Kaspersky vs Norton – Ποιο είναι καλύτερο για την ασφάλεια στο Διαδίκτυο;

Υπήρχε μια εποχή που δεν είχαμε πρόσβαση σε ασφάλεια VPN ή ενσωματωμένη προστασία από ιούς στα συστήματά μας. Οι δύο πιο δημοφιλείς antivirus σουίτες εκείνης της εποχής ήταν οι Kaspersky και Norton. Παρόλο που τα συστήματά μας είναι πιο ανθεκτικά σήμερα από ποτέ, αυτές οι δύο premium σουίτες εξακολουθούν να κυριαρχούν στο τμήμα ασφάλειας διαδικτύου.


Kaspersky vs Norton - Ποιο είναι καλύτερο για την ασφάλεια στο Διαδίκτυο;

Kaspersky εναντίον Norton – ποιο είναι καλύτερο για την ασφάλεια στο Διαδίκτυο?

Κάσπερσκι εναντίον Νόρτον

Ενώ και οι δύο αυτοί γίγαντες έχουν λάβει κυρίως θετικά σχόλια μεταξύ της κοινότητας χρηστών, ενημερώστε μας για τα μοναδικά χαρακτηριστικά του καθενός και για ποιους τομείς χρειάζονται βελτίωση:

Κάσπερσκι

Το Kaspersky Small Office Security είναι ένα πλεονέκτημα για μικρούς οργανισμούς που δεν μπορούν να αντέξουν οικονομικά διαχειριστές συστήματος. Με μια απλή διεπαφή στην τελευταία της έκδοση, το Kaspersky προσφέρει τα ακόλουθα ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά:

Προστασία δεδομένων και δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας

Τα απαραίτητα εργαλεία όπως τα αμφίδρομα τείχη προστασίας προστατεύουν κυρίως τις συσκευές σας από την εισβολή των τοπικών δικτύων. Τα εργαλεία περιλαμβάνουν antivirus για αρχεία, email, άμεσα μηνύματα και δίκτυο. Ο διαχειριστής μπορεί να ενεργοποιήσει ή να απενεργοποιήσει αυτά τα εργαλεία και να τα διαμορφώσει μαζί ή ξεχωριστά.

Προσφέρει αυτόματη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας δεδομένων σε τέσσερις επιλογές – αρχεία βίντεο, μουσική, εικόνες και φακέλους στα “Τα έγγραφά μου” και “Επιφάνεια εργασίας”. Υπάρχει μια ακόμη επιλογή όπου μπορείτε να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας των φακέλων με μη αυτόματο τρόπο, ορίζοντας ένα χρονοδιάγραμμα, αριθμό αντιγράφων και τις θέσεις αρχειοθέτησης. Στις τέσσερις πρώτες επιλογές, το σύστημα αναλύει το περιεχόμενο, τα αρχεία και το ποσό για αυτόματη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας των δεδομένων.

Διαχείριση κωδικών πρόσβασης και κρυπτογράφηση δεδομένων

Με τον νέο διαχειριστή κωδικών πρόσβασης, ο διαχειριστής λαμβάνει έναν κύριο κωδικό πρόσβασης. Μπορείτε να δημιουργήσετε κωδικούς πρόσβασης ανθεκτικούς σε ρωγμές για αυτόματη σύνδεση σε διάφορους πόρους. Αυτά κρυπτογραφούνται και αποθηκεύονται σε ξεχωριστή τοποθεσία, όπως μονάδες flash.

Η κρυπτογράφηση είναι ζωτικής σημασίας για την προστασία των ευαίσθητων και ιδιωτικών πληροφοριών των ανθρώπων. Με την επιλογή κρυπτογράφησης δεδομένων, μπορείτε να συνδέσετε έναν υπάρχοντα φάκελο ως κοντέινερ ή να δημιουργήσετε έναν νέο. Αυτό θα προστατεύεται με κωδικό πρόσβασης και θα αποθηκεύεται σε μια τοπική ή εξωτερική μονάδα δίσκου.

Πολιτικές Ιστού και Παρακολούθηση Δικτύου

Οι πολιτικές ιστού είναι απενεργοποιημένες από προεπιλογή και πρέπει να διαμορφώσετε όταν τις χρησιμοποιείτε για πρώτη φορά. Υπάρχουν τρεις επιλογές – σκληροί περιορισμοί, απαλοί περιορισμοί και συλλογή δεδομένων. Πρόκειται για αποφυγή λήψεων απαγορευμένων αρχείων, για περιορισμένη πρόσβαση σε αποκλεισμένους πόρους και για ενέργειες χρήστη, αντίστοιχα. Μπορείτε επίσης να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις σε πόρους ιστού, κοινωνικά δίκτυα, συγκεκριμένες εφαρμογές και instant messenger.

