Είναι ασφαλές στη χρήση δωρεάν δημόσιο σημείο πρόσβασης WiFi;

Πολλοί δημόσιοι χώροι, όπως ξενοδοχεία, εστιατόρια, σχολεία, κολέγια, και αεροδρόμια, Προσφέρετε δωρεάν δημόσια WiFi Hotspots. Ενώ αυτά τα hotspots προσφέρουν μια βολική μέθοδο για να συνδεθείτε στο διαδίκτυο και να ελέγξετε κοινωνικούς ιστότοπους όπως Facebook ή Κελάδημα, επιβάλλουν α απειλή για το απόρρητό σας. Σε αυτό το άρθρο, θα συζητήσω και τους δύο κινδύνους σύνδεσης με ένα δωρεάν δημόσιο δίκτυο Hotspot WiFi καθώς και μεθόδους για προστατεύστε τις προσωπικές σας πληροφορίες ενώ χρησιμοποιείτε αυτά τα δίκτυα.


Είναι ασφαλές στη χρήση το δωρεάν WiFi;

Είναι δωρεάν WiFi ασφαλές στη χρήση?

Οι κίνδυνοι των δωρεάν δημόσιων σημείων πρόσβασης WiFi

Ο φορητός σας υπολογιστής με Windows ή το OS X Mac περιέχει ορισμένες ευαίσθητες προσωπικές πληροφορίες που δεν θα θέλατε να παρακολουθούν άλλα άτομα. Αυτό περιλαμβάνει ονόματα χρήστη και κωδικούς πρόσβασης των τραπεζικών σας λογαριασμών, λογαριασμών κοινωνικών μέσων, μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και λογαριασμών αγορών στο διαδίκτυο. Κατά την περιήγηση στον Ιστό μέσω δημόσιου WiFi, υπάρχει μια λίστα απειλών που εκθέτετε.

Δημόσιο WiFi Hotspot Κίνδυνος – 1. Δίκτυα Rogue WiFi

ΕΝΑ ασύρματο δίκτυο WiFi, κοινώς γνωστό ως απατεώνας σημείο πρόσβασης, χρησιμοποιούνται τόσο σε επιθέσεις DoS όσο και σε κλοπές δεδομένων. Ο χάκερ δημιουργεί βασικά ένα «ψεύτικο» δίκτυο που μοιάζει με ένα νόμιμο δίκτυο. Το γεγονός ότι δεν απαιτείται έλεγχος ταυτότητας για τη σύνδεση σε αυτά τα δίκτυα τους καθιστά ένα δελεαστικό δόλωμα για άτομα που επιθυμούν να έχουν πρόσβαση στο Διαδίκτυο καθμένος σε καφετέρια ή περιμένουν στο σαλόνι του αεροδρομίου. Μόλις ο χρήστης συνδεθεί με το κακόβουλο AP, ο εισβολέας μπορεί να κλέψει ιδιωτικές πληροφορίες από τη συσκευή του χρήστη.

Δημόσιο WiFi Hotspot Danger – 2. Πακέτο Sniffer

ΕΝΑ πακέτο sniffer, ή πακέτο ανάλυσης, είναι ένα πρόγραμμα που μπορεί να παρακολουθεί και να καταγράφει κίνηση που περνά μέσω ενός ψηφιακού δικτύου. Ενώ περιηγείστε στο Διαδίκτυο στη βιβλιοθήκη του σχολείου / του κολλεγίου σας, οι εισβολείς μπορούν να χρησιμοποιήσουν ένα πακέτο sniffer για να στοχεύσουν πακέτα που αποστέλλονται μέσω μη ασφαλούς δημόσιου δικτύου WiFi. Εφόσον είστε συνδεδεμένοι στο ίδιο δίκτυο με τον εισβολέα, διατρέχετε τον πιθανό κίνδυνο κλοπής των πληροφοριών σας.

Δημόσιο WiFi Hotspot Danger – 3. Man-In-The-Middle Attack

ΕΝΑ Man-In-The-Middle Επίθεση, γνωστός MiTM, είναι μια από τις πιο συχνά χρησιμοποιούμενες μεθόδους για να αποκτήσετε πρόσβαση σε ευαίσθητα δεδομένα από χάκερ. Κατά τη διάρκεια ενός MiTM, ο εισβολέας μπορεί να παρακολουθεί και να έχει πρόσβαση στο πρόγραμμα περιήγησης ιστού ενός χρήστη και στα δεδομένα που στέλνει και λαμβάνει κατά τη διάρκεια συναλλαγών και συνομιλιών. Ο εισβολέας παρά ανακατευθύνει τον χρήστη σε έναν ψεύτικο ιστότοπο που μοιάζει με τον ιστότοπο που ο χρήστης αναμένει να φτάσει. Κοινωνικές ιστοσελίδες, διαδικτυακές τραπεζικές συναλλαγές, και ιστότοποι ηλεκτρονικού εμπορίου είναι τα πιο συχνά στοχευμένα. Ο εισβολέας μπορεί να καταγράψει διαπιστευτήρια σύνδεσης καθώς και άλλα ευαίσθητα δεδομένα.

Δημόσιο WiFi Hotspot Κίνδυνος – 4. Κοινωνική εισβολή

Σε ορισμένες περιπτώσεις, ο εισβολέας ενδέχεται να αφήσει μια κακόβουλη μονάδα USB στο τραπέζι του καφέ. Ο χρήστης, περιέργως, τοποθετεί ανυποψίαστα το USB στο φορητό του υπολογιστή. Μόλις ολοκληρωθεί, ο εισβολέας θα μπορεί να καταγράφει ευαίσθητα δεδομένα μέσω κακόβουλο λογισμικό.

