WhatsApp vs Telegram – Καλύτερη εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων για iOS και Android;

WhatsApp vs Telegram: Ποια είναι η καλύτερη εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων? Το Whatsapp είναι μία από τις μεγαλύτερες υπηρεσίες γραπτών μηνυμάτων στον κόσμο με βάση χρηστών άνω του ενός δισεκατομμυρίου! Ωστόσο, το Telegram εισέρχεται γρήγορα στην αγορά. Το 2016, το Telegram ανέφερε ότι λαμβάνει 350.000 νέους χρήστες κάθε μέρα. Αυτό είναι μια προσθήκη στους 100 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες του. Ωστόσο, το Telegram δέχθηκε πυρά επειδή δεν παρέχει αυτόματη κρυπτογράφηση. Παρ ‘όλα αυτά, ήταν οι πρώτοι που προσέφεραν κρυπτογράφηση, έστω και μερική. Ergo τους δόθηκε η “κρυπτογραφημένη εφαρμογή συνομιλίας” από τα μέσα ενημέρωσης. Ενώ η WhatsApp είχε ανακοινώσει την απόφασή της να εφαρμόσει κρυπτογράφηση από άκρο σε άκρο τον Σεπτέμβριο του 2014, η λειτουργία εφαρμόστηκε μόνο μέχρι τον Απρίλιο του 2016. Από τότε, οι εκπρόσωποι δημοσίων σχέσεων της Whatsapp έχουν καταβάλει μεγάλη προσπάθεια να ισχυριστούν ότι το moniker είναι η μοναδική πλήρης κρυπτογράφηση. εφαρμογή συνομιλίας.


WhatsApp vs Telegram - Καλύτερη εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων για iOS και Android;

WhatsApp vs Telegram – Καλύτερη εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων για iOS & Android?

WhatsApp vs Telegram: Μια συγκριτική ανάλυση

Ποιο από τα δύο προσφέρει καλύτερη κρυπτογράφηση μηνυμάτων?

Το MProto είναι το πρότυπο που χρησιμοποιείται από το Telegram για κρυπτογράφηση. Το ανέπτυξαν οι ίδιοι αν και δανείστηκαν κομμάτια από τα πρότυπα AES και RSA καθώς και από τα Open Whisper Systems. Το δεύτερο χρησιμοποιείται από το Whatsapp και το Telegram αντιμετώπισε κριτική για την ανάπτυξη του δικού τους συστήματος κρυπτογράφησης.

Προφανώς, το πρωτόκολλο MProto δεν έχει ακόμη παραβιαστεί. Εφόσον είναι ανοιχτού κώδικα, ο καθένας μπορεί να το δοκιμάσει και να το σπάσει. Στην πραγματικότητα, το Telegram έκανε νέα για την προσφορά ενός μεγάλου ποσού χρημάτων (έως και 200.000 $ σε Bitcoin) σε οποιονδήποτε μπορεί να παραβιάσει την ασφάλεια.

Αντικειμενικά, η κρυπτογράφηση του Telegram προσφέρει καλή ταχύτητα και αποτελεσματικότητα. Αυτό σημαίνει ότι τα κρυπτογραφημένα μηνύματα μεταδίδονται ακόμη και όταν περνούν άλλες εφαρμογές. Η εφαρμογή αλλάζει αυτόματα κλειδιά σε τακτά χρονικά διαστήματα. Αυτό εξασφαλίζει σχεδόν τέλειο εμπιστευτικό απόρρητο και διασφαλίζει ότι σε περίπτωση παραβίασης και κλοπής κλειδιών κρυπτογράφησης, τα μηνύματα θα παραμείνουν ασφαλή.

Η κύρια διάκριση έγκειται στην εφαρμογή πρωτοκόλλων κρυπτογράφησης. Το WhatsApp προσφέρει αυτόματη και υποχρεωτική κρυπτογράφηση σε όλες τις συζητήσεις. Η κρυπτογράφηση του Telegram απαιτεί από εσάς να επιλέξετε “Secret Chat” για να απολαύσετε εγκαταστάσεις κρυπτογράφησης. Πολλοί άνθρωποι αποτυγχάνουν να κάνουν αυτό το επιπλέον βήμα και δεν μένουν ασφαλείς.

