Πώς να απενεργοποιήσετε την παρακολούθηση τοποθεσίας

Οι περισσότεροι από τους ιστότοπους που επισκέπτεστε κάνουν σκόπιμες προσπάθειες να μάθουν όσο το δυνατόν περισσότερα για εσάς. Όσο αυτό συμβαδίζει με τη διασφάλιση ότι απολαμβάνουν μια εξατομικευμένη εμπειρία στον ιστότοπό τους, ορισμένοι χρήστες θεωρούν ότι είναι επεμβατικό να συγκεντρώνονται πληροφορίες σχετικά με αυτούς ακόμη και χωρίς την άδειά τους. Το είδος των πληροφοριών που συλλέγονται αποτελείται κυρίως από αυτό που μπορεί να αποκαλύψει η διεύθυνση IP και η τοποθεσία σας. Η διεύθυνση IP σας περιέχει λεπτομέρειες όπως την πραγματική τοποθεσία σας, μερικές φορές την ταυτότητά σας ή ακόμη και το όνομα του ISP σας. Με τέτοιου είδους πληροφορίες που διατίθενται στους ιστότοπους που επισκέπτεστε, ορισμένοι από αυτούς ενδέχεται να τις χρησιμοποιήσουν για να περιορίσουν την πρόσβασή σας, καθώς ενδέχεται να είναι γεω-περιοριστικοί.


Πώς να απενεργοποιήσετε την παρακολούθηση τοποθεσίας

Πώς να απενεργοποιήσετε την παρακολούθηση τοποθεσίας

Παρακολούθηση τοποθεσίας στο Διαδίκτυο – μια εισαγωγή

Οι γεω-περιοριστικοί ιστότοποι προτιμούν το μεγαλύτερο μέρος της κυκλοφορίας τους να προέρχεται από τοπικούς επισκέπτες. Αυτό μπορεί να συμβαίνει επειδή έχουν γράψει τον ιστότοπο στην τοπική τους γλώσσα ή ακόμα και επειδή δεν έχουν τον προϋπολογισμό για το επιπλέον εύρος ζώνης που απαιτείται για τη φιλοξενία ξένων επισκεπτών. Μια άλλη πιθανότητα μπορεί να είναι ότι ο ιστότοπος είναι διαθέσιμος σε ένα ευρύ φάσμα διαφορετικών τοπικών εκδόσεων (όπως το Netflix για παράδειγμα), επομένως αυτό σας αναγκάζει να ακολουθήσετε την έκδοση που έχει οριστεί για χρήστες στην περιοχή σας. Αυτό μπορεί να είναι τεράστια ταλαιπωρία για τους ταξιδιώτες ή τους ομογενείς, επειδή μπορεί να θέλουν να παρακολουθούν τις ειδήσεις από τον τόπο καταγωγής τους, ή ακόμη και να διασκεδάζουν από ιστότοπους και κανάλια στα οποία θα έχουν πρόσβαση εάν επέστρεφαν στο σπίτι τους.

Σε άλλες περιπτώσεις, οι εφαρμογές και ο ιστότοπος απλώς παρακολουθούν την τοποθεσία σας για να σας προβάλλουν στοχευμένες διαφημίσεις. Το διαφημιστικό banner που βλέπετε στις ΗΠΑ, για παράδειγμα, μπορεί να μην είναι το ίδιο με τους ίδιους επισκέπτες σε έναν συγκεκριμένο ιστότοπο που βλέπουν στη Γερμανία. Εφαρμογές όπως οι Χάρτες Google χρησιμοποιούν την υπηρεσία τοποθεσίας για να εντοπίσουν την τοποθεσία σας και να σας προσφέρουν την καλύτερη διαδρομή προς τον επόμενο προορισμό σας. Ανεξάρτητα, η παρακολούθηση της κίνησής σας μπορεί να επιδεινώσει σοβαρά το απόρρητό σας στο διαδίκτυο.

