Διατήρηση ασφαλών λογαριασμών μέσων κοινωνικής δικτύωσης με VPN

Οι χάκερ αγαπούν τα κοινωνικά μέσα και δεν μπορείτε να τους κατηγορήσετε για αυτό. Τα κοινωνικά μέσα είναι ένα χρυσωρυχείο κάθε είδους προσωπικών πληροφοριών. Από την ίδρυσή τους, οι πλατφόρμες κοινωνικών μέσων ήταν πάντα χαρά για χάκερ. Στην πραγματικότητα, δεν χρειάζεται καν να είναι χάκερ για να λάβουν τις πληροφορίες σας – είναι όλα εκεί ανοιχτά. Λίγο καταδίωξη μπορεί να τα αποκαλύψει όλα.


Αυτό δεν ήταν μεγάλο πρόβλημα στις πρώτες μέρες των κοινωνικών μέσων μαζικής ενημέρωσης επειδή δεν τα χρησιμοποιούσαν πολλοί άνθρωποι. Αλλά τώρα σχεδόν όλοι έχουν λογαριασμούς σε πολλά κοινωνικά δίκτυα και οι χάκερ είναι πρόθυμοι να εκμεταλλευτούν τις δυνατότητες του Facebook, του Twitter, του Instagram και άλλων πλατφορμών κοινωνικών δικτύων.

Διατήρηση ασφαλών λογαριασμών μέσων κοινωνικής δικτύωσης με VPN

Διατήρηση ασφαλών λογαριασμών μέσων κοινωνικής δικτύωσης με VPN

Τα προβλήματα που υπάρχουν

Μια μελέτη του 2016 που πραγματοποιήθηκε από το Πανεπιστήμιο του Φοίνιξ έδειξε ότι το 84% των ενηλίκων των ΗΠΑ δραστηριοποιούνται σε τουλάχιστον μία πλατφόρμα κοινωνικών μέσων. Και όπως η δημοτικότητα των μέσων κοινωνικής δικτύωσης έχει αυξηθεί με την πάροδο των ετών, το ίδιο ισχύει και για τον αριθμό των εγκληματιών στον κυβερνοχώρο που καταπατούν κοινωνικούς χρήστες.

Σύμφωνα με την ίδια έρευνα, σχεδόν τα δύο τρίτα των «κοινωνικά ενεργών» ενηλίκων των ΗΠΑ δήλωσαν ότι τα κοινωνικά τους προφίλ είχαν παραβιαστεί. Σχεδόν το 86% από αυτούς δήλωσαν επίσης ότι δεν δημοσιεύουν πάρα πολλά προσωπικά στοιχεία στα κοινωνικά μέσα επειδή φοβούνται ότι οι χάκερ αποκτούν πρόσβαση σε αυτό.

Τα περισσότερα άτομα χρησιμοποιούν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να επικοινωνούν με την οικογένεια και τους φίλους τους, να μοιράζονται φωτογραφίες και να υποστηρίζουν τις αιτίες που τους ενδιαφέρουν. Δεν καταλαβαίνουν αρκετά πόσο πολύτιμα είναι τα δεδομένα τους για τους ξένους. Ίσως πιστεύετε ότι δεν έχετε τίποτα να κρύψετε και δεν ανησυχείτε για τυχόν εισβολείς στο προφίλ σας. Αλλά η αλήθεια είναι ότι κάθε κομμάτι των δεδομένων σας είναι πολύτιμο.

Οι περισσότεροι χρήστες δεν γνωρίζουν επίσης το ύψος των ζημιών που μπορεί να κάνει η τεχνολογία στο απόρρητό τους. Για παράδειγμα, κατά τη λήψη ενός δωρεάν παιχνιδιού ή εφαρμογής λογισμικού, το παιχνίδι ή το λογισμικό πιθανότατα θα σας ζητήσει την άδεια να συνδεθείτε με τους φίλους σας. Για να το απλοποιήσει περαιτέρω, το παιχνίδι μπορεί να σας ρωτήσει εάν μπορεί να έχει πρόσβαση στους φίλους ή τις επαφές σας στο Facebook. Εάν επιτρέπετε την πρόσβαση, έχετε δημιουργήσει ένα νέο δίκτυο που τουλάχιστον ορισμένοι από τους φίλους σας ενδέχεται να μοιράζονται με άλλους. Χρησιμοποιώντας αυτήν την απλή τεχνική, ένας χάκερ μπορεί να αποκτήσει πρόσβαση στις επαφές σας. Μπορούν επίσης να βρουν περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη διαδικτυακή δραστηριότητα, τις αγορές ή τις πληροφορίες περιήγησής σας.

Πώς μπορείτε να διατηρήσετε τα κοινωνικά σας προφίλ ασφαλή?

