Τι είναι ένας έξυπνος διακομιστής μεσολάβησης DNS

Είσαι ομογενής; Ένα σφάλμα ταξιδιού; Κάποιος που έχει λογαριασμό στο Instagram λέει “Wanderlust”; Εάν ναι, μπορεί να έχετε αντιμετωπίσει μια από τις ενοχλητικές πτυχές της μετακίνησης: ιστότοπους με αποκλεισμούς γεωγραφικού αποκλεισμού Για παράδειγμα, το Netflix, το Amazon Prime, το HBO Go, το Hulu και το BBC iPlayer, έχουν κάτι που ονομάζεται «περιορισμοί γεωγραφικής τοποθεσίας». Με άλλα λόγια, εάν είστε εκτός συγκεκριμένων χωρών, χάνετε την πρόσβαση στο περιεχόμενό τους.


Τι είναι ένας έξυπνος διακομιστής μεσολάβησης DNS

Τι είναι ένας έξυπνος διακομιστής μεσολάβησης DNS

Εάν έχετε εγγραφεί σε μια υπηρεσία όπως αυτές που αναφέρονται παραπάνω, αυτό θα μπορούσε να είναι πολύ ενοχλητικό. Ένας από τους τρόπους με τους οποίους θα μπορούσατε να παρακάμψετε και να καταργήσετε τον αποκλεισμό αυτών των γεωγραφικών περιορισμών είναι χρησιμοποιώντας έναν έξυπνο διακομιστή μεσολάβησης DNS. Θα σας καθοδηγήσω σε όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε σχετικά με το Smart DNS για να σας δείξω γιατί μπορεί να είναι μια επιλογή για εσάς.

Τι είναι ένα έξυπνο DNS?

Ένα έξυπνο DNS, επίσης γνωστό ως έξυπνος διακομιστής μεσολάβησης DNS, είναι μια υπηρεσία που μπορείτε να λάβετε η οποία έχει σχεδιαστεί ειδικά για την κατάργηση αποκλεισμού γεωγραφικών περιορισμένων ιστότοπων. Σε αντίθεση με ένα VPN, ένα έξυπνο DNS επαναπροσανατολίζει μόνο δεδομένα που είναι συγκεκριμένα για την τοποθεσία σας για να σας δώσει πρόσβαση σε ιστότοπους που έχουν αποκλειστεί τοπικά. Δεν παρέχει περισσότερη ασφάλεια στο διαδίκτυο. Δεν κρυπτογραφεί τα δεδομένα σας ούτε σας προσφέρει ανωνυμία στο διαδίκτυο. Δεν μπορώ να το τονίσω αρκετά. Ο Έξυπνος διακομιστής μεσολάβησης DNS είναι ειδικά προσαρμοσμένος για αποκλεισμό αποκλεισμού γεωγραφικού περιεχομένου Με άλλα λόγια, εάν ψάχνετε έναν τρόπο να περιηγηθείτε στον ιστό ανώνυμα ή να διατηρήσετε τις λήψεις torrent στον εαυτό σας, μην χρησιμοποιήστε το έξυπνο DNS!

Πώς λειτουργεί ένας Έξυπνος διακομιστής μεσολάβησης DNS?

Επιτρέψτε μου να ξεκινήσω εξηγώντας τι είναι το DNS. Ένα DNS, συντομογραφία του Domain Name System, είναι σαν τηλεφωνικός κατάλογος. Είναι πώς οι ιστότοποι και οι υπολογιστές διαβάζουν ονόματα τομέα. αλλάζει το όνομα που βασίζεται στη γλώσσα σε μια διεύθυνση IP που μπορεί να αναγνωρίσει ο υπολογιστής. Ένα Έξυπνο DNS χρησιμοποιεί αποκλειστικούς διακομιστές μεσολάβησης για να αλλάξει το DNS της συσκευής σας. Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι δεν αλλάζει ή αποκρύπτει πραγματικά τη διεύθυνση IP σας. Με απλά λόγια, αλλάζει τον τρόπο με τον οποίο ένας ιστότοπος διαβάζει τη διεύθυνση IP σας.

VPN v / s Έξυπνο DNS: Ποια είναι η διαφορά?

Τόσο ένα VPN όσο και ένα έξυπνο DNS μπορούν να σας προσφέρουν πρόσβαση σε ιστότοπους που έχουν αποκλειστεί γεωγραφικά, αλλά εκεί τελειώνουν οι ομοιότητες. Το VPN είναι μια υπηρεσία που σας παρέχει υψηλό επίπεδο ασφάλειας και ανωνυμίας στο διαδίκτυο. Κρυπτογραφεί όλη την κυκλοφορία σας, επαναπροσανατολίζει τις πληροφορίες σας μέσω μιας ιδιωτικής «σήραγγας» όπου κανένας ISP, κυβερνητικός φορέας ή ενοχλητικός χάκερ δεν μπορεί να έχει πρόσβαση σε αυτό. Οι εφαρμογές VPN λειτουργούν συνήθως σε υπολογιστές, Mac, iPhone, iPad και Android. Δυστυχώς, ένα VPN θα καθυστερήσει λίγο τη σύνδεσή σας στο Διαδίκτυο. Ακολουθεί ένας πολύ εύχρηστος οδηγός για όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε σχετικά με το VPN για να σας ενημερώνουμε με αυτήν την πλέον σημαντική υπηρεσία.