Όποια και αν είναι η περίπτωση, υπάρχουν δύο τρόποι που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να επιλύσετε τα γεω-περιοριστικά μπλοκ που έχουν δημιουργηθεί για να παρακολουθείτε την τοποθεσία σας και να σας αποκλείουν: Απενεργοποίηση υπηρεσιών τοποθεσίας και χρήση VPN.

Πώς να απενεργοποιήσετε τις υπηρεσίες τοποθεσίας σε Android

Σε περίπτωση που χρησιμοποιείτε smartphone ή tablet Android, μπορείτε εύκολα να απενεργοποιήσετε την παρακολούθηση τοποθεσίας ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα:

 1. Στη συσκευή σας Android, μεταβείτε στις “Ρυθμίσεις”.
 2. Τώρα, μεταβείτε στο «Ασφάλεια & Μυστικότητα’.
 3. Από εδώ, επιλέξτε «Πρόσβαση τοποθεσίας». Ανάλογα με την επωνυμία του κινητού Android που χρησιμοποιείτε, y
 4. Απενεργοποίηση “Πρόσβαση στην τοποθεσία μου”.
 5. Καμία από τις εφαρμογές σας Android δεν θα μπορεί πλέον να παρακολουθεί την τοποθεσία σας.

Πώς να απενεργοποιήσετε τις υπηρεσίες τοποθεσίας σε iPhone ή iPad

Εάν τυχαίνει να χρησιμοποιείτε μια κινητή συσκευή που βασίζεται σε iOS, μπορείτε να αποτρέψετε την παρακολούθηση της τοποθεσίας σας από τις εφαρμογές που χρησιμοποιείτε ακολουθώντας αυτές τις διαδικασίες:

 1. Πρώτα, πηγαίνετε σε Ρυθμίσεις.
 2. Τώρα κατευθυνθείτε προς “Μυστικότητα”.
 3. Επιλέγω “Υπηρεσίες τοποθεσίας”.
 4. Από εδώ, μπορείτε να απενεργοποιήσετε τις υπηρεσίες τοποθεσίας ανά εφαρμογή.

Πώς να απενεργοποιήσετε τις υπηρεσίες τοποθεσίας σε υπολογιστή με Windows ή τηλέφωνο

Μπορείτε να απενεργοποιήσετε τις υπηρεσίες τοποθεσίας στη συσκευή σας Windows 10 εφαρμόζοντας τα εξής βήματα:

 1. Παω σε Ρυθμίσεις > Μυστικότητα > Τοποθεσία.
 2. Τώρα κάντε κλικ στο Αλλαγή.
 3. Τέλος, γυρίστε Τοποθεσία απενεργοποιημένο στο πλαίσιο που εμφανίζεται.

Πώς να απενεργοποιήσετε τις υπηρεσίες τοποθεσίας σε Mac

Ακολουθήστε αυτά τα βήματα για να ενεργοποιήσετε τις υπηρεσίες τοποθεσίας στο OSX:

 1. Επιλέξτε Προτιμήσεις συστήματος από το μενού της Apple.
 2. Κάντε κλικ στην Ασφάλεια & Εικονίδιο απορρήτου στο παράθυρο Προτιμήσεις συστήματος.
 3. Κάντε κλικ στην καρτέλα Απόρρητο.
 4. Εάν το εικονίδιο λουκέτου κάτω αριστερά είναι κλειδωμένο, κάντε κλικ σε αυτό και εισαγάγετε ένα όνομα διαχειριστή και έναν κωδικό πρόσβασης για να το ξεκλειδώσετε.
 5. Επιλέξτε Υπηρεσίες τοποθεσίας.
 6. Επιλέξτε το πλαίσιο ελέγχου “Ενεργοποίηση υπηρεσιών τοποθεσίας”.

