Πώς να ξεμπλοκάρετε το VPN στο Webroot

Ένα εικονικό ιδιωτικό δίκτυο (VPN) χρησιμοποιείται από έναν αυξανόμενο αριθμό ατόμων σε όλο τον κόσμο λόγω των αυξανόμενων απειλών στο Διαδίκτυο. Ακόμα και πριν από δέκα χρόνια μπορούσαμε να συνδεθούμε με ασφάλεια στο Διαδίκτυο χωρίς να χρειαζόμαστε ένα επιπλέον επίπεδο προστασίας, αλλά σήμερα το σενάριο έχει αλλάξει.


Πώς να ξεμπλοκάρετε το VPN στο Webroot

Πώς να ξεμπλοκάρετε το VPN στο Webroot

Διαδικτυακές ενοχλήσεις

Από τους χάκερ έως τις κυβερνητικές υπηρεσίες και τους φορείς ασφαλείας έως τους παρόχους υπηρεσιών Διαδικτύου έως τους αδιάκριτους γείτονες, όλοι θέλουν να δουν τη δραστηριότητά σας στο Διαδίκτυο και να βγάλουν λεφτά. Εάν δεν είστε προσεκτικοί, ενδέχεται να καταλήξετε να εκθέσετε ιδιωτικά δεδομένα, όπως στοιχεία πιστωτικής κάρτας, αριθμό κοινωνικής ασφάλισης και διεύθυνση σπιτιού.

Για να αποφευχθούν όλα αυτά τα ενοχλητικά προβλήματα, οι άνθρωποι προτιμούν να χρησιμοποιούν ένα VPN. Πρόκειται για μια εφαρμογή που λαμβάνεται και εγκαθίσταται σε υπολογιστή ή κινητή συσκευή και όταν ενεργοποιείται, κρυπτογραφεί όλη την κυκλοφορία στο Διαδίκτυο, δρομολογώντας την μέσω ασφαλούς διακομιστή.

Δεν είναι δυνατή η πρόσβαση σε αυτό το ιδιωτικό δίκτυο από κανέναν άλλο εκτός από τον χρήστη και τον ασφαλή διακομιστή VPN. Ούτε καν ο πάροχος υπηρεσιών Διαδικτύου δεν μπορεί να δει τι κάνετε στο Διαδίκτυο. Εν ολίγοις, ένα VPN σας κρατά ανώνυμο στο Διαδίκτυο.

Πώς να επιτρέψετε το VPN μέσω του τείχους προστασίας Webroot

Μερικές φορές, ορισμένες εφαρμογές αποκλείονται από το λογισμικό προστασίας από ιούς που είναι εγκατεστημένο στη συσκευή. Το Webroot είναι μια λύση προστασίας από ιούς που είναι γνωστό ότι αποκλείει εφαρμογές VPN. Αρκετοί χρήστες του Webroot έχουν παραπονεθεί ότι η πρόσβαση VPN τους έχει αποκλειστεί από το antivirus. Αυτό συνήθως δεν είναι σοβαρό ζήτημα και μπορεί να επιλυθεί με λίγα απλά βήματα.

Εξαίρεση VPN από τις Ρυθμίσεις

Στις ρυθμίσεις προστασίας του Webroot, μπορείτε να εξαιρέσετε την εφαρμογή VPN. Αυτό θα εμποδίσει την εφαρμογή να αποκλείσει την πρόσβαση στο VPN – πολύ κακό που δεν μπορούσαμε να αποκλείσουμε τις ταινίες The Force Awakens, Jurassic World και Captain America I από ποτέ να βγουν, αλλά αυτό είναι ένα άλλο θέμα.

Για να το κάνετε αυτό, πρέπει πρώτα να ξεκινήσετε το λογισμικό προστασίας από ιούς Webroot, επιλέξτε Ιός & Ρυθμίσεις προστασίας απειλής και, στη συνέχεια, επιλέξτε Εξαιρέσεις και προσθέστε την εφαρμογή VPN στις εξαιρέσεις. Αυτό θα πρέπει να είναι αρκετό για την επίλυση του προβλήματος, αλλά εάν δεν συμβαίνει αυτό, μπορείτε να δοκιμάσετε να προσθέσετε το VPN στις ρυθμίσεις για προχωρημένους του Τείχους προστασίας των Windows.

Απενεργοποιήστε προσωρινά το Webroot

Ο ευκολότερος τρόπος για να ξεπεραστεί αυτό το πρόβλημα είναι να απενεργοποιήσετε το antivirus ενώ χρησιμοποιείτε το VPN. Αυτή δεν είναι η σοφότερη λύση, επειδή εξακολουθείτε να χρειάζεστε προστασία από κακόβουλο λογισμικό κατά τη χρήση ενός VPN, αλλά μπορεί να σας βοηθήσει να αποκτήσετε πρόσβαση VPN προς το παρόν. Αν και αυτό φαίνεται σαν μια πρακτική λύση, δεν σας συμβουλεύουμε να απενεργοποιήσετε την προστασία από ιούς σε καμία περίπτωση. Επομένως, εάν αποφασίσετε να απενεργοποιήσετε προσωρινά το Webroot, κάντε το με το δικό σας 

Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να κάνετε δεξί κλικ στο εικονίδιο Webroot και να επιλέξετε «κλείσιμο προστασίας». Πρέπει να θυμάστε να το ενεργοποιήσετε μόλις τελειώσετε με το VPN και να εκτελέσετε σάρωση για κακόβουλο λογισμικό στη συσκευή.