Υπάρχουν πολλές δωρεάν υπηρεσίες VPN εκεί έξω, αλλά για να διασφαλιστεί το επίπεδο ανωνυμίας και απορρήτου που αναζητούν οι χρήστες VPN, πρέπει να χρησιμοποιηθεί ένα αξιόπιστο και πιστοποιημένο VPN. Συνιστώ τη χρήση του ExpressVPN: Παρέχει πλήρη ανωνυμία (πολιτική μηδενικής καταγραφής!), Είναι ταχύτερη από τις περισσότερες άλλες υπηρεσίες VPN, διαθέτει περισσότερους από 2000 διακομιστές σε 94 τοποθεσίες σε όλο τον κόσμο και μια από τις καλύτερες υπηρεσίες πελατών που έχω συναντήσει ποτέ. Είναι λίγο ακριβό, αλλά αξίζει 100% κάθε δεκάρα.

Ένας έξυπνος διακομιστής μεσολάβησης DNS είναι περισσότερο μια υπηρεσία μεμονωμένου μυαλού. Σας παρέχει πρόσβαση σε περιεχόμενο που έχει αποκλειστεί γεωγραφικά, αλλά δεν κάνει τίποτα όσον αφορά την προστασία των δεδομένων σας στο διαδίκτυο. Το πλεονέκτημα που έχει ένα έξυπνο DNS έναντι ενός VPN όταν πρόκειται για τον αποκλεισμό των γεωγραφικών περιορισμών είναι ότι μπορεί να ρυθμιστεί σε όλες σχεδόν τις συσκευές. Επιπλέον, δεν θα υποφέρετε από περιττές πτώσεις ταχύτητας κατά την περιήγηση σε ιστότοπους που δεν είναι αποκλεισμένοι γεωγραφικά, καθώς η επισκεψιμότητά σας στο Διαδίκτυο δεν θα περνά από διακομιστές μεσολάβησης σε αυτήν την περίπτωση.

Το έξυπνο DNS μπορεί να λειτουργήσει σε υπολογιστή, Mac, iPhone, Android, Smart TV, Apple TV, Amazon Fire, Roku, Chromecast και άλλα. Ένας από τους κύριους λόγους που πολλοί άνθρωποι επιλέγουν αυτήν την υπηρεσία έναντι ενός VPN είναι η τιμή, είναι πολύ φθηνότερο να αγοράσετε μια συνδρομή Smart DNS. Φυσικά, δεν είναι όλα διασκεδαστικά και παιχνίδια: πρέπει να είστε λίγο εξοικειωμένοι με την τεχνολογία για να διαμορφώσετε ένα έξυπνο DNS.

Καλύτερο έξυπνο DNS

Μη εντοπιστής

Προσωπικά, χρησιμοποιώ το Unlocator εδώ και αρκετό καιρό και δεν θα μπορούσα να είμαι πιο ευτυχισμένος, για αυτό:

 • Πλήρως διαφανείς Όροι Παροχής Υπηρεσιών.
 • Δεν υπάρχει πολιτική καταγραφής
 • Λειτουργεί σε υπολογιστές, Mac, PS4, Xbox, Smart TV, Apple TV, Roku, Chromecast, Android, iOS.
 • Ξεκλειδώστε περισσότερα από 200 κανάλια και υπηρεσίες ροής, συμπεριλαμβανομένων των American Netflix, BBC iPlayer, HBO Go, Hulu, Amazon Prime και Sky Go.
 • Δεν επιβραδύνει τη σύνδεσή σας στο Διαδίκτυο.
 • Δεν έχει όριο για πόσες συσκευές μπορείτε να τη συνδέσετε.
 • Το αγαπημένο μου: Περιλαμβάνει μια υπηρεσία έξυπνου VPN για να σας προστατεύει από παραβίαση DNS ΚΑΙ να ενεργοποιήσετε συνδέσεις κινητής τηλεφωνίας.

Το Unlocator προσφέρει επίσης μια δωρεάν δοκιμή 7 ημερών (δεν χρειάζεται καν να χρησιμοποιήσετε πιστωτική κάρτα) και μια πολιτική επιστροφής χρημάτων 14 ημερών. Είναι αρκετά οικονομικό και παρέχει εξαιρετική υπηρεσία εκκίνησης. Ρίξτε μια ματιά στην κριτική μας Unlocator όσο είστε σε αυτήν.