Πώς να αποφύγετε την παρακολούθηση τοποθεσίας με VPN

Ακόμα και μετά από όλα τα βήματα που έχω αναφέρει παραπάνω, οι ιστότοποι και οι εφαρμογές εξακολουθούν να παρακολουθούν την τοποθεσία σας εντοπίζοντας τη διεύθυνση IP σας αντί για υπηρεσίες τοποθεσίας όπως το GPS. Η Google φέρεται να παρακολουθεί τους χρήστες ακόμα και αφού απενεργοποιήσουν τις υπηρεσίες τοποθεσίας στις συσκευές τους Android. Η χρήση ενός εικονικού ιδιωτικού δικτύου σάς βοηθά να αποφύγετε την παρακολούθηση της τοποθεσίας σας επειδή σας επιτρέπει να συνδεθείτε σε έναν απομακρυσμένο διακομιστή. Με αυτόν τον τρόπο αλλάζει την πραγματική σας διεύθυνση IP σε μια που παρέχεται από την υπηρεσία VPN, ανάλογα με τον απομακρυσμένο διακομιστή στον οποίο συνδέεστε. Με αυτό, μπορείτε τότε να αποφύγετε οποιαδήποτε μορφή εντοπισμού τοποθεσίας τόσο από γεωγραφικά περιορισμένους ιστότοπους όσο και από αυτούς που θα ήθελαν να συγκεντρώσουν νέες πληροφορίες σχετικά με την περιήγησή σας.

Για να διασφαλίσετε ότι έχετε τον πλήρη έλεγχο του απορρήτου σας στο διαδίκτυο, το VPN σας κρυπτογραφεί επίσης την επισκεψιμότητά σας έτσι ώστε κανείς να μην μπορεί να μάθει τι έχετε στο Διαδίκτυο. Αυτό σας επιτρέπει να ασφαλίσετε την περιήγησή σας από οποιαδήποτε μορφή κυβερνοεπιθέσεων ή απειλών που ενδέχεται να υπάρχουν στο διαδίκτυο. Το απόρρητο και η ανωνυμία είναι επίσης εγγυημένα για εκείνες τις στιγμές που κάνετε ευαίσθητα πράγματα όπως διαδικτυακές τραπεζικές συναλλαγές ή αγορές. Με μια συνδρομή VPN στο χέρι, θα έχετε επαρκή προστασία καθώς συμπληρώνετε τα στοιχεία της πιστωτικής σας κάρτας ή τους κωδικούς πρόσβασης τραπεζικού λογαριασμού για να πραγματοποιήσετε μια συναλλαγή.

Η χρήση ενός VPN σας βοηθά επίσης να παρακάμψετε πολλούς από τους περιορισμούς που ενδέχεται να έχει θέσει ο ISP σας. Οι πάροχοι υπηρεσιών Διαδικτύου είναι γνωστό ότι προσπαθούν και διαχειρίζονται τη χρήση του Διαδικτύου μέσω περιορισμού ή ακόμη και αποκλεισμού εντελώς της πρόσβασης σε συγκεκριμένους ιστότοπους. Ως συνδρομητής VPN, θα έχετε τα δεδομένα σας εντελώς κρυμμένα από τον ISP σας και χωρίς να έχουν καμία ιδέα σχετικά με τους ιστότοπους ή τα κανάλια που επισκέπτεστε, δεν θα ξέρουν πώς να καταστρέψουν τη σύνδεσή σας. 

Τα καλύτερα VPN για αποφυγή παρακολούθησης τοποθεσίας

Για να διασφαλίσουμε ότι ξεκινάτε καλά στην αναζήτησή σας για μια αξιόπιστη υπηρεσία VPN, διαθέτουμε ορισμένες υπηρεσίες που ίσως θέλετε να λάβετε υπόψη. Αυτές είναι όλες οι υπηρεσίες που έχουν ήδη μεγάλο αριθμό, που έχουν ήδη την πλήρη εμπιστοσύνη του κοινού. Ρίξτε μια ματιά σε μερικά από αυτά παρακάτω:

1. ExpressVPN

Το ExpressVPN είναι ένας πάροχος που εργάζεται σκληρά και δείχνει τη δέσμευσή του να διασφαλίσει ότι οι χρήστες έχουν το καλύτερο από την άποψη της διαδικτυακής προστασίας. Με έδρα στις Βρετανικές Παρθένους Νήσους, η υπηρεσία τηρεί αυστηρή πολιτική μηδενικής καταγραφής και διαθέτει περίπου 2000 διακομιστές που εγγυώνται ότι οι άνθρωποι της έχουν πρόσβαση σε όσους ιστότοπους και κανάλια επιθυμούν. Ο πάροχος προσφέρει κρυπτογράφηση AES 256 bit στους χρήστες του και επιτρέπει έως και 3 ταυτόχρονες συνδέσεις. Οι συνδρομητές μπορούν επίσης να επιλέξουν από το OpenVPN, L2TP και PPTP ως το προτιμώμενο πρωτόκολλο VPN.

