Kuinka asentaa VPN Windows 10: hen manuaalisesti

Nykyään yhä useammat verkkokäyttäjät turvautuvat VPN-palveluihin päästäkseen Internetiin ja käyttämään sitä. Tämä ei todellakaan ole ilman pakottavia syitä. VPN: n käyttö antaa sinulle niin monia etuja. Voit ohittaa tietyn tyyppisen web-sisällön käytön rajoitukset, pysyä nimettömänä online-tilassa ja vaihtaa tietoja salauskannen kanssa. VPN: n määrittäminen ei kuitenkaan ole niin työläs kuin olet toistaiseksi luullut. Jos käytät tietokonetta uusimpien käyttöjärjestelmien kanssa, se on entistä helpompaa. Windows 10, Microsoftin uusimmassa käyttöjärjestelmässä on erinomainen tuki VPN: lle. Jos sinulla on Windows 10 -tietokone, VPN: n asettaminen siihen on melko yksinkertaista. Useimmat VPN-palveluntarjoajat tarjoavat käyttäjille sovelluksia, jotka tekevät koko prosessista melko yksinkertaisen. Jotkut ovat kuitenkin sitä mieltä, että VPN asennetaan Windows 10: hen manuaalisesti. Jos olet mukana näistä ihmisistä, tämä opas on sinulle!


Kuinka asentaa VPN Windows 10: hen manuaalisesti

Kuinka asentaa VPN Windows 10: hen manuaalisesti

Opas VPN: n asentamiseen Windows 10: ssä

Ennen kuin jatkat VPN: n määrittämistä Windows 10 -käyttöjärjestelmässä, varmista, että sinulla on oikeat käyttöoikeustiedot. Seuraavassa on lueteltu vaiheet VPN-asetusten määrittämiseen Windows 10: ssä:

 1. Kirjaudu ensin tietokoneeseen järjestelmänvalvojan tilillä.
 2. Kun tietokone käynnistyy ja prosessi on valmis, napsauta Käynnistä-painiketta, joka sijaitsee näytön vasemmassa alakulmassa. Nyt voit valita joko Asetukset tai Ohjauspaneeli. Windows 10 -tablettien tapauksessa asetusten valitseminen sopii parhaiten.
 3. Napsauta seuraavaksi Asetukset ja valitse Verkko ja Internet. Näyttö tulee näkyviin.
 4. Nyt sinun on napsautettava VPN-ikkunaa vasemmassa ikkunassa.
 5. Valitse sitten Lisää VPN-yhteys.

Tarvitset alla luetellut tiedot VPN: n asentamiseen Windows 10 -tietokoneessa:

 • Valitse VPN-palveluntarjoaja -kohdassa Windowsin oletus.
 • Yhteyden nimi -kohdassa sinun on nimettävä VPN-yhteys. Jos VPN-palveluita on enemmän kuin yksi, nimeät ne oikein mukavuuden vuoksi.
 • Käytä VPN-palvelukokonaisuuden antamaa IP-osoitetta palvelimen nimellä / osoitteella.
 • VPN-tyyppisessä tilassa voit painaa PPTP-protokollan painiketta, mutta sitä ei pidetä nykyään turvallisimpana. Voit valita OpenVPN tai L2TP. Molemmat ovat turvallisempia VPN-protokollia.
 • Salasana ja käyttäjänimi. Windows voi asettaa tämän muistamaan sen.
 • VPN-välityspalvelimen asetukset (tarvittaessa, mutta et tarvitse niitä enimmäkseen).

Tämän jälkeen käyttöjärjestelmä tallentaa VPN-kirjautumistietosi. Voit nyt muodostaa yhteyden VPN-palvelimeen helposti. Luotu VPN-linkki näyttää kolme vaihtoehtoa napsauttamalla sitä: Yhdistä, Poista ja Lisäasetukset (ei, kyky tilata makkarapizzaa ei ole yksi niistä!). Voit muuttaa myöhemmin luomiasi VPN-yhteyden ominaisuuksia.

Siellä on myös edistynyt painike. Napsauttamalla sitä siirryt asetuksiin, joita voidaan säätää. Useimmissa tilanteissa sinun ei kuitenkaan tarvitse miettiä näitä asetuksia, ja ne on parasta varata kovan ytimen tietokoneiden ammattilaisille ja verkonvalvojille. Oletusarvon mukaan automaattiset arvot valitaan VPN-välityspalvelimen asetuksista.

Yhdistäminen VPN: ään Windows 10: ssä

Sinulla on oltava toimiva Internet-yhteys, jotta voit muodostaa yhteyden VPN-yhteysasetuksiin. Muista, että VPN on työkalu tietokoneen todellisen IP-osoitteen peittämiseen eikä se salli pääsyä Internetiin miinus aktiivinen Internet-yhteys.

Itse asiassa sinun ei tarvitse aina käyttää Windows 10: n Asetukset-osaa käyttääksesi VPN-asetuspalvelua. Kun VPN on määritetty, voit käyttää sitä suoraan tehtäväpalkista. Windows 10 -ilmoitukset-osiossa on Ethernet-yhteyskuvake. Tämä näkyy tehtäväpalkissa, vaikka käytät langatonta yhteyttä verkkoon pääsyyn.

Tämä johtuu siitä, että VPN: t tekevät virtuaalisen Ethernet-kortin toimintamekanismiin. Kun napsautat kuvaketta, luettelo VPN: ista, jonka olet määrittänyt, tulee näkyviin. Napsauta sitten sen VPN-verkkoa, jota haluat käyttää, ja napsauta sitten Yhdistä. Se on melko yksinkertainen. Kun olet tehnyt työn, napsauta uudelleen kyseistä Ethernet-kuvaketta ja napsauta sitten katkaise yhteys.

Paras VPN Windows 10: lle

Jos etsit premium-VPN-palvelua asennettaviksi Windows 10 -tietokoneellesi, niitä on siellä paljon. Vaikka suosittelemme ExpressVPN: ää, voit myös valita minkä tahansa alla luetelluista parhaista VPN-verkoista.

Kuinka asentaa VPN Windows 10: hen manuaalisesti – viimeiset ajatukset

Joten voit nähdä, että VPN-yhteyden luominen Windows 10 -tietokoneeseen ei ole ollenkaan monimutkaista. Tarvitset järjestelmänvalvojan oikeudet suorittaaksesi sen asennuksen loppuun, ja tarvitset myös VPN-palveluntarjoajan toimittamia kirjautumistietoja.

Kun olet varmistanut, että nämä ovat olemassa, voit jatkaa ja suorittaa askel askeleelta asennuksen. Oletusasetukset olisivat tarpeeksi tähtitieteellisiä suurimmalle osalle käyttäjiä, mutta Windows 10: ssä on myös asetukset edistyneille käyttäjille, jotka rakastavat ohjelmisto-ominaisuuksien hoitamista..