Πώς να βελτιώσετε την ταχύτητα λήψης στο PS4

Πόσο απογοητευτικό είναι όταν η ταχύτητα σύνδεσης του PS4 είναι εξαιρετικά αργή σε μια εποχή όπου οι ψηφιακές λήψεις είναι πιο δημοφιλείς; Έχω συνηθίσει αυτό το γεγονός και βρήκα αυτό το σύνθημα: «Εάν αγοράζετε τα παιχνίδια σας ψηφιακά, κάντε τον εαυτό σας άνετο και περιμένετε.» Ωστόσο, βαρέθηκα με αυτό και έκανα λίγη έρευνα. Ως αποτέλεσμα, βρήκα τη λύση και θέλω να τη μοιραστώ με τους υπόλοιπους. Δείτε πώς μπορείτε να διορθώσετε τις αργές λήψεις PS4.


Πώς να αυξήσετε την ταχύτητα λήψης στο PS4

Πώς να αυξήσετε την ταχύτητα λήψης στο PS4

Πριν ξεκινήσουμε

Ακόμα κι αν ένα PS4 είναι η κονσόλα μετάβασης, δεν μπορείτε παρά να παραδεχτείτε ότι οι αργές ταχύτητες λήψεων μαστίζουν την εμπειρία παιχνιδιού. Τα παιχνίδια έχουν γίνει πολύ μεγαλύτερα από τότε που έχουμε εισαχθεί στην πλατφόρμα παιχνιδιών. Όχι μόνο αυτό, αλλά μια ενημέρωση μπορεί να γεμίσει έως και 3 GB χώρου. Απλώς μια ενημέρωση, ουάου! Ένα παιχνίδι μπορεί να διαρκέσει πάνω από 40 GB.

Ανεξάρτητα από τον ISP σας, είναι πιθανό να χρειαστεί για πάντα να κατεβάσετε το νέο παιχνίδι που αγοράσατε πρόσφατα από το PSN. Γι ‘αυτό είμαστε εδώ. Πρέπει να το επιδιορθώσουμε έτσι ώστε να μπορούμε να απολαύσουμε μια συσκευή όπως το PS4 με κάθε τρόπο.

Πώς να αυξήσετε την ταχύτητα λήψης του PS4

Γνωρίζω την απογοήτευση που παίρνετε όταν η ταχύτητα λήψης είναι χαμηλή. Ευτυχώς, υπάρχουν τρόποι βελτίωσης της ταχύτητας λήψης του PS4 σας. Ορισμένες από τις λύσεις θα ενισχύσουν προσωρινά την ταχύτητα λήψης, ενώ άλλες προσφέρουν μόνιμη βελτίωση. Δείτε τα παρακάτω.

1. Αλλαγή διακομιστή DNS

Η αλλαγή του διακομιστή DNS είναι ένας από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους για να αυξήσετε τις ταχύτητες λήψης στο PS4. Οι διακομιστές του ISP σας δεν είναι τόσο αξιόπιστοι, καθώς είναι πάντα υπερφορτωμένοι. Αυτό επηρεάζει δραστικά τις λήψεις σας. Ωστόσο, μόλις αλλάξετε τις ρυθμίσεις DNS στο PS4, ενδέχεται να λάβετε διαφορετικούς διακομιστές που δεν είναι γεμάτοι με χρήστες. Εδώ είναι μερικά δωρεάν DNS:

 • Google DNS: 8.8.8.8 στο πρωτεύον DNS και 8.8.4.4 στο δευτερεύον DNS.
 • Άνοιγμα DNS: 208.67.222.222 (Πρωτεύον πεδίο); 208.67.220.220 (Δευτερεύον πεδίο)

2. Αποφύγετε τη λήψη περισσότερων από ενός στοιχείων ταυτόχρονα

Η ταχύτητα σύνδεσης εδώ θα χωριστεί σε δύο στοιχεία λήψης. Επομένως, μπορεί να χρειαστεί διπλάσιο χρόνο για να ολοκληρωθεί με ένα από αυτά. Ορίστε τις προτεραιότητές σας και κατεβάστε πρώτα ένα στοιχείο και μετά προχωρήστε και πάρτε το άλλο.

3. Μην παίζετε στο Διαδίκτυο ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η λήψη

Το διαδικτυακό παιχνίδι καταναλώνει πολύ. Αν ψάχνετε για καλές ταχύτητες λήψης, τότε μάλλον θα πρέπει να αποφύγετε να παίζετε διαδικτυακά παιχνίδια ενώ λαμβάνετε ένα συγκεκριμένο στοιχείο.

4. Παύση και συνέχιση της λήψης

Αυτό θεωρείται ισοδύναμο για την απενεργοποίηση και ενεργοποίηση του υπολογιστή σας. Εάν η λήψη απαιτεί πολύ χρόνο, η παύση και η συνέχιση ενδέχεται να αυξήσει την ταχύτητα λήψης.