Το ExpressVPN είναι επίσης ένας πολύ ευέλικτος πάροχος δεδομένου ότι επιτρέπει στους πελάτες του να κάνουν torrent στο δίκτυό τους και επίσης να αλλάζουν τους διακομιστές στους οποίους είναι συνδεδεμένοι όσες φορές θέλουν. Δεν υπάρχουν επίσης όρια στο εύρος ζώνης που παρέχουν στους χρήστες τους. Το ExpressVPN προσφέρει επίσης μια σειρά από διακομιστές stealth που μπορούν να προστατεύσουν τους χρήστες από τον εντοπισμό τους εάν χρησιμοποιούν την υπηρεσία σε χώρες που απαγορεύουν τη χρήση VPN. Το ExpressVPN διαθέτει επίσης έναν από τους καλύτερους εκπροσώπους εξυπηρέτησης πελατών και μπορεί να επικοινωνήσει μαζί τους μέσω κοινωνικών μέσων, email ή ζωντανής συνομιλίας. Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με αυτόν τον πάροχο, ρίξτε μια ματιά στην κριτική ExpressVPN.

2. BulletVPN

Το BulletVPN κατατάσσεται επίσης σε αυτήν τη λίστα ως ένας από τους πιο αξιόπιστους παρόχους στην αγορά, παρά το γεγονός ότι είναι σχετικά νέος στον κλάδο. Η υπηρεσία εδρεύει στην Εσθονία, και αυτό προσθέτει πολλή αξιοπιστία στην πολιτική μηδενικής καταγραφής, καθώς η Εσθονία απέχει πολύ από την πρόσβαση κάθε είδους ρυθμιστικής αρχής δεδομένων. Το BulletVPN διαθέτει επίσης μια πολύ μεγάλη λίστα υποστηριζόμενων πρωτοκόλλων VPN, με τα PPTP, L2TP / IPSec, IKEv1 και IKEv2 να βρίσκονται στις κάρτες για όποιον θέλει να έχει κρυπτογραφημένη την ασφάλειά του..

Το BulletVPN προσφέρει στους συνδρομητές στεγανή ασφάλεια μέσω της κρυπτογράφησης 256 bit AES, η οποία διασφαλίζει ότι οι πολίτες μπορούν να κρύψουν την τοποθεσία τους και να αποφύγουν εντελώς την παρακολούθηση. Η συμβατότητα είναι επίσης εξασφαλισμένη καθώς η υπηρεσία διαθέτει μια εφαρμογή VPN που μπορεί να εκτελεστεί σε διάφορες πλατφόρμες όπως iOS, Android, Windows και Linux. Η φιλικότητα προς τον χρήστη βρίσκεται επίσης στον πυρήνα της εφαρμογής VPN, καθώς όλα είναι τόσο εύκολα προσβάσιμα και δεν είναι δύσκολο να περιηγηθείτε. Αυτό είναι κάτι που θα εκτιμήσετε ειδικά αν δεν έχετε χρησιμοποιήσει ποτέ πραγματικά VPN. Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με το τι έχει να προσφέρει η υπηρεσία, αφιερώστε λίγο χρόνο και διαβάστε την Αναθεώρηση BulletVPN.