Ο διαχειριστής μπορεί να λάβει μια οπτική αναπαράσταση της εισερχόμενης και εξερχόμενης κίνησης κάθε υπολογιστή. Μπορείτε να δείτε ποιες εφαρμογές επεξεργάζονται ποια δεδομένα.

Δραστηριότητα εφαρμογών και anti-phishing

Μπορείτε να ελέγξετε το σύστημα και τη νομιμότητα των εφαρμογών που εκτελούνται. Κάθε ενέργεια, μνήμη και μερίδιο των πόρων είναι ορατές σε εσάς και μπορείτε να σταματήσετε αμφισβητήσιμες εφαρμογές. Με την Κονσόλα διαχείρισης, μπορείτε να σαρώσετε τα συστήματα και να αλλάξετε τις ρυθμίσεις ασφαλείας ολόκληρου του δικτύου από οπουδήποτε.

Η τεχνολογία anti-phishing μέσω του Safe Money προστατεύει τις διαδικτυακές σας συναλλαγές. Οι επιθέσεις ηλεκτρονικού ψαρέματος και το κακόβουλο λογισμικό αποκλείονται χρησιμοποιώντας το εξαιρετικά ασφαλές πρόγραμμα περιήγησης.

Επιπλέον, υπάρχουν βοηθητικά εργαλεία για την προστασία των δεδομένων σας, όπως δημιουργία εφεδρικού δίσκου εκκίνησης, επιθεώρηση της ασφάλειας του προγράμματος περιήγησης, επαναφορά των ρυθμίσεων των Windows. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ασφαλή εργαλεία για μη επαναληπτική αφαίρεση δεδομένων – τόσο μεταχειρισμένα όσο και αχρησιμοποίητα δεδομένα.

Νόρτον

Το Norton Security είναι διαθέσιμο σε όλες τις συσκευές όπως υπολογιστές, Mac και κινητές συσκευές. Έχετε την επιλογή να προσθέσετε περισσότερη ασφάλεια και να μετακινήσετε την προστασία σε όλες τις συσκευές σας. Ας δούμε τις διάφορες δυνατότητες και τα οφέλη που προσφέρει για καθεμία από αυτές τις συσκευές:

Για φορητές συσκευές

Η ασφάλεια στο Διαδίκτυο λειτουργεί ως αντικλεπτική καθώς διευκολύνει τον εντοπισμό κλεμμένων tablet και smartphone. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το προϊόν σε περισσότερες συσκευές από αυτές που έχετε εγγραφεί, αλλά πρέπει να πληρώσετε αναλογικές χρεώσεις για την εγκατάσταση.

Εάν πληροίτε τις προϋποθέσεις για τη συνδρομή Norton, θα πληροίτε τις προϋποθέσεις για να χρησιμοποιήσετε την υπόσχεση προστασίας από ιούς. Μπορείτε να λάβετε πλήρη επιστροφή χρημάτων στη συνδρομή σας, εάν ο ειδικός του Norton δεν μπορεί να επιλύσει τα προβλήματα ιών στη συσκευή σας.

Για Mac

Μπορείτε να προσαρμόσετε τα επίπεδα προστασίας του προϊόντος ανάλογα με την τοποθεσία σας. Είναι χρήσιμο εάν χρησιμοποιείτε δημόσιο δίκτυο. Προσφέρει προστασία από ευπάθειες στο λειτουργικό σύστημα ή τις εφαρμογές.

Το Norton Safe Web αποτρέπει τη σύνδεση σε μη ασφαλείς ιστότοπους. Μπορεί να σαρώσει το σύστημα καθημερινά στο παρασκήνιο, για απειλές στο διαδίκτυο και εκτός σύνδεσης – όλες χωρίς να διαταράξει την ταχύτητα σύνδεσης.

Έχετε τον πλήρη έλεγχο του τρόπου με τον οποίο οι εφαρμογές σας έχουν πρόσβαση στο Διαδίκτυο και εντοπίζουν ύποπτους συνδέσμους και απάτες δικτύωσης. Η τεχνολογία κατά του ηλεκτρονικού ψαρέματος (phishing) σάς επιτρέπει να έχετε ασφαλείς μεταφορές χρημάτων διατηρώντας τον έλεγχο σε δόλιους ιστότοπους.

