5 λόγοι για τους οποίους πρέπει να χρησιμοποιήσετε το DuckDuckGo ως μηχανή αναζήτησης

Το Google είναι απλώς η πιο δημοφιλής μηχανή αναζήτησης στον κόσμο. Τόσο πολύ ώστε το Google είναι πλέον ένα ρήμα. Ναι, εμείς Google, δεν πραγματοποιούμε αναζήτηση στο διαδίκτυο. Παρά την ύπαρξη άλλων μηχανών αναζήτησης, όπως το DuckDuckGo, το Yahoo και το Bing, τίποτα δεν μπόρεσε ποτέ να ξεπεράσει την παρουσία του Google. Εάν υπάρχει μια προεπιλεγμένη μηχανή αναζήτησης, πρέπει να είναι το Google. Το ίδιο ισχύει και για προγράμματα περιήγησης ιστού. Από τον Firefox και το Safari έως τον Internet Explorer και το Chrome της Google, υπάρχουν μόνο λίγα προγράμματα περιήγησης ιστού που κυριαρχούν στην αγορά. Είναι δωρεάν, έχουν προεγκατασταθεί στις περισσότερες συσκευές και έχουν απολαύσει τεράστια δημοτικότητα με τα χρόνια. Δεν χρειάζεται να σκεφτείτε δύο φορές πριν από τη λήψη ή τη χρήση αυτών των προγραμμάτων περιήγησης, επειδή όλοι τα χρησιμοποιούν.


5 λόγοι για τους οποίους πρέπει να χρησιμοποιήσετε το DuckDuckGo ως μηχανή αναζήτησης

5 λόγοι για τους οποίους πρέπει να χρησιμοποιήσετε το DuckDuckGo ως μηχανή αναζήτησης

Η διαδικτυακή παρακολούθηση έχει γίνει ένα σοβαρό ζήτημα

Όλα ήταν καλά μέχρι την πρόσφατη παραβίαση κλοπής δεδομένων και παραβίασης ασφαλείας παντού. Από κοινωνικά δίκτυα που παραβιάζουν το διαδικτυακό απόρρητο έως κυβερνητικές υπηρεσίες που παρακολουθούν δεδομένα χρηστών, υπάρχουν τόσο ανησυχητικά νέα που εμφανίζονται κάθε λεπτό περίπου.

Περιττό να πούμε ότι ο απλός χρήστης του Διαδικτύου ανησυχεί για την ασφάλειά του στο διαδίκτυο. Ο φόβος έχει αυξηθεί μόνο με την κυβέρνηση των ΗΠΑ να δίνει ανοιχτά στους παρόχους υπηρεσιών Διαδικτύου άδεια να παρακολουθούν και να συλλέγουν δεδομένα χρηστών κατά βούληση. Στις περισσότερες περιπτώσεις, ο χρήστης δεν ανακαλύπτει καν ότι κρυφά και κλαπεί τα στοιχεία του.

Τα πράγματα γίνονται πιο τρομακτικά όταν το κοινό ανακαλύπτει ότι η αγαπημένη μηχανή αναζήτησης Google και προγράμματα περιήγησης όπως ο Firefox και το Chrome παρακολουθούν τακτικά τις διαδικτυακές τους δραστηριότητες. Υπάρχουν διαφορετικές τεχνολογίες παρακολούθησης που χρησιμοποιούνται για την παρακολούθηση πληροφοριών και τη χρήση τους με όποιον τρόπο θέλουν. Οι πληροφορίες που συλλέγονται μπορούν να χρησιμοποιηθούν για διαφημιστικούς σκοπούς ή για να βοηθήσουν κυβερνητικούς φορείς.

Πολλοί άνθρωποι δεν ενδιαφέρονται πολύ για τέτοιες ανησυχίες και συνεχίζουν να χρησιμοποιούν τα δημοφιλή προγράμματα περιήγησης. Όμως, ένας αυξανόμενος αριθμός ατόμων έχει αρχίσει να ξυπνά τις διαδικτυακές απειλές για την προστασία της ιδιωτικής ζωής και αναζητούν πάντα ασφαλέστερες εναλλακτικές λύσεις.

Τι είναι το DuckDuckGo?

Εισαγάγετε το DuckDuckGo, μια δωρεάν μηχανή αναζήτησης και επέκταση προγράμματος περιήγησης ιστού που δεν παρακολουθεί τις δραστηριότητές σας. Εκτός από το να σας επιτρέπει να κάνετε αναζήτηση στο διαδίκτυο, η αποστολή του DuckDuckGo είναι η προστασία των δραστηριοτήτων των χρηστών στο Διαδίκτυο και η προστασία του απορρήτου τους. Κανένα από τα δημοφιλή προγράμματα περιήγησης δεν το κάνει.

Είναι όλοι εδώ για να συλλέγουν και να χρησιμοποιούν τα δεδομένα σας κρυφά. Το DuckDuckGo διαφοροποιείται ως μηχανή αναζήτησης και επέκταση προγράμματος περιήγησης που σας προστατεύει στο διαδίκτυο.

