Καλύτερο πρωτόκολλο VPN για χρήση

Αν θέλετε να απολαύσετε ιδιωτική, ασφαλή περιήγηση στο Διαδίκτυο, σίγουρα πρέπει να εγγραφείτε σε μια αξιόπιστη υπηρεσία VPN. Η μεγάλη πλειοψηφία των χρηστών του Διαδικτύου, δυστυχώς, δεν καταλαβαίνει πώς λειτουργεί μια υπηρεσία VPN, πόσο μάλλον τι πρωτόκολλο VPN θα χρησιμοποιήσει. Σε αυτόν τον οδηγό, θα ρίξουμε μια ματιά σε μερικά από τα πιο δημοφιλή και επίσης θα προσπαθήσουμε να σας βοηθήσουμε να επιλέξετε ποιο είναι το καλύτερο πρωτόκολλο που θα χρησιμοποιήσετε ανάλογα με τις διάφορες ανάγκες σας.


Καλύτερο πρωτόκολλο VPN για χρήση

Καλύτερο πρωτόκολλο VPN για χρήση

Τι είναι το VPN?

Πριν εξερευνήσουμε τα πρωτόκολλα VPN και όλα αυτά, ας πρώτα κατανοήσουμε πώς λειτουργεί μια υπηρεσία VPN. Τα αρχικά VPN αντιπροσωπεύουν εικονικό ιδιωτικό δίκτυο και αυτό αναφέρεται σε ένα δίκτυο διακομιστών που μπορούν να κρυπτογραφήσουν την κυκλοφορία σας. Η εγγραφή σε δίκτυο VPN σημαίνει ότι θα έχετε κρυπτογραφημένη τη σύνδεσή σας, πράγμα που σημαίνει ότι κανείς δεν θα μπορεί να κατασκοπεύει τις διαδικτυακές σας δραστηριότητες. Η διεύθυνση IP σας αλλάζει και λαμβάνετε έναν εικονικό που δείχνει έναν από τους πολλούς διακομιστές που διαθέτει η υπηρεσία VPN σας. Ένα μεγάλο πλεονέκτημα που αποκομίζετε από το ότι μπορείτε να αλλάζετε συνεχώς τη διεύθυνση IP σας είναι ότι μπορείτε να φαίνεται να βρίσκεστε από οπουδήποτε θέλετε. Αυτό, με τη σειρά του, σας επιτρέπει να έχετε πρόσβαση σε μια βιβλιοθήκη γεωγραφικών περιοχών και καναλιών, ανεξάρτητα από το πού κι αν βρίσκεστε. Μια συνδρομή VPN διασφαλίζει επίσης ότι θα παραμείνετε ανιχνεύσιμοι και ανώνυμοι.

Η επιλογή της προτιμώμενης υπηρεσίας VPN μπορεί να αποδειχθεί δύσκολη, ειδικά λόγω των πολλών υπηρεσιών που είναι διαθέσιμες στο Διαδίκτυο. Οι διάφοροι πάροχοι που μπορείτε να αποκτήσετε μέσω του Διαδικτύου προσφέρουν ένα ευρύ φάσμα δυνατοτήτων και υπηρεσιών, αλλά δεν είναι όλοι σε θέση να προσφέρουν ό, τι υπόσχονται. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να είστε πολύ προσεκτικοί και παρατηρητικοί όταν επιλέγετε σε ποια υπηρεσία θα εγγραφείτε. Θα πρέπει να κατανοήσετε τα οφέλη που προσφέρει κάθε πάροχος.

Το VPN Tunneling εξήγησε

Η βασική ασφάλεια επιπέδου που παρέχεται από τον πάροχό σας δεν είναι αρκετή για να σας προστατεύσει από παραβίαση ή κατασκοπεία. Η διόρθωση αυτής της κατάστασης θα σήμαινε την προστασία της σύνδεσής σας στο Διαδίκτυο με την εφαρμογή μιας σήραγγας που βασίζεται σε κρυπτογράφηση. Αυτό γίνεται καλύτερα με την εγγραφή σε μια υπηρεσία VPN.

Τώρα που έχουμε καλύψει τα βασικά, μπορούμε τώρα να δούμε τις πιο περίπλοκες λεπτομέρειες του τρόπου λειτουργίας μιας υπηρεσίας VPN. Υπάρχουν βασικά δύο κατηγορίες πρωτοκόλλων σήραγγας. αυτά είναι εθελοντικά και υποχρεωτικά. Η εθελοντική σήραγγα διαχειρίζεται ο χρήστης, ενώ η υποχρεωτική σήραγγα γίνεται από τον ISP.

Κάτω από τις δύο κατηγορίες, έχουμε στη συνέχεια τέσσερις διαφορετικούς τύπους μπλοκ σήραγγας που είναι όλοι μοναδικοί με τους δικούς τους διαφορετικούς τρόπους. Αυτοί είναι:

1. L2TP / IPSec

Κατ ‘αρχάς, το L2TP σημαίνει Layer 2 Tunneling Protocol και ένα από τα πιο δημοφιλή πρωτόκολλα μεταξύ των τεσσάρων. Συχνά συνδυάζεται επίσης με το IPSec, που σημαίνει Internet Protocol Security, και συνεργάζονται για την κρυπτογράφηση της κίνησης σας.

