Τι είναι μια πολιτική χωρίς αρχεία καταγραφής VPN – Γιατί είναι κρίσιμη;

Τα άτομα που έχουν συνείδηση ​​απορρήτου αναζητούν συχνά VPN που μπορούν να τα διατηρήσουν ασφαλή από τους χάκερ και τους παρόχους υπηρεσιών διαδικτύου. Ωστόσο, δεν αρκεί η χρήση οποιουδήποτε VPN. Είναι επίσης σημαντικό να λάβετε υπόψη την πολιτική καταγραφής της εταιρείας VPN. Πριν από λίγα χρόνια, μόνο οι επιχειρηματικοί πελάτες χρησιμοποίησαν VPN και ανησυχούσαν κυρίως για την ασφάλεια των δεδομένων τους. Τώρα ένας μεγάλος αριθμός ατόμων με γνώση της ιδιωτικής ζωής χρησιμοποιούν επίσης VPN. Η πρώτη τους προτεραιότητα είναι να μπορούν να σερφάρετε στο Διαδίκτυο ανώνυμα. Οι καλύτεροι πάροχοι υπηρεσιών VPN στην αγορά γνωρίζουν ήδη αυτό το τμήμα των χρηστών και έχουν αρχίσει να τους εξυπηρετούν.


Τι είναι μια πολιτική χωρίς αρχεία καταγραφής VPN - Γιατί είναι κρίσιμη;

Τι είναι ένα VPN Χωρίς αρχεία καταγραφής – Γιατί είναι κρίσιμο?

Οι πελάτες συνειδητοποιούν την ανάγκη προστασίας της ανωνυμίας τους. Δεν θέλουν να παρακολουθούνται ή να παρακολουθούνται από κυβερνητικές ή ιδιωτικές υπηρεσίες επιτήρησης. Περιττό να πούμε, πολλοί από αυτούς θέλουν να επιλέξουν μια υπηρεσία VPN που δεν διατηρεί καθόλου αρχεία καταγραφής.

Τι είναι τα αρχεία καταγραφής VPN?

Τα αρχεία καταγραφής αποτελούνται από δεδομένα πελατών που αποθηκεύονται από εταιρείες VPN. Περιέχουν πληροφορίες σχετικά με τη διαδικτυακή δραστηριότητα του πελάτη. Όταν χρησιμοποιείτε σύνδεση VPN, ολόκληρη η κυκλοφορία σας δρομολογείται μέσω των ασφαλών διακομιστών τους. Αυτό σημαίνει ότι η εταιρεία VPN σας είναι απόρρητη σε όλα όσα κάνετε στο διαδίκτυο. Για αυτόν τον λόγο, είναι σημαντικό να επιλέξετε ένα VPN που μπορείτε να εμπιστευτείτε.

Τύποι καταγραφής VPN

Τα αρχεία καταγραφής VPN συνήθως εμπίπτουν σε τρεις ευρείες κατηγορίες.

1. Αρχεία σύνδεσης

Τα αρχεία καταγραφής σύνδεσης είναι οι απλές εγγραφές που δείχνουν τις εισερχόμενες και εξερχόμενες συνδέσεις με το διακομιστή VPN. Συνήθως αποτελούνται από:

 • Η διεύθυνση IP σας (επίσης γνωστή ως εισερχόμενη διεύθυνση IP) – Αυτή είναι η διεύθυνση IP που ο ISP σας εκχωρεί στον υπολογιστή σας.
 • Εξερχόμενη διεύθυνση IP – Αυτή είναι η διεύθυνση IP που σας εκχωρεί η εταιρεία VPN.
 • Μεταφορά δεδομένων – Ποσότητα δεδομένων που μεταφορτώνονται και λαμβάνονται κατά τη διάρκεια μιας συγκεκριμένης περιόδου λειτουργίας.
 • Χρονική σήμανση – Η ημερομηνία έναρξης και λήξης της σύνδεσης VPN

Υπάρχουν ορισμένοι πάροχοι VPN που διατηρούν αρχεία καταγραφής σύνδεσης για κάποιο χρονικό διάστημα. Και υπάρχουν ακόμη άλλοι πάροχοι που δεν διατηρούν αυτά τα αρχεία καταγραφής.

2. Γενικές πληροφορίες για τους πελάτες

Οι εταιρείες VPN συνήθως αποθηκεύουν μερικές γενικές πληροφορίες σχετικά με τους πελάτες τους. Αυτό περιλαμβάνει:

 • Το όνομα χρήστη και ο κωδικός πρόσβασής σας
 • Η διεύθυνση email και τα στοιχεία πληρωμής σας (στοιχεία πιστωτικής κάρτας ή Paypal)
 • Ιστορικό αγορών – πληροφορίες σχετικά με οποιαδήποτε υπηρεσία ή συνδρομή που αγοράσατε
 • Περίοδος συνδρομής – υπόλοιπος χρόνος συνδρομής
 • Το πλήρες όνομα, η διεύθυνση και η χώρα σας

3. Αρχεία καταγραφής χρήσης VPN

Μια εταιρεία VPN έχει πρόσβαση στις ίδιες πληροφορίες που διαθέτει ο ISP σας. Στις περισσότερες χώρες, ο ISP απαιτείται για την καταγραφή της χρήσης του διαδικτύου σας. Εάν ο πάροχος VPN σας το κάνει επίσης, συνήθως θα έχει ένα αρχείο καταγραφής των εξής:

 • Μια λίστα με όλους τους ιστότοπους / διευθύνσεις URL που επισκεφτήκατε
 • Πληροφορίες σχετικά με το όνομα και το μέγεθος όλων των αρχείων που κατεβάσατε με την τιμή κατακερματισμού τους.
 • Πρωτόκολλα και λογισμικό που χρησιμοποιούνται – Για παράδειγμα, Netflix, Skype, BitTorrent κ.λπ..

