στον κυβερνοχώρο και να σας κάνει να χάσετε εκατομμύρια. Ακόμα και αν αυτό δεν συμβεί, ενδέχεται να αντιμετωπίσετε σοβαρές κοινωνικές αντιδράσεις όταν αποκαλυφθούν ορισμένες ευαίσθητες πληροφορίες για εσάς.

Η πρόληψη είναι πάντα καλύτερη από τη θεραπεία και για την αποφυγή τυχόν προσπαθειών που δεν μπορείτε απλώς να βασιστείτε σε λογισμικό. Πρέπει να είστε έξυπνος χρήστης του Διαδικτύου και να μην αποκαλύπτετε προσωπικές πληροφορίες για τον εαυτό σας. Για παράδειγμα, εάν σας ζητηθεί μια ερώτηση ασφαλείας όπως το όνομα του κατοικίδιου ζώου σας, τοποθετείτε το πραγματικό όνομα του κατοικίδιου ζώου σας. Το μόνο που πρέπει να κάνει ένας πιθανός doxer είναι να μεταβείτε στη σελίδα σας στο Facebook και να μάθετε το όνομα του κατοικίδιου ζώου σας. Είναι πιο εύκολο από ό, τι νομίζετε. Να είστε πάντα έξυπνοι και προσεκτικοί και ποτέ να μην αποκαλύπτετε προσωπικά στοιχεία σε κανέναν στο διαδίκτυο.

Πώς να είστε ασφαλείς από το Doxing

Παρά το γεγονός ότι το doxing ως ένα ευρέως διαδεδομένο φαινόμενο είναι σχετικά νέο, η διαδικτυακή κοινότητα ασφαλείας επιτυγχάνεται γρήγορα. Ενώ επινοούνται αποτελεσματικά εργαλεία για τον αποκλεισμό τέτοιων προσπαθειών, έχει εκδοθεί μια έγκυρη πολιτική προφύλαξης στους πιο ευαίσθητους στην ιδιωτικότητα ανθρώπους ανάμεσά μας . Ακολουθούν ορισμένοι τρόποι με τους οποίους μπορείτε να αποφύγετε το doxing και να παραμείνετε ασφαλείς στο διαδίκτυο:

 • Εφαρμογή επαλήθευσης δύο παραγόντων στους λογαριασμούς σας
 • Χρησιμοποιήστε ισχυρούς κωδικούς πρόσβασης που δεν μπορούν να μαντέψουν εύκολα
 • Αποκτήστε ένα καλό VPN
 • Μην αφήσετε κανέναν που δεν γνωρίζετε να βλέπει τα προφίλ κοινωνικών μέσων σας

Ενώ αυτές οι λύσεις είναι εύκολο να εφαρμοστούν, πρέπει να καταλάβετε ότι η αποτελεσματικότητά τους στο να σας εμποδίζει να γίνετε θύμα εξαρτάται τελικά από το πόσο επαγρύπνηστε είστε όταν είστε συνδεδεμένοι στο διαδίκτυο. Εάν μοιράζεστε ελεύθερα ακόμη και τον αριθμό τηλεφώνου σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τότε θα μπορούσατε εύκολα να γίνετε στόχος για doxing και στη συνέχεια περαιτέρω hacking.

Το Doxing δεν μπορεί να αποφευχθεί εντελώς

Κατανοούμε ότι δεν είναι πάντα δυνατό για τους ανθρώπους να κρύψουν τα προσωπικά τους στοιχεία. Εάν είστε στέλεχος σε μια μεγάλη εταιρεία, τα στοιχεία επικοινωνίας σας θα είναι εύκολα διαθέσιμα στο διαδίκτυο. Ένα άλλο παράδειγμα είναι ότι είστε ο διευθυντής ενός σχολείου και οι γονείς ενθαρρύνονται να παραμείνουν σε επαφή μαζί σας για να παρακολουθούν καλύτερα την ανάπτυξη του παιδιού τους.

Και στις δύο αυτές περιπτώσεις, θα πρέπει να δώσετε τα προσωπικά σας στοιχεία στο κοινό. Ωστόσο, μπορείτε ακόμα να διατηρήσετε έναν ορισμένο βαθμό ασφάλειας διαχωρίζοντας την εργασία σας από την προσωπική σας ζωή. Χρησιμοποιήστε διαφορετικές κάρτες για επαγγελματικές και ψυχαγωγικές δαπάνες. Ζητήστε από τους υπευθύνους IT του γραφείου σας να ελέγξουν τυχόν ύποπτα μηνύματα προτού ενεργήσετε βάσει των πληροφοριών του. Θυμηθείτε, εξαρτάται από εσάς να παραμείνετε ασφαλείς και ο καλύτερος τρόπος να το κάνετε αυτό είναι να είστε έξυπνοι και ισοδύναμοι με τους τελευταίους στον κόσμο του κυβερνοχώρου.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map