Seedbox vs. VPN – Ποιο είναι κατάλληλο για εσάς

Οι ειδήσεις που κυκλοφορούν σε όλο τον κόσμο αυτές τις μέρες συχνά σχετίζονται με συμβιβασμούς στον τομέα της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο. Φαίνεται ότι κανείς δεν είναι πραγματικά απρόσβλητος σε αυτά. Απευθείας από τις μεγάλες εταιρείες όπως το Facebook έως τα χρηματιστήρια και ακόμη και τους ίδιους τους κυβερνητικούς οργανισμούς. Πράγματι, η περίφημη εισβολή Bitcoin 70 εκατομμυρίων δολαρίων αποτελεί απόδειξη για το πόσο ευάλωτες είναι και οι περισσότερες ψηφιακές επιχειρήσεις.


Seedbox vs. VPN - Ποιο είναι κατάλληλο για εσάς

Seedbox vs. VPN – Ποιο είναι κατάλληλο για εσάς

Ενώ η κλοπή δεδομένων και η οικονομική απάτη είναι σίγουρα η πιο αξιοσημείωτη μορφή παραβίασης ασφάλειας στο διαδίκτυο, δεν είναι η μόνη. Έτσι, η ερώτηση γίνεται, πώς κρατάτε τον εαυτό σας και την οικογένειά σας προστατευμένο από τέτοιους συμβιβασμούς; Σε γενικές γραμμές, υπάρχουν δύο επιλογές. Ας δούμε τι πρέπει να προσφέρει ο καθένας σε εσάς ή / και στην επιχείρησή σας.

Seedbox – Ένας πληρεξούσιος σε όλα που είναι γκρι

Τα Seedboxes είναι εξειδικευμένες υπηρεσίες που προσφέρουν αποκλειστικά μονοπάτια μεσολάβησης σε torrents στο διαδίκτυο. Ως εκ τούτου, είναι αναμφισβήτητα ο καλύτερος τρόπος για να πάρετε τα χέρια σας σε όλα τα είδη χείμαρρων που μπορείτε να πάρετε. Το απόλυτο δυναμικό λήψης και μεταφόρτωσης που μπορείτε να αποκτήσετε από το seedbox είναι απαράμιλλο από οποιονδήποτε άλλο μηχανισμό.

Εκπληκτικές ταχύτητες

Η καλύτερη ποικιλία σπόρων προσφέρει εύρος ζώνης περίπου 1gbps και μπορεί να αποθηκεύσει έως και 3 TB δεδομένων. Έτσι, για τα άτομα που είναι μεγάλα torrents, τα κουτάκια είναι αναμφίβολα η πρώτη επιλογή. Δεδομένου ότι τα seedbox έχουν επίσης σχεδιαστεί για να παρακάμπτουν γεωγραφικούς περιορισμούς από ISP και κυβερνητικές υπηρεσίες, μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν για τον αποκλεισμό άλλου περιεχομένου.

Παράκαμψη Geo-Block

Το είδος του περιεχομένου που θα μπορείτε να καταργήσετε τον αποκλεισμό εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τη θέση του αποκλειστικού διακομιστή. Μπορείτε επίσης να είστε σίγουροι ότι θα απολαμβάνετε πάντα τυπικά πρωτόκολλα κρυπτογράφησης με seedboxes. Παράλληλα, ένας αριθμός σφαλμάτων προσφέρει επίσης επιλογές υπηρεσιών VPN καθώς και λειτουργίες απομακρυσμένης επιφάνειας εργασίας.

Χαμηλή πιθανότητα να πεταχτεί

Τώρα, δεδομένου ότι είναι τόσο εξειδικευμένα και προσφέρουν πλήρη προστασία για τη συγκεκριμένη θέση που εξυπηρετούν, τα κουτιά σπόρων είναι δύσκολο να πεταχτούν. Επομένως, εάν λάβετε ένα seedbox, ο ISP σας δεν θα μπορεί να περιορίσει τη χρήση των δεδομένων σας. Αυτό είναι ευεργετικό για εκείνους τους χρήστες που θέλουν να έχουν απεριόριστη πρόσβαση στο torrent.