Δημιουργείται μια ασφαλής σύνδεση μεταξύ δύο σημείων L2TP για επικοινωνία, έτσι ώστε όποτε το χρησιμοποιείτε, οι εισβολείς και άλλοι εγκληματίες στο διαδίκτυο δυσκολεύονται πραγματικά να αποκτήσουν πρόσβαση στη συσκευή σας. Το μειονέκτημα, ωστόσο, είναι το γεγονός ότι δύο επίπεδα προστασίας μεταφράζονται στο ότι τα δεδομένα περνούν από δύο γύρους κρυπτογράφησης, μειώνοντας έτσι την ταχύτητα της σύνδεσής σας. Ένα άλλο μειονέκτημα είναι η αδυναμία των πρωτοκόλλων να περάσουν από τείχη προστασίας. Αυτό καθιστά δύσκολη την πρόσβαση σε ιστότοπους ή κανάλια που έχουν συγκεκριμένα τείχη προστασίας, όπως άτομα που θέλουν να παρακολουθήσουν το αμερικανικό Netflix από χώρες εκτός των ΗΠΑ. Αν ψάχνετε για μια λύση που θα σας προστατεύει για ελαφριά περιήγηση, τότε αυτό είναι το σωστό πρωτόκολλο για χρήση.

2. PPTP

Το Point to Point Protocol (PPTP) ξεπερνά τα άλλα τέσσερα ως το παλαιότερο και πιο συχνά χρησιμοποιούμενο πρωτόκολλο σήραγγας στο Διαδίκτυο. Αυτό συμβαίνει πιθανώς επειδή είναι η πιο βασική μορφή κρυπτογράφησης και χάρη στην ελαφριά της μορφή επιτρέπει την ταχύτερη σύνδεση στο Διαδίκτυο. Η γρήγορη ταχύτητά του, ωστόσο, κοστίζει. Όσον αφορά την ασφάλεια, είναι το πιο εύκολο για έναν χάκερ ή έναν απατεώνα να εισβάλει και να αποκτήσει πρόσβαση σε όλες τις προσωπικές σας πληροφορίες.

3. SSTP

Οι χρήστες των Windows είναι πραγματικά τυχεροί που έχουν ένα ολόκληρο πρωτόκολλο ειδικά σχεδιασμένο για αυτούς. Το πρωτόκολλο Secure Socket Tunneling Protocol (SSTP) επιτρέπει τη μεταφορά δεδομένων μέσω Secure Socket Layers ή SSL. Όσον αφορά την αποτελεσματικότητα, αυτή είναι πραγματικά η καλύτερη εναλλακτική λύση στην περίπτωση που χρησιμοποιείτε συσκευή Windows. Η μετάβαση σε SSL μέσω ενός προγράμματος περιήγησης ιστού κυριολεκτικά δεν απαιτεί καμία ενέργεια και ως πρωτόκολλο που έχει τεθεί σε χρήση από μεγάλους οργανισμούς και εταιρείες, πραγματικά δεν έχετε λόγο να μην το υιοθετήσετε. Ένας μεγάλος αριθμός οργανισμών που έχουν υιοθετήσει το SSTP το χρησιμοποιούν μαζί με το Transport Layer Security (TLS) για να διευκολύνουν τη συγκράτηση μιας σύνδεσης και την ασφάλεια των δεδομένων.

4. OpenVPN

Κλείνοντας τη λίστα μας έχουμε το OpenVPN, το καλύτερο πρωτόκολλο VPN μεταξύ των τεσσάρων. Υποστηρίζει συνδέσεις Site-to-Site και Point-to-Point και έχει επίσης την πιο δύσκολη κρυπτογράφηση που μπορεί να περάσει. Η προσπάθεια που απαιτείται για τη δημιουργία μιας σύνδεσης OpenVPN εξαρτάται επίσης από το αν χρησιμοποιείτε ή όχι μία από τις πολλές εφαρμογές VPN που περιλαμβάνουν οι πάροχοι με το πακέτο τους. Εάν όχι, τότε θα πρέπει να είστε πραγματικός επαγγελματίας για να το ρυθμίσετε χειροκίνητα.

Σε αντίθεση με το SSTP, αυτό το πρωτόκολλο μπορεί να εκτελεστεί σε συσκευές που εκτελούν διάφορες πλατφόρμες υπολογιστών όπως Mac, Android, iOS και Windows. Η υπηρεσία απολαμβάνει επίσης συνεχείς αναβαθμίσεις από τη διεθνή κοινότητα ασφάλειας, που σημαίνει ότι οι χρήστες θα απολαύσουν τις τελευταίες καινοτομίες στον τομέα της ασφάλειας. Αυτό θα σας βοηθήσει να διατηρήσετε όλους τους spammers και τους hackers, καθώς και τις προσωπικές σας πληροφορίες καλά προστατευμένες. Το OpenVPN έχει επίσης πιστοποιηθεί ως το πιο ασφαλές πρωτόκολλο μέσω δοκιμών που διεξάγονται από κορυφαίους αναλυτές ασφαλείας, οπότε δεν έχετε λόγο να μην είστε σίγουροι με αυτό το πρωτόκολλο.

Το καλύτερο πρωτόκολλο VPN για χρήση – Περίληψη

Σε αυτό το σημείο, πρέπει πραγματικά να έχετε μια καλή κατανόηση του τρόπου λειτουργίας μιας υπηρεσίας VPN και των κύριων διαφορών μεταξύ των τεσσάρων κύριων πρωτοκόλλων. Ελπίζουμε να έχουμε καταστήσει σαφές για όσους θέλουν να αποκτήσουν αξιοπιστία, σταθερότητα, ταχύτητα και ασφάλεια από το πρωτόκολλο που προτιμούν. Εάν ψάχνετε δείκτες για την υπηρεσία στην οποία θα εγγραφείτε, θα σας συνιστούσαμε ExpressVPN, καθώς προσφέρει και τις τέσσερις επιλογές για να διαλέξετε.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map