WiFi Hacking: Πώς οι εισβολείς εισέρχονται στο ασύρματο δίκτυό σας

“Νομίζω ότι το Wi-Fi μου έχει παραβιαστεί.” Μια πρόταση που ήταν πιθανώς αδιανόητη πριν από μια δεκαετία – εντελώς κατανοητή αυτές τις μέρες. Η εισβολή έχει γίνει τόσο διαδεδομένη που δεν θα αποτελεί έκπληξη εάν η σύνδεσή σας παρακολουθείται από κάποιον. Υπάρχουν εκατομμύρια συσκευές που επηρεάζονται κάθε χρόνο και οι χάκερ καταφέρνουν να κλέψουν σημαντικές πληροφορίες, όπως τραπεζικούς κωδικούς πρόσβασης και αριθμούς πιστωτικών καρτών.


WiFi Hacking: Πώς οι εισβολείς εισέρχονται στο ασύρματο δίκτυό σας

Πάντα συνδεδεμένος – Ή η ζωή γύρω από τα σημεία πρόσβασης Wi-Fi

Παραβίαση WiFi

Παρόλο που μπορεί να φαίνεται δύσκολο, η αλήθεια είναι ότι είναι πολύ εύκολο να χάσετε το Wi-Fi εάν δεν προστατεύεται σωστά. Εάν ένας εισβολέας αποκτήσει πρόσβαση στο οικιακό σας Wi-Fi, μπορεί να δει όλες τις συναλλαγές που πραγματοποιούνται μέσω συνδεδεμένων συσκευών. Υπάρχουν πολλές μέθοδοι με τις οποίες οι χάκερ χακάρουν το Wi-Fi. Εδώ είναι μερικοί από τους πιο συνηθισμένους τρόπους.

Ρουθούνισμα

Οι χάκερ χρησιμοποιούν ρουθούνισμα για να εισβάλουν σε ένα πακέτο που ταξιδεύει μεταξύ του δρομολογητή Wi-Fi και μιας συνδεδεμένης συσκευής. Μόλις το πακέτο παραβιαστεί, ο εισβολέας μπορεί να το διαβάσει ή να το τροποποιήσει. Ωστόσο, εάν ο δρομολογητής έχει εγκατεστημένο ένα VPN, το πακέτο θα κρυπτογραφηθεί, κάτι που δεν θα είναι εύκολο να αποκρυπτογραφήσει ο εισβολέας.

Πλαστογράφηση

Οι συσκευές σας (συμπεριλαμβανομένων τηλεφώνων και υπολογιστών) θυμούνται δίκτυα Wi-Fi και συνδέονται αυτόματα με τα δίκτυα που θυμούνται. Ένας εισβολέας μπορεί να δημιουργήσει ένα δίκτυο Wi-Fi με τα ίδια διαπιστευτήρια SSID με ένα δίκτυο που θυμάται. Αυτό θα ξεγελάσει τη συσκευή και θα συνδεθεί αυτόματα στο δίκτυο του χάκερ. Ο χάκερ μπορεί στη συνέχεια να παρακολουθεί όλη την κίνηση που περνά μέσω του Wi-Fi. Ωστόσο, εάν έχετε VPN στη συσκευή σας, όλη η κίνηση θα είναι κρυπτογραφημένη και επομένως δύσκολη η παρακολούθηση.

Χαρτογράφηση σημείου πρόσβασης

Σε αυτήν τη μέθοδο, ο εισβολέας συνδέεται σε μη ασφαλή δίκτυα για να κλέψει τα δεδομένα. Ονομάζεται επίσης «οδήγηση», γίνεται κυρίως σε κινούμενο όχημα. Ο χάκερ οδηγεί σε μια πόλη για να βρει μη ασφαλή δίκτυα. Εάν ένα εταιρικό δίκτυο δεν είναι ασφαλές, ο εισβολέας θα συνδεθεί σε αυτό για να κλέψει ευαίσθητες πληροφορίες εταιρείας.

Πώς να παραμείνετε ασφαλείς από το hacking Wi-Fi

Παρόλο που δεν υπάρχει προστασία από το hack, μπορείτε σίγουρα να κάνετε τα πράγματα πιο δύσκολα για τους hackers.

Ενεργοποίηση WPA2

Βεβαιωθείτε ότι έχετε ενεργοποιήσει την κρυπτογράφηση WPA2 για ασύρματη προστασία. Εάν η ασφάλειά σας είναι ξεπερασμένη, το ασύρματο δίκτυό σας μπορεί να παραβιαστεί μέσα σε λίγα λεπτά. Εκτός από το WPA2, βεβαιωθείτε επίσης ότι το SSID σας είναι ισχυρό. Η χρήση του προεπιλεγμένου ονόματος για το δρομολογητή σας διευκολύνει τους εισβολείς να εισέλθουν στο σύστημά σας.

Με ένα προκαθορισμένο SSID, οι εισβολείς μπορούν να χρησιμοποιήσουν έναν πίνακα για να ταιριάξουν με τους πιο κοινούς κωδικούς πρόσβασης για τα κοινά προεπιλεγμένα SSID. Βεβαιωθείτε ότι έχετε δημιουργήσει ένα μεγάλο SSID μαζί με έναν ισχυρό κωδικό πρόσβασης για να αποθαρρύνετε τους εισβολείς να εισέλθουν στο δίκτυό σας.