Εναλλακτικά, μπορείτε επίσης να προσπαθήσετε να απενεργοποιήσετε την παρακολούθηση SSL, επειδή αυτό μπορεί μερικές φορές να αποκλειστεί από το Webroot. Μπορείτε να το κάνετε απενεργοποιώντας την «ασπίδα ιστού & επιλογή φιλτραρίσματος στην εφαρμογή Webroot.

Επανεγκαταστήστε το VPN

Πολλοί χρήστες ανέφεραν ότι η επανεγκατάσταση του προγράμματος VPN έχει επιλύσει το πρόβλημα. Για να το κάνετε αυτό, εμφανίστε την εφαρμογή VPN από τη λίστα προγραμμάτων στη συσκευή σας και επιλέξτε Κατάργηση εγκατάστασης. Κάντε κλικ στον Οδηγό εγκατάστασης όταν εμφανιστεί και αφήστε τον να εκτελεστεί. Εάν η διαδικασία απεγκατάστασης είναι επιτυχής, κάντε κλικ στο Κλείσιμο και βγείτε από τον οδηγό.

Εάν η απεγκατάσταση δεν είναι επιτυχής, ανοίξτε τις συνδέσεις δικτύου, κάντε δεξί κλικ στο WAN Miniport με την ετικέτα του VPN σας και επιλέξτε Διαγραφή. Μόλις η διαδικασία απεγκατάστασης είναι επιτυχής, μεταβείτε στο λογισμικό πελάτη VPN και εγκαταστήστε ξανά την εφαρμογή χρησιμοποιώντας το εκτελέσιμο αρχείο.

Αλλάξτε το Antivirus

Υπάρχουν πολλές διαθέσιμες λύσεις προστασίας από ιούς, επομένως δεν χρειάζεται να συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν που συνεχίζει να αποκλείει το VPN σας. Εάν έχετε δοκιμάσει όλες τις παραπάνω επιλογές και δεν έχετε επιλύσει το πρόβλημά σας, μπορείτε να δοκιμάσετε να αντικαταστήσετε το τρέχον πρόγραμμα προστασίας από ιούς με διαφορετικό.

Εκτός από το Webroot, υπάρχουν πολλές άλλες εφαρμογές προστασίας από ιούς και κακόβουλα προγράμματα, όπως Norton, Kaspersky, Avast, McAfee και Panda Cloud. Όπως το Webroot, όλα αυτά τα προγράμματα συνοδεύονται από διάφορα χρήσιμα χαρακτηριστικά και προνόμια, καθώς και δωρεάν και επί πληρωμή εκδόσεις.

Είναι πάντα συνετό να επιλέγετε μια πληρωμένη έκδοση έναντι μιας δωρεάν, επειδή η προστασία είναι πάντα καλύτερη όταν είστε πελάτης που πληρώνει. Εκτός αυτού, υπάρχει επίσης πολύ μεγαλύτερη ευελιξία στην επιλογή των δυνατοτήτων σας όταν εγγραφείτε σε ένα πρόγραμμα επί πληρωμή και με εκείνες τις εκπληκτικές φορολογικές μειώσεις που ήταν τόσο εκπληκτικές για τους Αμερικανούς που μπορείτε να πληρώσετε για μια υπηρεσία VPN.

Αλλάξτε το VPN

Εάν η αλλαγή του προγράμματος προστασίας από ιούς δεν αποδειχθεί χρήσιμη για την επίλυση του προβλήματος, τότε πρέπει να είναι πρόβλημα με τον πελάτη VPN.

Σε μια τέτοια περίπτωση, η επικοινωνία με την υποστήριξη πελατών του παρόχου VPN σας θα μπορούσε να σας δώσει μια λύση. Ωστόσο, εάν η υποστήριξη πελατών δεν είναι σε θέση να σας προσφέρει μια λύση, τότε ίσως χρειαστεί να δοκιμάσετε ένα διαφορετικό VPN.

Δεν θα είναι όλα τα VPN συμβατά σε συσκευές ή με άλλες εφαρμογές. Δεδομένου ότι ένα antivirus είναι εξίσου σημαντικό με το VPN, δεν μπορείτε πραγματικά να το κάνετε χωρίς κανένα από αυτά. Η τελική σας επιλογή είναι να αλλάξετε τον πάροχο VPN και να επιλέξετε άλλο. Όπως συμβαίνει με το λογισμικό προστασίας από ιούς, τα premium VPN είναι πιο αξιόπιστα από τα δωρεάν.

Εάν το πρόβλημα εξαφανιστεί με το νέο VPN, μπορείτε να συνεχίσετε την περιήγηση με ασφάλεια. Εάν όχι, μπορεί να υπάρχει κάτι λάθος με το δίκτυο και ίσως χρειαστεί περισσότερη έρευνα.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map