Εάν η κρυπτογράφηση δεν είναι ενεργοποιημένη, ο καθένας μπορεί να παρακολουθεί συνομιλίες. Αυτό είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο στο Telegram καθώς τα μηνύματα πρέπει να διαγραφούν χειροκίνητα σε αυτό. Αντίθετα, το WhatsApp δεν αποθηκεύει μηνύματα αλλά απλώς τα προωθεί σε μεμονωμένες συσκευές.

Η διαδικασία εγγραφής είναι καλύτερη?

Το WhatsApp λειτουργεί σε διάφορες πλατφόρμες όπως και το Telegram. Και ο έλεγχος ταυτότητας και στα δύο γίνεται μέσω κινητών αριθμών. Παρόλο που αυτό φαίνεται βολικό, θέτει κάποιες σοβαρές εκτιμήσεις ασφαλείας.

Εάν κάποιος εκτρέψει τα μηνύματά σας σε έναν ιδιωτικό αριθμό, παραβιάζοντας τον πάροχο υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας σας, μπορεί εύκολα να προσπεράσει τον λογαριασμό σας. Σε περίπτωση Whatsapp, οι χάκερ μπορούν να προσποιηθούν ότι είστε εσείς, αλλά για το Telegram, αποκτούν πρόσβαση σε όλα τα μη κρυπτογραφημένα μηνύματα.

Η προσφορά καμίας άλλης επιλογής από τις εγγραφές που βασίζονται σε κινητά δεν είναι ιδανική δεδομένου ότι ο καθένας μπορεί να χρησιμοποιήσει αριθμούς τηλεφώνου για την αναγνώριση και τον εντοπισμό ενός χρήστη. Επίσης, αρκετές χώρες απαιτούν να επικυρώσετε την ταυτότητά σας κατά την πραγματοποίηση μιας αγοράς SIM.

Πώς μπορεί να βελτιωθεί η διαδικασία?

Και οι δύο υπηρεσίες ανταλλαγής μηνυμάτων θα πρέπει να προσφέρουν δυνατότητες εγγραφής από αναγνωριστικά email ή ακόμη και ονόματα χρηστών. Επίσης, και οι δύο εφαρμογές πρέπει να περιλαμβάνουν μια δευτερεύουσα δυνατότητα κωδικού πρόσβασης για βελτιωμένη ασφάλεια.

Ποια εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων εισβάλλει λιγότερο?

Το Whatsapp καθιστά απαραίτητη την έκθεση ολόκληρου του βιβλίου διευθύνσεών σας. Δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Whatsapp διαφορετικά. Σε αυτήν την άποψη, το Telegram είναι καλύτερο επειδή δεν απαιτεί συνομιλία βάσει αριθμού τηλεφώνου. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα όνομα χρήστη για να συνδεθείτε με κάποιον, οπότε το να παραμείνετε ανώνυμο είναι ευκολότερο.

Ποιο προσφέρει στους χρήστες καλύτερες δυνατότητες ομαδικής συνομιλίας?

Το Whatsapp έχει μια καλύτερη δυνατότητα ομαδικής συνομιλίας, επειδή μπορείτε να προσθέσετε 256 άτομα σε αυτό ενώ απολαμβάνετε κρυπτογράφηση. Ωστόσο, η ομαδική συνομιλία του Telegram δεν είναι κρυπτογραφημένη.

Ποια άλλα θέματα απορρήτου και ασφάλειας είναι συναφή?

Και οι δύο εφαρμογές έχουν μια “τελευταία φορά” σφραγίδα που μπορεί να αλλάξει. Και οι δύο επιτρέπουν επίσης τον αποκλεισμό χρηστών και τη σύνταξη λιστών.