Ενεργοποιήστε το τείχος προστασίας

Ο δρομολογητής σας διαθέτει ενσωματωμένο τείχος προστασίας. Βεβαιωθείτε ότι το έχετε ενεργοποιήσει επειδή θα κάνει το δίκτυό σας λιγότερο ορατό. Υπάρχουν μερικά τείχη προστασίας που λειτουργούν στη λειτουργία μυστικότητας που διασφαλίζουν ότι το δίκτυο είναι κρυφό. Δοκιμάστε το τείχος προστασίας μετά τη διαμόρφωση για να βεβαιωθείτε ότι λειτουργεί τέλεια.

Χρησιμοποιήστε ένα VPN

Χρησιμοποιήστε ένα VPN στο δρομολογητή σας. Με αυτόν τον τρόπο, ακόμη και αν ένας χάκερ καταφέρει να εισέλθει στο δίκτυο, δεν θα μπορεί να διαβάσει τα μηνύματα καθώς θα κρυπτογραφούνται. Υπάρχουν πολλά εξαιρετικά VPN που προσφέρουν κρυπτογράφηση 256-bit για τιμές τόσο χαμηλές όσο 10 $ ανά μήνα. Μερικά προσφέρουν ακόμη φθηνότερες τιμές. Βεβαιωθείτε ότι δεν έχετε δωρεάν VPN, επειδή δεν παρέχουν επαρκή προστασία και ότι έχουν πολλά κενά ασφαλείας.

Όταν αγοράζετε ένα VPN, ρωτήστε τους εάν η υπηρεσία τους μπορεί να εγκατασταθεί σε έναν δρομολογητή. Οι κορυφαίες εταιρείες προσφέρουν εγκατάσταση δρομολογητή μαζί με τις σωστές οδηγίες για να σας βοηθήσουν.

Απενεργοποιήστε την επιλογή διαχειριστή μέσω ασύρματου δικτύου

Όταν είναι ενεργοποιημένη η επιλογή Διαχειριστής μέσω ασύρματου δικτύου, μπορείτε να ασκήσετε τα δικαιώματα διαχειριστή μέσω Wi-Fi. Αυτό σημαίνει ότι ένας εισβολέας μπορεί επίσης να ασκήσει δικαιώματα διαχειριστή από απομακρυσμένη τοποθεσία. Όταν αυτή η λειτουργία είναι απενεργοποιημένη, θα πρέπει να συνδέσετε ένα καλώδιο Ethernet στο δρομολογητή για να κάνετε αλλαγές. Ένας χάκερ χωρίς φυσική πρόσβαση στο δρομολογητή δεν θα μπορεί να το κάνει και έτσι το δίκτυό σας θα είναι ασφαλές.

Πώς να μάθετε εάν έχετε ήδη παραβιαστεί

Τι γίνεται αν ο δρομολογητής σας έχει ήδη παραβιαστεί; Εδώ είναι πώς να το ξέρετε αυτό.

Ελέγξτε τη λίστα συνδεδεμένων συσκευών

Συνδεθείτε στη σελίδα του δρομολογητή με το όνομα χρήστη και τον κωδικό πρόσβασης. Όλοι οι δρομολογητές έχουν διαφορετικά χαρακτηριστικά, αλλά αν κάνετε αναζήτηση, θα βρείτε μια σελίδα κατάστασης για τη σύνδεση Wi-Fi. Αναζητήστε λέξεις όπως Λίστα συσκευών, συνημμένες συσκευές, συνδεδεμένες συσκευές ή οικιακό δίκτυο. Αυτό θα εμφανίσει τις συσκευές που είναι συνδεδεμένες στον δρομολογητή σας. Εάν βρείτε άγνωστες συσκευές, ενδέχεται να ανήκουν σε κάποιον που κατασκοπεύει.

Χρησιμοποιήστε μια εφαρμογή

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε μια εφαρμογή για να βρείτε άγνωστες συσκευές στο δίκτυό σας. Ορισμένες από αυτές τις εφαρμογές είναι επιθεωρητής Wi-Fi, F-Secure Router Checker και Wireless Network Watcher.

WiFi Hacking – Τελικές σκέψεις

Εάν βρείτε εισβολέα στο δίκτυό σας, μην πανικοβληθείτε. Απλώς επαναφέρετε το SSID, αλλάξτε τον κωδικό πρόσβασης και αυξήστε την ασφάλεια. Όταν αλλάζετε το SSID, όλες οι συσκευές θα αποσυνδεθούν από το δίκτυο. Τώρα απλώς αλλάξτε τον κωδικό πρόσβασης, ώστε ο εισβολέας να μην μπορεί να συνδεθεί ξανά. Στη συνέχεια, ακολουθήστε όλα τα βήματα που δίνονται εδώ για να αυξήσετε την ασφάλεια, ώστε να μην μπορούν να διεισδύσουν ξανά.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map