Ακολουθήστε αυτά τα βήματα:

 1. Μεταβείτε στο Λήψεις αυτί.
 2. Επιλέξτε το παιχνίδι που κατεβάζετε αυτήν τη στιγμή και πατήστε το κουμπί X.Λήψη οθόνης
 3. Επιλέγω Παύση.Παύση λήψης
 4. Με τη λήψη σε παύση, περιμένετε 5 έως 10 δευτερόλεπτα.
 5. Επιλέγω ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ και παρακολουθήστε τη βελτίωση της ταχύτητας λήψης.Συνέχιση λήψης

5. Βεβαιωθείτε ότι η σύνδεσή σας δεν είναι υπερβολική

Εάν οποιαδήποτε συσκευή βρίσκεται στο ίδιο δίκτυο – είτε πρόκειται για υπολογιστή, Mac, τηλέφωνο ή κονσόλα, η ταχύτητα λήψης θα μειωθεί. Για να αποφύγετε αυτό το ζήτημα, δοκιμάστε να κάνετε λήψη όταν δεν υπάρχει κανένας άλλος στο σπίτι.

6. Χρησιμοποιήστε μια σύνδεση Ethernet

Ενώ το PS4 διαθέτει έναν κατάλληλο ασύρματο δέκτη Διαδικτύου, η σύνδεση της κονσόλας σας απευθείας στο δρομολογητή ή το μόντεμ σας θα αυξάνει πάντα την ταχύτητα σύνδεσης στο Διαδίκτυο. Θα χρειαστείτε ένα καλώδιο Ethernet για να το κάνετε.

7. Λήψη σε κατάσταση ανάπαυσης

Η λειτουργία ανάπαυσης συμβάλλει στην αποφυγή της χρήσης δεδομένων παρασκηνίου και της απόδοσης και η κονσόλα θα επικεντρωθεί περισσότερο στη λήψη του παιχνιδιού. Υπήρξαν αναφορές ότι η χρήση της λειτουργίας ανάπαυσης βοήθησε στην αύξηση της ταχύτητας λήψης. Αν θέλετε να το δοκιμάσετε, δείτε πώς το κάνετε.

 • Παω σε Ρυθμίσεις.
 • Κατευθύνομαι προς Ρυθμίσεις εξοικονόμησης ενέργειας.
 • Τότε προς Ορισμός λειτουργιών διαθέσιμο σε Λειτουργία ανάπαυσης.
 • Τώρα ενεργοποιήστε τις Αυτόματες λήψεις στο μενού συστήματος από το [Σύστημα] > [Αυτόματες λήψεις και μεταφορτώσεις].

8. Ενημέρωση στο πιο πρόσφατο υλικολογισμικό

Έχετε ελέγξει ποτέ εάν το PS σας λειτουργεί με το πιο πρόσφατο υλικολογισμικό; Εάν όχι, τότε πρέπει. Προχωρήστε στη γραμμή ειδοποιήσεων ενώ είστε συνδεδεμένοι φυσικά. Εάν δεν σας ζητηθεί να ενημερώσετε αμέσως, μετακινηθείτε προς τα κάτω μέχρι να δείτε μια καταχώριση με Λογισμικό συστήματος.

9. Χρησιμοποιήστε ένα VPN

Ο περιορισμός του Διαδικτύου είναι μια κακή συνήθεια που οι ISP αγαπούν να επιβάλλουν στους χρήστες τους. Ωστόσο, όταν χρησιμοποιείτε ένα VPN, μπορείτε να ανωνυμοποιήσετε την προσέγγισή σας στο Διαδίκτυο, κρύβοντας τη διεύθυνση IP σας. Αυτό θα σας βοηθήσει να αποφύγετε οποιεσδήποτε προσπάθειες από τον ISP σας.

Τα PS4 δεν είναι εγγενώς συμβατά με πελάτες VPN. Για να το κάνετε αυτό, θα πρέπει να το κάνετε εγκαταστήστε ένα VPN στο δρομολογητή σας. Αυτό θα βοηθήσει επίσης να εξασφαλιστεί η σύνδεση ολόκληρης της οικίας σε όλες τις συσκευές που υπάρχουν.

Ακόμη ένα πράγμα. Με ένα VPN, αποκτάτε πρόσβαση στα αμερικανικά Netflix, Hulu και πολλά άλλα, εάν ζείτε στο εξωτερικό. Αυτό οφείλεται στην αλλαγή IP που συμβαίνει με ένα VPN. Η ροή θα ήταν πολύ πιο εύκολη στο PS4 σας όταν χρησιμοποιείτε το VPN.

Σίγουρα προτιμώ τη χρήση ExpressVPN. Για μια πιο βαθιά ματιά στο τι καλύτερα VPN για PS4 μπορεί να είναι, ελέγξτε τον παρακάτω πίνακα.

Πώς να βελτιώσετε την ταχύτητα λήψης του PS4

Ελπίζω ότι ένα από τα παραπάνω παραδείγματα σας βοήθησε να βελτιώσετε την ταχύτητα λήψης. Δεν θα γράφω για το αν δεν το έχω δοκιμάσει μόνος μου. Λοιπόν, δοκιμάστε τα, δεν θα χάσετε τίποτα. Εάν αυτό δεν λειτουργεί (είμαι σίγουρος ότι θα το κάνει), τότε η αλλαγή στο πρόγραμμα ISP σας είναι το καλύτερο στοίχημά σας. Απολαύστε και παίξτε ενεργά!!!