Το Norton μπορεί να σαρώσει μηνύματα Apple και μηνύματα για συνημμένα για να αποτρέψει κλοπές ταυτότητας. Μπορείτε να αποκλείσετε την εισερχόμενη εχθρική κίνηση μέσω του αμφίδρομου τείχους προστασίας.

Για Η / Υ

Μείνετε ενημερωμένοι με την αυτόματη λήψη και εγκατάσταση σημαντικών δυνατοτήτων προϊόντος ακόμη και όταν ο υπολογιστής δεν χρησιμοποιείται. Μπορείτε να εντοπίσετε και να σαρώσετε άγνωστα αρχεία, να αποκλείσετε ανεπιθύμητα μηνύματα και ψευδή μηνύματα από το γραμματοκιβώτιό σας.

Εκατομμύρια χρήστες μπαίνουν στον εντοπισμό νεότερων απειλών και συμβάλλουν στην αποτελεσματικότερη προστασία μέσω της δυνατότητας παρακολούθησης κοινότητας. Χρησιμοποιώντας αυτό, το Norton σας προειδοποιεί προτού επισκεφτείτε επιβλαβείς ιστότοπους και αποτρέπει επικίνδυνες λήψεις.

Το Smart Two-way Firewall, ο διαχειριστής κωδικών πρόσβασης, η προστασία του Διαδικτύου και η αυτόματη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας έως και 25 GB είναι οι λειτουργίες παρόμοιες με αυτές των συστημάτων Mac. Προστατέψτε τον υπολογιστή σας από επιθέσεις «μηδενικής ημέρας» εντοπίζοντας τις ευπάθειες στο λειτουργικό σύστημα Windows ή τις εφαρμογές.

Το Norton προσφέρει προληπτική προστασία από τα δεδομένα και τα αρχεία σας χρησιμοποιώντας τη συμπεριφορική προστασία SONAR. Με την αποκλειστική συνδρομή Family Premier, μπορείτε να παρέχετε την ασφαλέστερη περιήγηση στα παιδιά σας.

Τι λειτουργεί και για τα δύο

Και οι δύο αυτές σουίτες ασφαλείας στο Διαδίκτυο προσφέρουν προληπτικές λύσεις για ασφαλή περιήγηση. Τα ασφαλή χαρακτηριστικά εγκαθίστανται στο ίδιο το πρόγραμμα περιήγησης ιστού. Επομένως, λαμβάνετε μια προειδοποίηση προτού επισκεφτείτε επιβλαβείς ιστότοπους ή πραγματοποιήσετε λήψη από αυτούς.

Οι Norton και Kaspersky ενημερώνουν συνεχώς τους ορισμούς ιών για να συμπεριλάβουν νέες και αναδυόμενες διαδικτυακές απειλές. Μπορείτε να εντοπίσετε και να αφαιρέσετε εύκολα κακόβουλο λογισμικό από το σύστημά σας. Βασικά, τα περισσότερα από τα χαρακτηριστικά προστασίας όπως το τείχος προστασίας, το antivirus και το anti-phishing είναι διαθέσιμα από προεπιλογή.

Τι χρειάζεται βελτίωση

Και τα δύο αυτά είναι προληπτικά μόνο με γνωστές απειλές, αλλά για νεότερες απειλές, οι προγραμματιστές πρέπει να δημιουργήσουν μια ενημέρωση κώδικα και να ενημερώσουν το λογισμικό τους. Ο χρόνος μεταξύ είναι ευάλωτος σε περισσότερες επιθέσεις.

Η ταχύτητα επίλυσης των προβλημάτων εξαρτάται από το εύρος ζώνης και την υπολογιστική ισχύ. Το κύριο μειονέκτημα είναι ότι οι περισσότερες από τις προσφερόμενες δυνατότητες είναι ήδη διαθέσιμες από τα εργαλεία ασφαλείας οποιουδήποτε λειτουργικού συστήματος. Επιπλέον, για κρυπτογράφηση και ανωνυμία, χρειάζεστε μια υπηρεσία VPN.

Kaspersky εναντίον Norton – In A Nutshell

Εάν πιέζεστε για χρήματα, μπορεί να είστε ικανοποιημένοι με ενσωματωμένες δυνατότητες ασφαλείας του συστήματός σας. Αλλά θα ήταν λιγότερο από αυτά που μπορούν να προσφέρουν αυτές οι 2 σουίτες ασφαλείας στο Διαδίκτυο. Κατά συνέπεια, μη διστάσετε να ρίξετε μια ματιά στα antivirus Avast και Avira. Σε κάθε περίπτωση, ενημερώστε το λογισμικό σας και σταματήστε να κάνετε κλικ σε ύποπτους συνδέσμους ή λήψεις.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map