Seurataan sinua edelleen, vaikka Googlen sijaintipaikannus on pois päältä

Jos epäilet, että sijaintihistorian poistaminen käytöstä estää Googlea jäljittämästä sinua, sinulla on toinen asia tulossa. Associated Press kertoi, että jopa sijainnin seurannan ollessa pois käytöstä, Google käyttää silti joukkoa erilaisia ​​sovelluksia sijaintisi tarkistamiseksi. Vaikka Googlen sijaintihistoria-asetuksessa todetaan, että sen poistaminen käytöstä estää sijaintiasi jäljittämistä, on olemassa useita tapoja, joilla Google on onnistunut ohittamaan sen.


Seurataan sinua edelleen, vaikka Googlen sijaintihistoria ei ole käytössä

Seurataan sinua edelleen, vaikka Googlen sijaintihistoria on pois päältä

Googlen sijaintihistoria – mitä se todella tekee?

Kaikki tietävät, että voit ”keskeyttää” sijaintihistoriasi Googlessa ja että sen on tarkoitus estää Googlea tallentamasta tietoja muihin paikkoihin, joissa käyt. Itse asiassa Googlen tukisivulla jopa todetaan,

“Kun sijaintihistoria on pois päältä, käymiäsi paikkoja ei enää tallenneta.”

Ongelma on sijaintihistorian sammuttaminen, joka ei estä Googlea käyttämästä muita sovelluksia sijaintisi seuraamiseen. Kaikki Googlen sijaintihistorian poistaminen käytöstä estää Googlea lisäämästä liikkeitä aikajanalleen. Google kuitenkin kerää ja seuraa paikannusmerkkejäsi. Tämä tarkoittaa, että joka kerta kun käytät Google Mapsia, suorittaa hakuja Googlessa tai jopa saada sääpäivityksiä puhelimeesi, Google ottaa tilannekuvia sijainnistasi. Sekä Android- että iPhone-käyttäjät ovat tallentaneet nämä tiedot.

Miksi Google seuraa sijaintiasi?

Yleisin teoria, jonka takana Google on pakkomielle sijaintisi seurannasta, on tiedot. Mitä enemmän tietoja Googlella on, sitä enemmän se voi käyttää sitä tarjoamaan yrityksille parempia mainontamahdollisuuksia. Itse asiassa Google on nimenomaisesti todennut, että Oma toiminta -asetuksiin tallennettuja sijaintitietoja käytetään kohdistamaan mainoksia. Mainosten ostajilla on mahdollisuus kohdistaa tiettyihin sijainteihin, vaikka heidän on maksettava Googlelle melko penniäkään tehdäkseen niin.

Kuinka estää Googlea seuraamasta sijaintiasi

AP-tutkimus osoitti, että on olemassa tapa estää Googlea seuraamasta sijaintiasi, mutta siihen sisältyy jonkin verran kaivaamista Googlen asetuksiin. Jos poistat ”Web & Sovellusten toiminta ”-asetus, Google lopettaa sijaintimerkkien tallentamisen muiden sovellusten kautta. Voit myös poistaa sijaintitiedot manuaalisesti siirtymällä osoitteeseen myactivity.google.com ja poistamalla maantieteellisesti leimatut merkinnät. Tämä voi olla aikaa vievää sinulle, ellet halua päästä eroon kaikista merkinnöistä samanaikaisesti. Associated Press -lehdessä on hieno artikkeli tietojen poistamisesta Googlen tietokannoista.

Kuinka pysyä nimettömänä verkossa

Jos olet huolissasi tiedoistasi ja online-nimettömästäsi, paras tapa varmistaa, että suojaat tietosi, on VPN. VPN-verkkoa olisi käytettävä ylimääräisenä turvatoimenpiteenä Webin poistamiseksi käytöstä & Sovellustoiminta ”ja” Sijaintihistoria ”-asetukset.

Mitä VPN tekee, on reitittää liikenne uudelleen turvallisen välittäjäpalvelimen kautta. Tämä varmistaa, että kukaan kolmas osapuoli ei voi tarkastella tietojasi, koska VPN salaa kaikki tietosi. Täältä saat lisätietoja siitä, kuinka VPN voi pitää sinut suojattuna verkossa.

VPN-palveluntarjoajalle, joka on kokeiltu pitämään tietosi yksityisinä, ehdotan ExpressVPN-palvelun käyttöä. ExpressVPN käyttää armeijan luokan salauksia piilottaaksesi tietosi uteliailta. Siinä on myös 5 VPN-protokollaa, joita voit käyttää ylimääräiseen tietoturvaan online-tilassa. 30 päivän rahat takaisin -takuulla ExpressVPN antaa sinun testata heidän palveluitaan ennen sitoutumista heidän tilaukseensa.

Kuinka kytkeä verkko pois päältä & Sovellustoiminta ”

iOS-käyttäjät

 1. Kirjaudu sisään Google-tiliisi selaimessa
 2. Käytä tilin asetukset selaimessa: Google-tili > Henkilökohtaiset tiedot & yksityisyys > Siirry omaan toimintaani > Aktiviteetin hallinta < verkko & Sovellustoiminta.
 3. Kytke pois verkko & Sovellustoiminta.

Android-käyttäjät

 1. Mene Google-asetukset
 2. Pääsy Google-tili > data & personointi > verkko & Sovellustoiminta
 3. Kytke pois verkko & Sovellustoiminta

Googlen sijaintihistorian seuranta – lopulliset ajatukset

Kuten huomaat, Google on piilottanut ”Verkon & Sovellustoiminta ”-asetus paikassa, josta useimmat käyttäjät eivät usko etsimään. Itse asiassa he ovat myös olleet erittäin epämääräisiä tämän asetuksen tekemistä kohtaan sanomalla, että se “tallentaa aktiviteetin Google-sivustoissa ja sovelluksissa, jotta voit tehdä nopeampia hakuja, parempia suosituksia ja yksilöllisempiä kokemuksia”. Tallennettujen toimintojen selvittäminen vaatii vielä enemmän kaivamista loppuun, ja se voidaan yleensä nähdä, kun olet käynyt läpi muutama “Lisätietoja” -painike. Se on pelottava maailma, jossa asuu ja jossa suurin osa päivittäisiin luottamme palveluntarjoajiin on epämääräinen siitä, kuinka he keräävät tietojamme. Onneksi käyttämällä VPN: ää voit päästä suurimpaan osaan näistä ongelmista ja käyttää Internetiä nimettömästi.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map