Από τότε που δημιουργήθηκε το 2008, το DuckDuckGo έχει δημιουργήσει μια βάση εκατομμυρίων χρηστών. Παρέχει μια ασφαλή και δωρεάν υπηρεσία που μπορεί να αξιοποιηθεί από οποιονδήποτε στον κόσμο. Ακόμα χρησιμοποιείτε το ίδιο παλιό πρόγραμμα περιήγησης?

Γιατί πρέπει να χρησιμοποιήσετε το DuckDuckGo ως μηχανή αναζήτησης

Ακολουθούν πέντε λόγοι για τους οποίους πρέπει να χρησιμοποιήσετε την επέκταση του προγράμματος περιήγησης ιστού του DuckDuckGo.

Μπορείτε να περιηγηθείτε μόνο σε κρυπτογραφημένους ιστότοπους

Όταν χρησιμοποιείτε ένα κανονικό πρόγραμμα περιήγησης, συνήθως μεταβαίνετε στη μη κρυπτογραφημένη σελίδα ενός ιστότοπου, ακόμη και αν δεν είναι ασφαλής, επειδή φορτώνεται πιο γρήγορα. Ωστόσο, όταν χρησιμοποιείτε το DuckDuckGo, θα μεταφερθείτε μόνο σε κρυπτογραφημένους ιστότοπους. Όλοι οι ιστότοποι που περιηγείστε στο DuckDuckGo είναι ασφαλείς και κρυπτογραφημένοι και διατηρούν τα δεδομένα σας ασφαλή.

Υπάρχουν επιλογές για αναγνώριση και αποκλεισμό ιχνηλατών

Αρκετές ιστοσελίδες διαθέτουν ανιχνευτές Google και Facebook. Ναι, ακόμα κι αν ανοίξετε τυχαία μια ιστοσελίδα, ενδέχεται να έχει εγκατασταθεί ένας ιχνηλάτης. Αυτό το tracker παρακολουθεί τις διαδικτυακές σας δραστηριότητες και συλλέγει τα δεδομένα σας. Η επέκταση DuckDuckGo και επίσης τις αποκλείει, ώστε να έχετε μια ασφαλή εμπειρία περιήγησης.

Καταλαβαίνετε τις πολιτικές απορρήτου πολλών ιστότοπων

Δεν είναι δυνατόν για έναν χρήστη να επισκεφτεί κάθε ιστότοπο ξεχωριστά και να ελέγξει τις πολιτικές απορρήτου του. Οι περισσότεροι χρήστες δεν ενοχλούνται ακόμη και να διαβάσουν τις πολιτικές απορρήτου των ιστότοπων προτού αποκτήσουν πρόσβαση σε αυτούς. Το DuckDuckGo διευκολύνει αυτούς τους χρήστες αποκωδικοποιώντας τις πολιτικές απορρήτου εκατομμυρίων ιστότοπων. Η βάση δεδομένων ονομάζεται Όροι Παροχής Υπηρεσιών Δεν διαβάστηκε και ενημερώνεται τακτικά.

Η ασφάλειά σας δεν είναι συμβιβαστική

Το DuckDuckGo είναι μια μηχανή αναζήτησης που βασίζεται στην υπόσχεση πλήρους απορρήτου στο Διαδίκτυο. Η εταιρεία δηλώνει σαφώς ότι η δραστηριότητα των χρηστών δεν παρακολουθείται καθόλου. Στην πραγματικότητα, οι ιχνηλάτες από άλλες σελίδες μπορούν να αποκλειστούν. Όταν χρησιμοποιείτε το DuckDuckGo, μπορείτε να έχετε την ηρεμία ότι τα δεδομένα σας είναι ασφαλή και δεν κλαπούν.

Είναι δωρεάν και εύκολο στη χρήση

Το DuckDuckGo είναι δωρεάν στη χρήση και είναι τόσο απλό όσο οποιαδήποτε άλλη μηχανή αναζήτησης. Ακόμα και όταν έχετε διαφορετικό πρόγραμμα περιήγησης, μπορείτε να προσθέσετε το DuckDuckGo ως επέκταση του προγράμματος περιήγησης και να απολαύσετε το απόρρητο στο διαδίκτυο. Η ευκολία και η απλότητα κάνουν το DuckDuckGo τόσο δημοφιλές σε πολλά άτομα.

DuckDuckGo – Τι ακολουθεί για τις μηχανές αναζήτησης με γνώμονα το απόρρητο?

Το DuckDuckGo μπορεί να μην είναι η πιο διάσημη μηχανή αναζήτησης σήμερα, αλλά καθώς αυξάνεται η ευαισθητοποίηση των καθημερινών χρηστών του Διαδικτύου, το ίδιο θα αυξήσει το ενδιαφέρον τους για διαδικτυακές λύσεις προσανατολισμένες στην προστασία της ιδιωτικής ζωής. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι θα έρθει η ώρα για τις μηχανές αναζήτησης που δίνουν προτεραιότητα στο απόρρητο των χρηστών τους.