Η λύση είναι να χρησιμοποιήσετε ένα εικονικό ιδιωτικό δίκτυο. Ένα VPN μπορεί να κάνει πολύ περισσότερα από το να προσφέρει απεριόριστη πρόσβαση στο Διαδίκτυο. Μπορεί επίσης να προστατεύσει το διαδικτυακό σας απόρρητο και την ανωνυμία σας.

Οι εγκληματίες στον κυβερνοχώρο διερευνούν όλους τους πιθανούς τρόπους για να κλέψουν τα δεδομένα σας. Δεν επισκέπτονται μόνο τα κοινωνικά σας προφίλ για να ανακαλύψουν τις προτιμήσεις και τις προτιμήσεις σας. Επίσης, χαράζουν τους λογαριασμούς σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να αποκτήσουν πρόσβαση στην προσωπική σας ζωή. Μην υποθέσετε ότι είστε πολύ συνηθισμένοι για κανέναν να σας πειραχτεί. Όποιος έχει ακόμη και λίγα δεδομένα έχει αξία στον κυβερνοχώρο. Και οποιοσδήποτε χάκερ μπορεί να αποκτήσει πρόσβαση στα δεδομένα σας με λίγη γνώση χάκερ και τα σωστά εργαλεία.

Διαβάστε εδώ πώς το Facebook χρησιμοποιεί τα δεδομένα σας για να κερδίσει χρήματα.

Όταν χρησιμοποιείτε ένα VPN, μπορείτε να περιηγηθείτε στον ιστό ανώνυμα. Ο πάροχος VPN θα κρύψει την πραγματική σας διεύθυνση IP και θα δρομολογήσει την κυκλοφορία σας μέσω των ασφαλών κρυπτογραφημένων σηράγγων. Με αυτόν τον τρόπο, ένα VPN εμποδίζει τους εισβολείς να παρακολουθούν τις διαδικτυακές σας δραστηριότητες ή να αποκτούν πρόσβαση στους λογαριασμούς σας.

Τα κοινωνικά μέσα είναι εθιστικά. Οι άνθρωποι συνδέονται στους λογαριασμούς τους κάθε φορά που έχουν πρόσβαση σε σύνδεση Wi-Fi χωρίς να συνειδητοποιούν τους κινδύνους που υπάρχουν. Η χρήση ενός VPN θα διασφαλίσει ότι οι διαδικτυακές σας συνεδρίες είναι ασφαλείς και ιδιωτικές συνεχώς. Τα δημοφιλή VPN λειτουργούν σε όλες σχεδόν τις συσκευές και τις πλατφόρμες, οπότε δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για τυχόν προβλήματα συμβατότητας.

Οι χάκερ δεν είναι ο μόνος προβληματισμός

Εάν ζείτε σε κατασταλτική χώρα και θέλετε να δημοσιεύσετε τις προβολές σας στο διαδίκτυο, βεβαιωθείτε ότι έχετε δημιουργήσει έναν λογαριασμό με διαφορετικό όνομα και χρησιμοποιείτε ένα VPN για να παραμείνετε κρυμμένοι. Χώρες όπως η Σαουδική Αραβία έχουν αυστηρούς νόμους και μπορείτε να συλληφθείτε επειδή δημοσιεύετε τις απόψεις σας στο διαδίκτυο. Βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε ένα αξιόπιστο VPN και όχι ένα δωρεάν.

Ακολουθούν μερικές ακόμη συμβουλές για να είστε ασφαλείς στο Διαδίκτυο.

 • Χρησιμοποιήστε ισχυρούς κωδικούς πρόσβασης που περιέχουν γράμματα, αριθμούς και ειδικούς χαρακτήρες
 • Μην παραχωρείτε στις εφαρμογές τρίτων πρόσβαση στους λογαριασμούς κοινωνικών μέσων.
 • Προσέξτε να χρησιμοποιήσετε γεωγραφικές ετικέτες.
 • Ελέγξτε τις ρυθμίσεις απορρήτου των λογαριασμών κοινωνικών μέσων.
 • Μην δίνετε πάρα πολλές πληροφορίες στο κοινό που μπορούν να βλάψουν την ασφάλειά σας
 • Χρησιμοποιήστε τον έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων.
 • Προσοχή στις απάτες ηλεκτρονικού ψαρέματος.

Πώς να διατηρήσετε τους λογαριασμούς κοινωνικών μέσων ασφαλείς με VPN – Κατώτατη γραμμή

Εάν έχετε τη συνήθεια να αποκτήσετε πρόσβαση στους κοινωνικούς λογαριασμούς σας σε μη ασφαλή δημόσια δίκτυα Wi-Fi, θέτετε τα προσωπικά σας στοιχεία σε κίνδυνο. Προστατέψτε τα δεδομένα και το απόρρητό σας με μια υπηρεσία VPN. Ένα VPN θα κρυπτογραφήσει την επισκεψιμότητά σας και θα διατηρήσει τις διαδικτυακές σας συνεδρίες ιδιωτικές. Θα σας προστατεύσει από χάκερ και άλλες αρχές που μπορεί να σας βλάψουν.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map