Υψηλής αξίας αλλά και υψηλού κόστους επίσης

Με όλα αυτά τα οφέλη στη σειρά, μπορεί να πιστεύετε ότι τα κιβώτια σπόρου είναι η καλύτερη επιλογή εκεί έξω. Υπάρχουν όμως πολλοί παράγοντες που πρέπει να λάβετε υπόψη για την υψηλή λειτουργικότητα που προσφέρουν. Η πρώτη σκέψη είναι ότι τα κουτιά σπόρων μπορεί να είναι μάλλον ακριβό. Έτσι, είναι καλύτερα για εκείνους που θα αξιοποιήσουν πλήρως τις δυνατότητές τους.

Τώρα, που έχουμε μια καλή ιδέα για το τι φέρνουν τα κουτάκια στο τραπέζι, ας εξετάσουμε τι προσφέρουν και τα VPN.

VPN – Μια φθηνότερη επιλογή για όλους τους σκοπούς

Τα εικονικά ιδιωτικά δίκτυα είναι διαδικτυακές υπηρεσίες κρυπτογράφησης που προσφέρουν μια ποικιλία πλεονεκτημάτων στους πελάτες. Οι περισσότεροι άνθρωποι που γνωρίζουν ακόμη και τα βασικά της αγοράς ασφάλειας στον κυβερνοχώρο έχουν κάποια ιδέα για το τι είναι τα VPN. Για λόγους σαφήνειας, ας δούμε γρήγορα αυτά που προσφέρουν ξανά.

Συνολική ανωνυμία στο διαδίκτυο

Τα VPN είναι γνωστά για την προσφορά ποικίλων επιλογών κρυπτογράφησης με τις οποίες οι πελάτες μπορούν να αποκρύψουν την πραγματική τους διεύθυνση IP. Όχι μόνο αυτό, οι κρυπτογραφήσεις από σήραγγα από άκρο σε άκρο αποκρύπτουν επίσης τι κάνει ο χρήστης στο διαδίκτυο. Μόνο η εταιρεία που παρέχει την υπηρεσία VPN μπορεί να δει τις δραστηριότητές τους.

Παράκαμψη Geo-Block

Το Geo-blocking εφαρμόζεται σε όλο τον κόσμο και το VPN χρησιμοποιείται συχνά για την αντιμετώπισή τους. Αυτό είναι πιο αξιοσημείωτο σε χώρες με γεω-αποκλεισμένο περιεχόμενο όπως το Netflix ή δικτατορικά καθεστώτα όπως η Ρωσία, η Κίνα και η Σαουδική Αραβία. Η παράκαμψη μπλοκ επιτρέπει στους χρήστες να εκφράζουν τις απόψεις τους και ακόμη και να έχουν πρόσβαση σε μέσα διαμαρτυρίας ενάντια στις ενέργειες της κυβέρνησης.

Προστασία δεδομένων

Προσφέροντας κρυπτογράφηση από άκρο σε άκρο, οι υπηρεσίες VPN μπορούν να προστατεύσουν όλα τα είδη δεδομένων από κλοπή. Οι εγκληματίες στον κυβερνοχώρο δεν μπορούν να παραβιάσουν την κρυπτογραφημένη σήραγγα σύνδεσης που δημιουργήθηκε όταν ένας πελάτης ενεργοποιεί ένα VPN. Έτσι, είτε εκτελείτε συναλλαγές κρυπτογράφησης είτε ανεβάζετε ευαίσθητο ερευνητικό υλικό σε ιδιωτικούς διακομιστές, το VPN μπορεί να παρακολουθεί την πλάτη σας.