3. NordVPN

Το NordVPN είναι ο τελευταίος πάροχος που θα θέλαμε να προτείνουμε ως ένας από τους καλύτερους για να αποφύγετε την παρακολούθηση τοποθεσίας. Η υπηρεσία βασίζεται στον Παναμά και έχει περίπου 4000 διακομιστές στο δίκτυό της. Το NordVPN υπερηφανεύεται να προσφέρει δυνατότητες που πιθανότατα δεν θα λάβετε από άλλους παρόχους, και αυτό οφείλεται κυρίως στο μεγάλο δίκτυο διακομιστών του. Το NordVPN διαθέτει μια πολύ ειδική δυνατότητα που ενισχύει την ασφάλειά σας στο διαδίκτυο και αυτή είναι η ικανότητά της να διπλασιάζει το κανονικό επίπεδο ασφάλειας. Η κρυπτογράφηση AES 256 bit που παρέχεται από την υπηρεσία διπλασιάζεται αφού η υπηρεσία δρομολογεί δεδομένα χρήστη μέσω δύο διακομιστών αντί για έναν.

Η υπηρεσία σάς επιτρέπει επίσης να ενσωματώσετε την προστασία της με το Tor, ώστε να μεγιστοποιήσετε την ασφάλειά σας και να επιτρέψετε έως και 6 συσκευές να συνδεθούν σε αυτήν ταυτόχρονα σε μία σύνδεση. Το NordVPN προσφέρει επίσης PPTP, L2TP / IPSec και OpenVPN ως πρωτόκολλα VPN για να διαλέξετε, και έρχεται επίσης με έναν διακόπτη kill Internet που τερματίζει τη σύνδεσή σας στο Διαδίκτυο κάθε φορά που ο πελάτης VPN σας παραβιάζεται. Το NordVPN διαθέτει επίσης μια σειρά από διακομιστές που κάθε ένας είναι κατάλληλος για δραστηριότητες όπως torrenting, ροή HD και μεγάλες λήψεις αρχείων. Πραγματοποιήσαμε επίσης μια κριτική NordVPN που πρέπει να περάσετε εάν πιστεύετε ότι το NordVPN μπορεί να είναι το καλύτερο για τις διαδικτυακές σας ανάγκες ασφάλειας.

Πώς να πλαστογραφήσετε την τοποθεσία σας στο Διαδίκτυο με τη βοήθεια του VPN?

Εάν θέλετε πραγματικά να διατηρήσετε την τοποθεσία σας κρυφή από τις διάφορες διαδικτυακές υπηρεσίες που χρησιμοποιείτε σε καθημερινή βάση. Πρέπει να αποκρύψετε τη δημόσια διεύθυνση IP σας. Ο καλύτερος τρόπος για να το κάνετε αυτό είναι χρησιμοποιώντας ένα VPN. Δείτε πώς μπορείτε να αποκρύψετε την τοποθεσία σας με τη βοήθεια ενός VPN:

 1. Πρώτα απ ‘όλα, εγγραφείτε με ένα από τα VPN που προτείνουμε παραπάνω.
 2. Στη συνέχεια, κατεβάστε την εφαρμογή VPN σε υπολογιστή, Mac, Android, iPhone ή iPad.
 3. Στη συνέχεια, ξεκινήστε την εφαρμογή VPN και συνδεθείτε σε αυτήν χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό σας VPN.
 4. Τέλος, συνδεθείτε σε έναν από τους πολλούς διακομιστές VPN που διατίθενται μέσω της εφαρμογής VPN.
 5. Η διεύθυνση IP σας και, στη συνέχεια, η τοποθεσία σας στο διαδίκτυο, θα διαφέρουν ανάλογα με τη θέση του διακομιστή VPN στον οποίο επιλέγετε να συνδεθείτε.

Αποφύγετε την παρακολούθηση στο Διαδίκτυο – Συμπληρώστε

Οι τρεις υπηρεσίες που έχουμε αναφέρει παραπάνω έχουν το εύρος των διευθύνσεων IP που θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε για να αποφύγετε την παρακολούθηση της τοποθεσίας σας. Εάν έχετε οποιεσδήποτε ερωτήσεις ή σχόλια σχετικά με αυτήν την κριτική, μη διστάσετε να τα αφήσετε στην παρακάτω ενότητα και θα χαρούμε να απαντήσουμε.  

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map