ExpressVPN

Ξέρω, ξέρω, αυτή είναι μια υπηρεσία VPN. Ο λόγος για τον οποίο το ExpressVPN το έκανε στη λίστα μου είναι ότι διαθέτει επίσης μια υπηρεσία Smart DNS μεσολάβησης. Μπορεί να είναι πιο ακριβό από ένα κανονικό Smart DNS, αλλά το πρόσθετο επίπεδο απορρήτου και ανωνυμίας το αξίζει. Διαβάστε την επίσημη κριτική μας για το ExpressVPN για να λάβετε μια πιο ολοκληρωμένη ιδέα για το τι παρέχει αυτή η υπηρεσία.

BulletVPN

Όπως και με τη δεύτερη επιλογή μου, το BulletVPN είναι μια υπηρεσία VPN που διαθέτει έξυπνο διακομιστή μεσολάβησης DNS. Το BulletVPN είναι επίσης μία από τις φθηνότερες υπηρεσίες VPN εκεί έξω, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν ανταποκρίνεται στους ανταγωνιστές του. Αυτή η προσιτή υπηρεσία παρέχει το ίδιο απόρρητο και ανωνυμία στο διαδίκτυο με τα άλλα κορυφαία VPN, παρόλο που έχει πολύ χαμηλότερο αριθμό ενεργών διακομιστών. Εάν το BulletVPN μοιάζει με την υπηρεσία για εσάς, ακολουθήστε μια πιο εμπεριστατωμένη ανασκόπηση όλων των λειτουργιών και λειτουργιών του.

Είναι Έξυπνο DNS Νομικό?

Με λίγα λόγια, Ναί. Δεν υπάρχει απολύτως τίποτα παράνομο για την αλλαγή του DNS σας. Ό, τι κι αν κάνετε μετά, εξαρτάται από εσάς. Θυμηθείτε, δεν σας προσφέρει διαδικτυακό απόρρητο, οι πληροφορίες σας δεν είναι κρυπτογραφημένες. Ο ISP ή ο κυβερνητικός φορέας σας εξακολουθούν να έχουν πρόσβαση στα δεδομένα σας, ακόμα κι αν χρησιμοποιείτε έξυπνο DNS.

Να είστε προσεκτικοί όταν χρησιμοποιείτε ένα έξυπνο DNS εάν ο πάροχός σας ISP χρησιμοποιεί διαφανείς διακομιστές μεσολάβησης ή εάν διαμένετε σε χώρα που εφαρμόζει εισβολή DNS. Τέτοια μέτρα μπορούν να αποτρέψουν τη σωστή λειτουργία του Smart DNS.

Ποια κανάλια μπορώ να καταργήσω τον αποκλεισμό με έξυπνο DNS?

Ο αριθμός των γεωγραφικά περιορισμένων καναλιών στα οποία μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση με το Smart DNS εξαρτάται αποκλειστικά από ποια υπηρεσία διακομιστή μεσολάβησης Smart DNS χρησιμοποιείτε. Διαφορετικές υπηρεσίες υποστηρίζουν την απεμπλοκή διαφορετικών καναλιών. Ακολουθούν ορισμένοι από τους ιστότοπους που μπορείτε να καταργήσετε τον αποκλεισμό χρησιμοποιώντας το Unlocator για παράδειγμα:

 • Αμερικανικό Netflix
 • Amazon Prime βίντεο
 • Χούλου
 • HBO GO
 • BBC iPlayer
 • Sky GO
 • MLB
 • ΝΗΛ
 • NFL
 • ΝΒΑ
 • Βουντού
 • ABC GO
 • ΚΤΚ
 • CBS
 • DSTV
 • ΑΛΕΠΟΥ
 • NBC
 • ESPN
 • ZDF
 • ITV
 • Κανάλι 4
 • DR τηλεόραση
 • Viaplay

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι το Smart DNS σας βοηθά μόνο να παρακάμψετε τους τοπικούς περιορισμούς. Χρειάζεστε ακόμη μια έγκυρη συνδρομή στο κανάλι που θέλετε να καταργήσετε τον αποκλεισμό, όπου ισχύει.

Τελικές σκέψεις – Είναι ένας έξυπνος διακομιστής μεσολάβησης DNS αξίζει τον κόπο?

Εάν αναζητάτε έναν τρόπο να παρακολουθείτε περιεχόμενο που έχει αποκλειστεί γεωγραφικά και δεν σας ενδιαφέρει πραγματικά να είστε ανώνυμοι στο διαδίκτυο, ένα έξυπνο DNS είναι ένας φθηνός και εύκολος τρόπος για να το κάνετε αυτό. Μην πάρετε τα λόγια μου γι ‘αυτό, δοκιμάστε το μόνοι σας και επιτρέψτε μου να ξέρω τι πιστεύετε στα σχόλια.