Πώς να προστατεύσετε τα δεδομένα κατά τη χρήση δωρεάν δημόσιου σημείου πρόσβασης WiFi – VPN

Η πρόσβαση στο δωρεάν WiFi δεν αξίζει να διακυβεύσετε τις ευαίσθητες πληροφορίες σας. Φεύγοντας τραπεζικές πληροφορίες ή διαπιστευτήρια σύνδεσης ηλεκτρονικού εμπορίου εκτεθειμένο μπορεί να έχει καταστροφικές συνέπειες. Λοιπόν, σταματάτε να χρησιμοποιείτε όλα τα δημόσια σημεία πρόσβασης WiFi μαζί; Ή, υπάρχει τρόπος να προστατευτείτε από τις απειλές του δωρεάν WiFi; Εάν εκτιμάτε το απόρρητό σας και την ασφάλεια στο διαδίκτυο, αλλά εξακολουθείτε να θέλετε να έχετε πρόσβαση στο Διαδίκτυο σε δημόσιους χώρους, χρησιμοποιήστε το VPN. Το VPN σημαίνει «Εικονικό ιδιωτικό δίκτυο». Όλες οι μεγάλες εταιρείες και εταιρείες χρησιμοποιούν το VPN για να προστασία / θωράκιση πολύτιμων δεδομένων. Δεν υπάρχει τίποτα που να εμποδίζει τους απλούς χρήστες του Διαδικτύου να χρησιμοποιούν ένα VPN επίσης.

 • Το VPN ουσιαστικά σας επιτρέπει να ανακατευθύνετε όλη την επισκεψιμότητά σας μέσω ενός ξεχωριστό, ασφαλές, ιδιωτικό δίκτυο.
 • Το VPN κρυπτογραφεί όλα τα δεδομένα σας. Αυτό διασφαλίζει ότι ο εισβολέας δεν θα μπορεί να παρακολουθεί τη δραστηριότητά σας στο διαδίκτυο. Η διεύθυνση IP σας θα είναι κρυφή από πιθανούς χάκερ και κατασκόπους.
 • Το VPN εμποδίζει την NSA και άλλες κυβερνητικές υπηρεσίες να σας κατασκοπεύουν.
 • Ορισμένοι ιστότοποι κοινωνικής δικτύωσης, όπως Facebook και Twitter, είναι γενικά αποκλεισμένα σε σχολεία και κολέγια. Η χρήση ενός VPN σας επιτρέπει απεμπλοκή αυτών των ιστότοπων.
 • Το VPN σας επιτρέπει επίσης αλλάξτε τη δημόσια διεύθυνση IP σας, παραχωρώντας πρόσβαση σε ιστότοποι που έχουν αποκλειστεί γεωγραφικά και κανάλια ροής κατά τη διάρκεια.

Έχω κάνει πολλή έρευνα με τη συμμετοχή διαφορετικών παρόχων VPN. ExpressVPN, για παράδειγμα, χρησιμοποιεί ένα Ασφαλές δίκτυο SSL μαζί με Κρυπτογράφηση 256-bit γεγονός που καθιστά αδύνατη τη διείσδυση των αδιάκριτων ματιών στη συσκευή σας. Φυσικά, υπάρχουν και άλλοι πάροχοι VPN που μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε για να προστατεύσετε τη διαδικτυακή σας δραστηριότητα είτε στο σπίτι είτε στο κοινό. Ρίξτε μια ματιά στην παρακάτω λίστα.

Κίνδυνοι από τη χρήση δωρεάν δημόσιων σημείων πρόσβασης WiFi – Συμπλήρωση

Εκτός από το VPN, υπάρχουν και άλλα βήματα που μπορείτε να κάνετε για να βεβαιωθείτε ότι προστατεύεστε από πιθανούς κινδύνους.

 • Βεβαιωθείτε ότι τα προγράμματα προστασίας από ιούς και οι ορισμοί ενημερώνονται πάντα.
 • Ενεργοποιήστε το “Τείχος προστασίας” στον υπολογιστή σας.
 • Απενεργοποίηση δικτύου “Κοινή χρήση”. Αυτό μπορεί να γίνει τόσο σε Windows όσο και σε Mac.
 • Αποτρέψτε τη χρήση ιστότοπων που χρησιμοποιούν HTTP αντί για HTTPS. Το HTTPS κρυπτογραφεί δεδομένα που αποστέλλονται και λαμβάνονται μεταξύ του υπολογιστή σας και του διακομιστή ιστού.

Μην παίρνετε ελαφρά το διαδικτυακό σας απόρρητο. Ποτέ δεν ξέρεις ποιος κατασκοπεύει ή παρακολουθεί. Κατά γενικό κανόνα, δεν θα συνιστούσα ποτέ να συνδεθείτε στο διαδίκτυο χωρίς να το χρησιμοποιήσετε VPN, ειδικά σε δημόσιους χώρους. Οι χάκερ σχεδόν πάντα επιδιώκουν εύκολους στόχους. Ενώ η δημιουργία ενός VPN μπορεί να μοιάζει με υπερβολική ταλαιπωρία για τον «κανονικό» χρήστη, θα πρέπει να μπορείτε να το κολλήσετε μόλις το ρυθμίσετε για πρώτη φορά. Καλύτερα ασφαλή παρά συγγνώμη.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map