Εφαρμογή πολλαπλών χρήσεων

Τα περισσότερα VPN προορίζονται για χρήση γενικού σκοπού και μπορούν να αναπτυχθούν αποτελεσματικά για διάφορες εργασίες. Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένα VPN που προορίζονται για ένα συγκεκριμένο είδος υπηρεσιών, όπως προστασία για περιήγηση ή διαδικτυακές χρηματοοικονομικές συναλλαγές. Υπάρχει λοιπόν μια σειρά διαθέσιμων επιλογών για χρήση VPN και όλοι μπορούν να λάβουν την υπηρεσία με δυνατότητες που τους αρέσουν.

Έτσι, όπως μπορείτε να δείτε, τόσο τα seedbox όσο και τα VPN έχουν τη δική τους θέση στην αγορά. Και κάθε χρήστης έχει τη δική του προτίμηση για αυτό που επιλέγει. Επιπλέον, είναι επίσης δυνατό να συνδυάσετε seedboxes και VPN για βελτιστοποιημένη ανωνυμία και κρυπτογράφηση. Τα παρακάτω είναι τα ζητήματα που πρέπει να λάβετε κατά την επιλογή της καλύτερης για εσάς.

Πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη κατά την επιλογή του Seedbox ή του VPN ή του συνδυασμού σας

Προϋπολογισμός

Τα VPN είναι σημαντικά φθηνότερα για επενδύσεις από ό, τι τα Seedboxes. Αλλά δεν θα προσφέρουν τις εκπληκτικές ταχύτητες του τελευταίου. Λοιπόν, πρέπει να σκεφτείτε πόση ταχύτητα θέλετε και τι χρειάζεστε.

Ασφάλεια

Ορισμένα VPN μπορεί να είναι καλύτερα από τα seedbox για να σας βοηθήσουν να αποκτήσετε πρόσβαση σε αποκλεισμένο περιεχόμενο. Επομένως, πρέπει να λάβετε υπόψη τον βαθμό κρυπτογράφησης που προσφέρουν πριν κάνετε μια επιλογή.

Χρησιμότητα

Τέλος, πρέπει να σκεφτείτε πώς θα χρησιμοποιήσετε το VPN ή το seedbox σας. Γενικά, τα VPN θα προσφέρουν μεγαλύτερη ευελιξία, ενώ τα κιβώτια σπόρων θα είναι τα καλύτερα για torrent. Όπως είπαμε, νωρίτερα, μπορείτε επίσης να συνδυάσετε το VPN με τα seedboxes. Τα προεγκατεστημένα κιβώτια σπόρου με VPN διατίθενται σε ιδιαίτερα υψηλή τιμή. Ωστόσο, θα προσφέρουν απαράμιλλη ασφάλεια και απόδοση. Αν θέλετε να εξοικονομήσετε χρήματα αλλά να πάρετε και τα δύο, βρείτε ένα VPN που μπορεί να διαμορφωθεί στο seedbox σας.

συμπέρασμα

Και οι υπηρεσίες VPN και seedbox έχουν τη δική τους μοναδική αξία για να προσφέρουν σε επιχειρήσεις και ιδιώτες αντίστοιχα. Η επιλογή που θα κάνετε θα πρέπει να είναι μια δίκαιη ισορροπία μεταξύ των παραγόντων που αναφέραμε παραπάνω. Είναι επίσης σημαντικό να διαβάσετε προσεκτικά την πολιτική απορρήτου όλων των υπηρεσιών που χρησιμοποιείτε. Αυτό θα σας αποτρέψει από την εξαπάτηση ή την απώλεια. Μείνετε ενημερωμένοι σχετικά με την κρυπτογράφηση και τα νέα σχετικά με την ασφάλεια των δεδομένων και θα πρέπει να μπορείτε να αξιοποιήσετε στο έπακρο τη σύνδεσή σας στο διαδίκτυο.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map