Η ευκολία να συνδεθείτε στο Telegram μέσω πολλαπλών πλατφορμών είναι επίσης πρόβλημα. Ωστόσο, η λειτουργία ενεργών περιόδων λειτουργίας δίνει μεγάλο βαθμό ελέγχου και ασφάλειας στους χρήστες.

Το τηλεγράφημα από προεπιλογή διέγραψε όλους τους λογαριασμούς που δεν χρησιμοποιούνται για πάνω από 6 μήνες. Αυτή η δυνατότητα μπορεί επίσης να αλλάξει σε μήνα ή έτος. Ως εκ τούτου, ακόμη και αν κάποιο άλλο άτομο λάβει τον αριθμό τηλεφώνου σας μετά τη διακοπή της χρήσης του, δεν θα μεταβεί στον λογαριασμό σας. Επίσης, η αποστολή ανεπιθύμητων μηνυμάτων γίνεται πιο δύσκολη από τους χρήστες που έχουν την επιλογή να επιτρέψουν στους χρήστες να τα προσθέσουν σε ομάδες.

Η λειτουργία Secret Chat του Telegram έχει πολλές δυνατότητες. Λαμβάνετε μια ειδοποίηση όταν κάποιος τραβά ένα στιγμιότυπο οθόνης. Επίσης, μπορείτε να δημιουργήσετε έναν χρόνο αυτοκαταστροφής που κυμαίνεται από ένα δευτερόλεπτο έως μία εβδομάδα. Μόλις συμβεί αυτό, όλα τα μηνύματα και στις δύο συσκευές διαγράφονται. Αυτό φυσικά σας δίνει περισσότερο έλεγχο της αποθήκευσης δεδομένων και των διαδικτυακών πληροφοριών που διατρέχουν κίνδυνο σε περίπτωση κλοπής τηλεφώνου ή παραβίασης.

Ωστόσο, η μυστική συνομιλία δεν είναι εφεδρική. Αλλά το Whatsapp μπορεί να δημιουργηθεί αντίγραφα ασφαλείας. Η έκδοση iOS προσφέρει αντίγραφα ασφαλείας με βάση το iCloud. Ομοίως, το Android προσφέρει αντίγραφο ασφαλείας που βασίζεται στο Google Drive. Για άλλες πλατφόρμες, η επιλογή που προσφέρεται είναι οι λήψεις σε μορφή αρχείου. Αυτό σημαίνει ότι εάν οι επαφές σας ενεργοποιήσουν αυτήν τη δυνατότητα, τότε οι συζητήσεις σας υπόκεινται στην ασφάλεια των αρχείων στη συσκευή τους.

Ετυμηγορία WhatsApp vs Telegram: Είναι μια γραβάτα!

Το Telegram παίρνει το υψηλότερο συνολικό σκορ! Δεδομένου ότι το Telegram είναι ανοιχτού κώδικα, είναι διαθέσιμο για προσαρμογή σε έναν κόσμο σχεδιαστών, προγραμματιστών και άλλων ανθρώπων που θέλουν να το βελτιώσουν. Ωστόσο, το πρόβλημα προκύπτει στο Telegram που δεν έχει πλήρη κρυπτογράφηση. Εάν αυτή η δυνατότητα προστεθεί αργότερα, τότε θα βελτιώσει λίγο το Τηλεγράφημα.

Το Whatsapp, προς τιμήν του, έφερε συνολική κρυπτογράφηση στο ευρύ κοινό. Βασικά, είναι μια υπηρεσία που κάνει τη δουλειά σωστή. Ωστόσο, το Whatsapp δεν είναι τόσο διαδραστικό όσο μερικές από τις άλλες πλατφόρμες. Έτσι, αν σας αρέσει η ασφάλεια έναντι της ευελιξίας ή το αντίστροφο, είναι η επιλογή σας. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι και οι δύο εφαρμογές προσφέρουν κάτι υπέροχο. Απλά πρέπει να γνωρίζετε τι είναι τα χαρακτηριστικά τους και πώς μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε προς όφελός σας. Εναλλακτικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και τα δύο για να έχετε πρόσβαση στα καλύτερα και των δύο κόσμων.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map