Με τη βοήθεια αυτών των πληροφοριών, η εταιρεία σας ISP ή VPN μπορεί να καταλάβει πολλές λεπτομέρειες για εσάς. Για παράδειγμα, εάν επισκεφθείτε πολλούς ιστότοπους πληροφοριών για την υγεία, θα μπορούσε να είναι ένδειξη ότι έχετε πρόβλημα υγείας. Μπορούν επίσης να λάβουν πληροφορίες σχετικά με τις σεξουαλικές προτιμήσεις ή τις πολιτικές σας σχέσεις. Στη συνέχεια, μπορούν να πουλήσουν αυτές τις πληροφορίες σε εμπόρους. Λάβετε υπόψη ότι εάν χρησιμοποιείτε μια δωρεάν εταιρεία VPN, πιθανότατα χρηματοδοτούν την επιχείρησή τους με την πώληση των προσωπικών σας πληροφοριών σε ενδιαφερόμενα μέρη.

Πόσο διαρκεί μια υπηρεσία VPN τα αρχεία καταγραφής?

Έτσι, τα VPN αποθηκεύουν ορισμένα δεδομένα σχετικά με τους πελάτες τους. Αλλά για πόσο καιρό διατηρούν αυτά τα αρχεία καταγραφής; Αυτή η διάρκεια είναι ζωτικής σημασίας για τον καθορισμό του απορρήτου και της ανωνυμίας που θα λάβετε από το VPN σας. Συνήθως αυτό διαφέρει από το ένα VPN στο άλλο VPN. Αν και ορισμένοι δεν διατηρούν καθόλου αρχεία καταγραφής, άλλοι ενδέχεται να αποθηκεύουν αυτά τα δεδομένα για 24 ώρες, έξι μήνες ή και περισσότερο.

Τι σημαίνει η Ανακύκλωση Log?

Οι εταιρείες VPN ανακυκλώνουν ή εκκαθαρίζουν αρχεία καταγραφής δεδομένων χρήστη από καιρό σε καιρό. Λάβετε υπόψη ότι δεν το κάνουν όλα ταυτόχρονα. Εξετάστε αυτήν την κατάσταση. Μια εταιρεία VPN διατηρεί αρχεία καταγραφής χρηστών για 30 ημέρες. Θα έχουν πάντα τα δεδομένα σας στο αρχείο τους για τις τελευταίες 30 ημέρες. Αυτό σημαίνει, στο τέλος της περιόδου των 30 ημερών, δεν θα διαγράψουν ολόκληρα τα δεδομένα σας. Αντίθετα, την 31η ημέρα, θα διαγράψουν τα δεδομένα σας για την 1η ημέρα. Με αυτόν τον τρόπο, θα έχουν πάντα τα δεδομένα σας για 30 ημέρες.

Είναι σημαντικό να επιλέξετε VPN χωρίς καταγραφή?

Οι άνθρωποι αναρωτιούνται συχνά εάν είναι σημαντικό να επιλέξετε VPN χωρίς αρχεία καταγραφής, ειδικά επειδή υπάρχουν πολλοί πάροχοι VPN χωρίς καταγραφή. Αν ψάχνετε για απόρρητο και ασφάλεια, τότε ναι, είναι εξαιρετικά σημαντικό να επιλέξετε έναν πάροχο που δεν σας παρακολουθεί.

Για να παραμείνετε ανώνυμοι στο Διαδίκτυο, επιλέξτε ένα VPN που χρησιμοποιεί κοινόχρηστες διευθύνσεις IP και διατηρεί αρχεία καταγραφής σύνδεσης για μόλις 30 ημέρες ή λιγότερο.

Μια κοινή IP χρησιμοποιείται από πολλούς χρήστες ταυτόχρονα. Ως αποτέλεσμα, ένα VPN δεν μπορεί να αναγνωρίσει έναν μεμονωμένο χρήστη. Τούτου λεχθέντος, ένα VPN που δεν κρατά αρχεία καταγραφής προσφέρει σίγουρα περισσότερη ανωνυμία και προστασία.  

Γιατί το VPN No Logs Policy είναι κρίσιμο – Τελικές σκέψεις

Για να μάθετε για την πολιτική καταγραφής μιας εταιρείας VPN, επισκεφθείτε τον ιστότοπό τους και διαβάστε την πολιτική απορρήτου και τους όρους και τις προϋποθέσεις. Επίσης, ελέγξτε τις διαδικτυακές τους κριτικές για να δείτε τι λένε άλλοι για το VPN. Για παράδειγμα, υπήρξαν περιπτώσεις PureVPN και Hide My Ass που μοιράζονται τις λεπτομέρειες των πελατών τους με ομοσπονδιακές αρχές.

Αν θέλετε να κρύψετε πίσω από ένα VPN για να διατηρήσετε την ανωνυμία σας, βεβαιωθείτε ότι έχετε ένα VPN που σας προσφέρει ανωνυμία. Ρίξτε μια ματιά στην αναθεώρηση των παρόχων υπηρεσιών Best No Logs VPN.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map